Pendellamper til gastronomi
BAR- & RESTAURANTBELYSNING

Moderne restaurantbelysning

I en restaurant skal god mad og moderne belysning gå op i en højere enhed for at skabe de perfekte rammer for en vellykket aften. Et professionelt belysningskoncept skaber en stemning, der indbyder til at blive hængende og vende tilbage. En sofistikeret blanding af direkte og indirekte belysning bruges til restaurantbelysning.

Anvendelsesområder

Pendelarmaturer i restaurant
Restaurant og lobby

Flimmerfrit, behageligt lys bruges i såvel i selve restauranten som i lobbyen eller foyeren hvis det drejer sig om et hotel. Udvalgte lysfarver og lysintensiteter sætter også den perfekte scene for retterne. Lampegiganten Professional anbefaler farvegengivelsesværdier på mindst Ra 90 og belysningsstyrker på omkring 200 lux. Desuden er belysningen i restauranten - hvis den kan dæmpes - optimalt forberedt til skiftende scenarier som f.eks. fester.

Indbyggede trappearmaturer
Udvendig belysning af bygningen

Attraktiv udendørsbelysning er en integreret del af en restaurants belysningskoncept, da det som regel er det første, en gæst lægger mærke til. Ud fra dette første ydre indtryk, afgør gæsterne også, om en restaurant er værd at besøge. Gadelamper, trappe- eller stibelysning sikrer gæster og personale godt fodfæste og virker indbydende.

Loftslamper kantinekøkken
Storkøkken

Belysningen i et køkken i en restaurant eller anden kommerciel sammenhæng udsættes for mange former for belastning. Fra stegeos og overflader, der fedtes ind, til dampe og høje temperaturer. Fugttætte armaturer med IP54-beskyttelse er derfor et must. Af hensyn til den praktiske brug af belysningen anbefaler vi gruppekoblings- og dæmpbare armaturer og et farvegengivelsesindeks på Ra ≥ 90 så kokken har godt lys til at kunne tilbederede sine retter.

Eventyrlys
Udendørs belysning til terrassen eller biergarten

Udendørsbelysning giver siddearealerne charme og byder gæsterne velkommen ligesom en lobby gør indendøre. Almindelige bygningsfacader kan forbedres visuelt med designorienterede belysningsløsninger. Her kan armaturer af rustfrit stål anbefales, da de kan modstå ekstreme vejrforhold, er korrosionsbestandige og også nemme at rengøre.

Pendellamper bar sort
Bar og bardisk

Især i barer og caféer etableres den første kontakt med gæsten ved baren og over disken. Belysning med LED strips er et eksempel på belysning, der engagerer fra starten. Enten placeret på undersiden af bordpladen, i en fordybning i den nederste del af disken eller bag gennemsigtige materialer som opalglas eller akrylglas.

Toiletbelysning indirekte lys
Toiletbelysning

Gæstetoiletter er påkrævede for restauranter med udskænkning af alkohol, der er større end 50 m² og/eller har mere end 50 siddepladser. Funktionel belysning på restaurantens toiletter sikrer at gæsterne også her er helt tilfredse med deres oplevelse.

Vores anbefalinger

Juridiske krav

Som med alle offentlige eller kommercielle steder gælder der også klart definerede regler for belysning i restaurantbranchen for at sikre, at gæster og medarbejdere kan opholde sig der sikkert. Vigtige regler omfatter arbejdspladsforordning A 3.4 og -> DIN EN 12464-1.

Disse anbefaler følgende for belysning i restauranter:

  • 100 lux: korridorer

  • 200 lux: Indgang, spisesal, toiletter

  • 300 lux: kasseområde og buffet

I pubber og barer er en belysningsstyrke på under 100 lux en del af konceptet. Det viser tydeligt, at den rigtige belysning i restaurationsbranchen ikke kan beregnes ved hjælp af formler, men er planlagt som et samlet belysningskoncept, der afspejler restaurantens identitet.

En generel regel er, at jo højere rummene er, jo højere skal armaturerne monteres, og jo stærkere lys og flere lyskilder skal der være.

Nedhængte armaturer til catering
Pendelarmaturer til café

Tekniske aspekter af god belysning

Lamper til en restaurant skal helst have en CRI > 90 for at få maden til at se lækker ud. En hyggelig farvetemperatur på 1.200 - 2.700 Kelvin understreger den behagelige atmosfære. Et dynamisk lysmønster, der guider øjet, er særligt tiltalende og behageligt for øjet. Et eksempel er en markant oplyst bagvæg bag bardisken og et diskret sidde- og loungeområde.

Referenceprojekter

Lampegiganten lysplanlægning

Pendelarmaturer i café
Pendelarmaturer i café
Kontaktformular

Databehandling som følge af brugen af vores kontaktformular er underlagt vores persondatapolitik.

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH