RÅDGIVNING
symboler-paa-paerens-emballage

Pærens emballage

Forstå, hvad der står på den

En lyskildes emballage eller forpakning viser en masse oplysninger om lyskilden. Siden fremkomsten af LED og Smart Home er udvalget af lyskilder steget betydeligt. Pærerne fås f.eks. i forskellige lysfarver, og i stedet for watt er lumenværdien blevet relevant for lysstyrken. Hvis du tilegner dig nogle få fagbegreber, kan du nu vælge præcis den lyskilde, der passer perfekt til anvendelsesstedet, anvendelsesformålet og dine personlige præferencer.

Lyskilder emballage

Alle oplysninger om lyskildens emballage kan også findes i vores online shop i produktdetaljerne.Informationer på emballagen

Det bør man vide

Vores tip til køb af lyskilder: koncentrer dig om præcis de oplysninger, du har brug for. Hvis du ved præcis, hvad der er vigtigt for dig, kan du hurtigt finde vej gennem den store mængde information. Selv om oplysningerne er forskelligt sorteret fra den ene forpakning til den anden.

Arcchio forpakning

1 Det første blik, vil være af selve pæren, som er afbilledet på emballagen. Passer det til ens forestilling? Eller er du på udkig efter en anden slags pære?

2 Som miljøbevidst forbruger kigger man på den anvendte belysningsteknologi og wattforbruget. LED-pærer er det bedste valg for besparelser og godt lys.

3 Det nye energimærke fra 2021 revurderer alle lyskilder - men det gør dem ikke mindre energieffektive end tidligere.

4 Lysfarven, også kaldet farvetemperaturen, er en af de vigtigste specifikationer for moderne pærer. Den beskriver det hvide lys´ effekt. Lyset kan virke varmt, neutralt eller køligt. Rådgivningssiden “Hvad er farvetemperatur/lysfarve?” indeholder oplysninger om emnet farvetemperatur.

Arcchio bagside emballage

5 Som de fleste lyskilder er dette produkt ikke beskyttet mod fugt og må derfor ikke anvendes ubeskyttet i fugtige rum. Du kan læse mere om IP-beskyttelsesgrader på vores rådgivningsside IP-beskyttelsesgrader.

6 Dette produkt er ikke dæmpbart. Hvis det kan dæmpes, vises symbolet ikke overstreget, og der vil tydeligt stå "dæmpbar". Dette er især relevant for LED-pærer, der ikke alle er dæmpbare.

7 WEEE-mærkning. Den overstregede skraldespand viser, at det er en elektrisk eller elektronisk genstand, som skal bortskaffes i overensstemmelse hermed. Bjælken nederst angiver at produktet er fremstillet efter indførelsen af loven om elektrisk og elektronisk udstyr.

8 Overensstemmelse med de gældende lovbestemmelser fremgår af CE-mærkningen.

9 Det er pærens dimensioner, der afgør, om de passer i lampen. Oplysningerne kan være vigtige i f.eks. åbne pendellamper, for at pæren ikke skal kigge ud under skærmen.


10 Følgende informationer kan findes i denne liste:

a Fatning og sammenligning med en konventionel glødepære (f.eks. A60 = 60-watt alm. glødepære)

b Forbrug og belysningsteknologi

c Lyskildens lysstyrke i lumen.

d Udstrålingsvinkel, jo mindre vinkel, jo mere retningsbestemt er lyset

e Præcis angivelse af Farvetemperaturen i Kel­vin

f Farvegengivelsesindeks, dvs. lyskildens farvegengivelse - jo højere jo bedre, op til et maksimum på CRI 100

g Levetid i timer og tænd/sluk cyklusser - 25.000 timer er 25 gange mere end en glødepære

h Driftsspænding (220-240 V for højsvoltspærer, 12 for lavvoltspærer)

i Nominel strømstyrke i mA

j Pærens effektfaktor (power factor). Denne viser pærens effektivitet, som er forholdet mellem den faktiske effekt (aktiv effekt) og den effekt, der trækkes fra elnettet (tilsyneladende effekt). Et 1 står for den mest energieffektive anvendelse.

k Opstartstid, som angiver, hvor lang tid det tager at nå 100 % lysstyrke.


Genkend smarte lyskilder hurtigt

Emballage Lindby

1 Oplysninger til download og opsætning af den app, der kræves for at styre pæren.

2 Med appen kan pærens lysfarve ændres i RGBW-farvespektret. Den kan altså foruden hvidt lys også give farvet lys.

3 Desuden er pæren dæmpbar, så lysstyrken kan også justeres.