laeselamper

Hyggeligt lys til læsehjørnet

Træk dig tilbage og forsvind i bogens magi

At slappe af med en bog eller en tablet efter arbejde kræver en harmonisk belysning: Den skal være hyggelig varmhvid, lyse så meget som lige nødvendigt og alligevel give lys nok til at læse uden at anstrenge øjnene. Der findes lampedesigns til læsehjørner, natborde og lignende steder i alle stilarter, der passer til resten af indretningen - fra skandinavisk, minimalistisk flair over et mere naturligt look til puristisk-chic. Særligt praktisk: bærbare læselamper, der takket være det genopladelige batteri nemt kan skifte rum og endda tages med på terrassen, i haven eller udestuen.


Fordele ved en god læselampe:

Retningsbestemt lys

Bestemmelse af retning på den direkte lysstrøm via retningsbestemt lys: Afgørende faktorer er lysafgivelsen, f.eks. nedad fra skærmen, og skærmens orientering. På grund af den præcise belysning forbliver omgivelserne forholdsvis mørke.

Blændfri

Skånsomt for øjnene: Et behageligt lys til læsning er helst varmhvidt lys, dvs. <3.000 Kelvin. Derudover er lyset blændfrit og kan med fordel dæmpes komfortabelt – akkurat nok til at gøre det muligt stadig at læse uden at anstrenge øjnene.

Fleksibel

Fleksibel justering: Lygset skal kunne justeres afhængigt af, hvilken stilling du befinder dig i. Læselamper med led, bevægelige arme og skærme er det første valg her. Modeller, der nemt kan monteres, f.eks. med stik, giver endnu mere komfort.

Tip: Når det gælder læselampens lyskilde, overbeviser fordelene ved moderne LED-teknologi – fra energi- og omkostningsbesparelser til høj koblingsstabilitet og lang levetid. Vælg lamper med lyskilder, der kan dæmpes og vælg enten en variant med fleksibel lysfarve eller <3.300 Kelvin, dvs. en hyggelig varmhvid farve. Smarte lyskilder øger brugervenligheden og giver også en ekstra fun-factor.

Gulvlamper som læselys

til læsehjørnet med hyggelig atmosfære

Gulvlampen er den perfekte læselampe til sofaen. I trendy stilarter fra skandinavisk til industriel skaber den et hyggeligt et hyggeligt læsehjørne i stuen til en aftenpause med din tablet eller yndlingsbog. Gulvlampen placeres bedst bag eller ved siden af sofaen, så dens behagelige varmhvide lys falder direkte på bogsiderne, og der ikke opstår forstyrrende skygger. I soveværelset kan gulvlampen også placeres ved sengens hovedgærde i stedet for en natbordslampe eller anden sengelampe. Med en ekstra læsearm kan den individuelle belysningskomfort perfektioneres.

Gulvlamper med hylde

Lysende multitalenter til læsehjørnet

Når lys til læsning og en komfortabel hylde til en bog, avis, tablet eller smartphone er samlet i et enkelt produkt, er komforten i læsehjørnet stor. Dette er præcis tilfældet med gulvlamper med hylde! Ud over et stilfuldt design og et behageligtlys tilbyder denne type gulvlamperne ekstra opbevaringsplads, afhængigt af produktet. Selv kaffekoppen kan nemt placeres på den, f.eks. når det lysende multitalent har fundet plads ved siden af sofaen.

Bordlamper til læsning og arbejde

Funktionel og fås i alle stilarter

Bordlamper, der er placeret på sidebordet i læsehjørnet, er et praktisk og hyggeligt valg til at læse i behageligt lys. På skrivebordet er de alligevel et must-have for øjenvenligt arbejde. Læselamper med fleksible stel og drejelige skærme er særligt velegnede til at imødekomme individuelle behov. De giver et præcist, blændfrit lys til læsning og arbejde.

Væglamper til læsehjørnet og soveværelset

Læselampe til vægmontering

Hvis lyset i læsehjørnet kommer bagfra, er der intet, der forhindrer dig i at bladre i dit yndlingsmagasin. Dette gælder såvel for væglamper til stuen som i soveværelset. Uanset om det er ved siden af sofaen eller for enden af hovedgærdet, giver en drejelig arm endnu mere fleksibilitet tillyssætningen. Modellerne fås også med en ekstra læselampe - den såkaldte svanehals - til direkte retningsbestemmelse af lyset på bogens sider.

LED-læselamper til fastspænding

Fleksibel og flyttet i et snuptag

En yderst pladsbesparende løsning som læselampe er den såkaldte klemmelampe, som kan fastgøres til bordet, hylden eller sengens hovedgærde uden yderligere installation og forsynes med strøm fra stikkontakten. Med modeller med en fleksibel arm kan lyset rettes særlig målrettet

Uplights

Særligt praktisk: med læsearm

Den klassiske LED-uplight giver et behageligt lyst, indirekte lys i rummet og leveres ofte med en ekstra læsearm. Den ekstra læselampe kan justeres individuelt til at rette lyset mod bøger og tablets og giver således målrettet funktionielt lys.

Læselampe ved sengebordet

Belysning til aftenlæsning

Når du om aftenen vil du bladre i et magasin eller have den sidste lektielæsning eller anden research overstået, liggende på langs i soveværelset - er stemningen sat med hyggelig belysning fra en natbordslampe eller anden sengelampe. Med hensyn til stil kan sengelampen også koordineres perfekt med resten af indretningen. Tip: Det er ikke kun den klassiske natbordslampe, der giver perfekt læselys - en væglampe kan også gøre det godt.

I buelampens lysskær

Behageligt lys til læsehjørnet

Buelampen, som elegant bøjer sig over sofaen og lænestolen og giver et hyggeligt lys fra oven, er oplagt til det hyggelige læsehjørne. Selv når de populære designerlamper er slukket om dagen, indgår de i en yndefuld symbiose med chaiselongen. Når en varmhvid kegle af lys indrammer det hyggelige læseområde om aftenen, er stemningen perfekt.

Bærbare læselamper

Lysflair to go

Batteridrevne lamper gør læseoplevelsen endnu mere fleksibel. Når de trådløse bordlamper er opladet via USB-forbindelse, kan de placeres hvor som helst i hjemmet - og de kan også tages med på terrassen eller i udestuen. De praktiske, bærbare lamper kan til enhver tid flyttes fra hængekøjen til sofaen og giver flair med deres varme hvide, ofte dæmpbare, lys.

Pendellamper

Hygge fra oven

Alle, der tror, at pendellamper kun er beregnet til gangen og spisebordet, tager fejl. I læsehjørnet giver de hygge fra oven og skaber en smuk lysstemning. Især i små rum med lidt plads er pendellamper et praktisk og elegant alternativ til den klassiske gulvlampe eller uplight.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om læselamper

Hvor mange lumen har man brug for til læsning?

Hvilken lysfarve er bedst til læsning?

Hvilken læselampe, der ikke forstyrrer partneren, er velegnet i soveværelset?

Hvilken pære er egnet til læselampen?

Hvor mange watt har man brug for til en læselampe?

Hvilke ekstrafunktioner gør lamper til læsehjørnet endnu mere attraktive?