Op til 70% på over 25.000 produkter + op til 13% ekstra på næsten alt
Solcellelamper er jo i sig selv en superpraktisk, smart og ikke mindst miljøvenlig måde at skabe lysende highlights i haven på, men de er også gode til at oplyse havegangene, indkørslen eller hovedindgangen. For der sidder selvfølgelig ikke kun solceller i dekorationslamper, men også i for eksempel væg- eller vejlamper. Solcellelamper kan altså både være dekorative og praktiske, men hvad sker der, når man parrer de her i forvejen superpraktiske, smarte og miljøvenlige lamper med en bevægelsessensor? De bliver simpelthen til et rigtigt dreamteam. Især på havegange og stier, for så tænder lyset faktisk kun, når du har brug for det - hverken før eller siden. Det sparer yderligere energi og skåner også lyskilden.
Du kan placere din solcellelampe dér, hvor du har brug for den. Selv om du muligvis har en ønskeplacering, skal du sikre dig, at du stiller den et sted, hvor den kan få nok sol, for uden sol er der heller ingen energi til din solcellelampe, og uden energi kan lampen ikke give dig noget lys. Sådan er det bare, og så ville du stadig skulle stå og lede efter nøglehullet om aftenen. Det er i øvrigt bedst for din solcellelampe, hvis solcellepanelet vender mod syd.
Vores tip: Er det sådan, at det sted, hvor solcellelampen helst skulle stå, slet ikke er det samme sted, hvor den kan få masser af sol? Det gør ikke spor. Du skal bare vælge solcellelamper, hvor solcellemodulet ikke er direkte sammenbygget med lampen, men i stedet forbundet med et kabel. Så kan du stille lampen dér, hvor du har brug for den, og solcellemodulet rundt om hjørnet, hvor den får masser af dagslys.
Først skal du vide, at der faktisk findes forskellige bevægelsessensorer, også selv om de alle har det til fælles, at de er skabt til at gøre dit liv lidt lettere - nemlig med lys, der tænder og slukker automatisk. Overbegrebet bevægelsessensor omfatter reelt flere forskellige teknologier. Den mest kendte slags - også ude i haven og dermed også på solcellelamper - er dem med infrarød teknik (Også kaldet PIR-sensorer - passive infrared sensor). Ved hjælp af en pyrosensor reagerer denne bevægelsessensor på ændret varmestråling inden for dens rækkevidde, og netop denne rækkevidde kan være forskellig fra lampe til lampe. Her er det nemmest, at du kigger efter ordene rækkevidde og registreringsvinkel i produktbeskrivelsen, og på den måde finder du ud af, hvilken der passer bedst til din have. Til f.eks. en havegang eller sti er en registreringsvinkel på 120 grader nok. Du synes slet ikke, at 120 grader er nok? Vil du have 360? Det er ikke noget problem, for de findes også, og dem kan du oftest tilpasse individuelt med blændere.
Selvfølgelig gør de det, for LED er ikke kun fremtidens lysteknik, men også nutidens, og hvad får man, når man parrer moderne LED-teknik med miljøvenlig solcelleteknik og superpraktiske bevægelsessensorer? Et endnu bedre dreamteam. Det hele i én og samme lampe til din have. Vil du godt vide lidt mere om fordelene ved LED?
Moderne LED´er:
Sparer 90 % strøm i forhold til de almindelige traditionelle glødepærer og 60 % i forhold til halogenpærer.
Giver 100 % lysstyrke, så snart de bliver tændt.
Har en rigtig god lyskvalitet, både når det gælder farvegengivelse og lysfarve.
Er meget kompakte og muliggør derfor meget slanke designs.
De fås både i kvalitetsplast, aluminium, glas og også i rustfrit stål, og solcellelamper med bevægelsessensorer fås også i mange forskellige materialer, og altså også i rustfrit stål. Hvorfor også i rustfrit stål? Simpelthen fordi rustfrit stål til udendørs brug for længst er blevet en klassiker, og det er der mange gode grunde til:
Rustfrit stål ser godt ud - altid og alle steder.
Rustfrit stål er meget robust.
Rustfrit stål er uimodtageligt over for korrosionsdannelse.
Rustfrit stål er temperaturbestandigt.
Rustfrit stål er nemt at vedligeholde.
Det er der desværre ikke noget standardsvar på. Hvor længe, batteriet holder, er meget forskelligt fra model til model. Hvor længe en solcellelampe lyser, hænger ikke kun sammen med, hvilken slags solcellelampe det er, men især med dens kvalitet. Det vil sige med kvaliteten af batteriet og lyskilden, der får den til at lyse så fint om aftenen, og selvfølgelig, hvad der er meget vigtigt, hvor meget solenergi den kan komme til at optage om dagen. Derfor kan lysets varighed svinge mellem 5 og 20 timer. Normalt kan de fleste solcellelamper dog klare 8 til 10 timer uden problemer.
Du vil sikkert ikke kun have lys, når du har brug for det, men også på det sted, hvor du har brug for det - også hvis det sted ikke altid er det samme. Det kan ikke lade sig gøre, tænker du måske, men jo, det kan det godt, hvis du vælger solcellelamper med både bevægelsessensor og jordspyd. De findes, og de er superpraktiske fordi:
De udnytter solenergien om dagen til at vise vej for dig om aftenen, men selvfølgelig kun, hvis de står dér, hvor du kommer forbi. Det sparer rigtig meget energi og skåner også lyskilden,
Takket være jordspyd kan du altid stikke lamperne i jorden et andet sted. Sådan, som du har brug for det nu - uden at skulle tjekke fundamenter eller rode med montering og lægge kabler.
Vidste du allerede: Du bør altid satse på LED´er, når du vælger lamper med bevægelsessensor, for LED-pærer giver straks 100 % lysstyrke. Det gør traditionelle glødepærer og halogenpærer også, men de er jo ikke rigtig noget alternativ længere. Hvad så med sparepærer? Det er heller ikke noget godt valg, for de har en udløbstid, og en bevægelsessensor, der først giver lys, når det er for sent, kan ingen bruge til noget.
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897