RÅDGIVNING

UV-C luftrenser

virker mod vira og bakterier

Især i den kolde årstid er UV-C-luftrensere et effektivt alternativ til regelmæssig udluftning. Moderne udstyr, der kan bruges sikkert, reducerer risikoen for, at sygdomme overføres, såvel i private som kommercielle omgivelser.

UV-C - hvad er det egentlig?


Den ultraviolette stråling (UV-stråling) fra sollys er opdelt i UVA-, UVB- og UVC-lys. UVC-stråling med en bølgelængde på 100-280 nanometer opfanges af atmosfæren. Men da det har en bakteriedræbende virkning, produceres det kunstigt med UVC-lamper. Strålingen er farlig for mennesker og dyr. Armaturet på UVC-luftrenseren sikrer derfor, at der ikke kommer farligt UVC-lys ud af enheden.

Find den bedste UV-C luftrenser

Børnesikring

Alle armaturer er sikret med sikkerhedsskruer

Ingen sundhedsrisiko

UVC-luftrensere udsender ingen farlig stråling udenfor armaturet.

Hvordan fungerer en UV-C luftrenser

Armatur i metal/plast

Forhindrer at UV-C stråling trænger ud fra enheden

UV-C lampe

UVC-lyset fjerner vira og bakterier i luften

Ventilator

Suger luft ind i armaturet og blæser det rent ud igen.

Hvad er HEPA filtre?


Ud over standardkomponenterne er der også indbygget luftfiltre i alle UV-C-enheder. Som minimum findes der et partikel- eller støvfilter, der filtrerer hår og støv.

Afhængigt af modellen findes desuden f.eks. Aktiverede kulstoffiltre for at reducere lugt eller HEPA-filtre af høj kvalitet.

HEPA står for højeffektivitets-partikeluftfilter og beskriver et luftfilter, der renser luften for partikler som er mindre end 1 µm. Disse inkluderer B. pollen, aerosoler, røgpartikler såvel som vira og bakterier.

Kvalitetsprodukter til ethvert indsatsområde

TIL ALLE FORMÅL

Sterilon-desinfektionslamper

Se nærmere

TIL ALLE VÆRELSESTØRRELSER

NEVOOX-luftrenser beregnet til rum fra 11 til 84 m²

Se mere

PREMIUM KVALITET

MaxAir-luftrenser med 7 filtreringsgrader

Se mere

HJEMLIGT

Ozonos-Hailey i gulvlampe-design

Se mere


Hvor er UV-C luftrensere nyttige?

Minimer risikoen for overførsel af sygdomme i hjemmet

Kontakt med mennesker er givet: I børnehaven, i skolen eller på arbejdspladsen, også under bølgen af ​​traditionel influenza og nu i tiden med covid-19. UV-C filtre desinficerer luften og renser den for eksempel for skimmelsvamp og allergener.

Se mere

Reducér risikoen i åbne kontorarealer og venteområder.

I lokaler med et stort antal mennesker, såsom kontorer og konferencelokaler, trænings- og plejefaciliteter samt lægepraksis eller frisørsaloner, renser UVC-luftdesinfektionsudstyr regelmæssigt luften i det respektive rum.

Se mere

Hurtig og let desinficering af hverdagsgenstande

UVC-desinfektionsbokse er udviklet til at desinficere hverdagsgenstande som mobiltelefoner eller kuglepenne. Også her trænger intet UV-C-lys ud fra armaturet. En sikkerhedsmekanisme standser UV-strålingen, når kassen åbnes.

Se mere

Frisk og ren luft selv ved stærk lugtforurening

Ud over UV-C-stråling producerer Ozonos luftrensere også ozon. Udover vira og bakterier fjernes hermed også lugt, bakterier, skimmelsporer, allergener og pollen, så luften forbliver ren, frisk og sund.

Se mere


Tips til rigtig anvendelse

Placering

Luftcirkulation er optimal, når luftrenseren placeres midt i rummet og ikke foran en væg eller bag en sofa. De fleste produkter kan placeres fleksibelt takket være tilslutningen via stikkontakt.

Ydelse

I produktdetaljerne angives den maksimale rumstørrelse i kvadratmeter, som en given UV-C lampemodel kan bruges til. På åbne kontorer kan det ofte betale sig at bruge flere små produkter med lavere effekt, såsom 20 W.

Anvendelsomfang

De fleste luftrensere kan køre 24/7. Det er fornuftigt at lade produkterne køre, så længe rummet bruges, fx i åbningstiden hos en frisør eller lægepraksis.

Er UV-C lys farligt?


UV-C-lys er meget farligt for mennesker og dyr. Ud over hud- og øjenskader beskadiger UV-C-lys også overflader, der f.eks. misfarves.

UV-C-stråling er dog uskadelig, hvis den forbliver i enheden. Dette er tilfældet med alle UVC-luftrensere, der tilbydes. Derudover er selve armaturet sikret med sikkerhedsskruer for at forhindre børn i at åbne det.

I princippet er overfladesinfektion med åbne lamper også mulig. Men dette sker primært i den kommercielle sektor, f.eks. anvendt til desinfektion i busser.

Hvis denne mulighed er angivet på enheden, skal du tage producentens sikkerhedsinstruktioner meget alvorligt- Kig f.eks. ikke på lyset og vær iført tøj med lange ærmer og bukser, når denne tændes.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.