RÅDGIVNING
stuebelysning m

STUEBELYSNING 8 tips til en fortryllende atmosfære

Stuen er for mange af os hovedrummet i en lejlighed eller et hus. Her tilbringer vi mest tid sammen med familie eller venner. Ikke underligt, at dette rum skal være behageligt og hyggeligt. Med den rigtige belysning kan du gøre stuen til et rum, som alle vil misunde. Du kan vælge mellem alt fra klassisk almen belysning, lysekroner, læselampen eller måske en bærbar lampe, der tillader smart at styre lyset og kan flyttes efter behag? Det er tilladt at kombinere lige som du lyster, så du føler dig godt tilpas.


#1 Pendellamper som et stilfuldt tilbehør over sofaen

stue pendellampe

I de fleste stuer er sofaen det vigtigste møbel og et sted hvor der kobles af alene eller sammen. Den klassiske pendellampe kan ikke kun placeres klassisk over stuebordet midt i rummet, men kan med fordel hænges over sofaen og derved belysningen helt nye dimensioner.

Når du vælger pendellamper, er det også vigtigt ikke kun at vælge ud fra størrelsen, men også lysfarven. Husk altid, at stuen er designet til afslapning, så indirekte belysning skaber harmoni og en afslappet atmosfære.

Pendellamper findes i alle tænkelige stilarter fra enkelt, nordisk til ekstravant og glamourøst! Og lysdesignerne sørger også for spændende variation, når det kommer til materialevalg og farver. Det er ikke ualmindeligt, at op til flere modeller snige sig på ønskesedlen, når der skal nye lamper til.


#2 Gulvlamper som fuldender læsehjørnet

stue gulvlamper

Slå dig ned i din yndlingslænestol og læs endelig videre i fred og ro i den spændende krimi. Sådan ser en vellykket fyraften ud. Varm, hyggelig belysning, der giver lys nok til at læse, men heller ikke lyser så meget op, at det er umuligt at slappe af, er løsningen her.

Guvlamper findes i alverdens stilarter og udgaver, fra højmoderne til helt klassiske. Nogle gulvlamper er endda udstyret med en læsearm, så du ikke behøver at tænde hovedlyskilden.

Selvom gulvlampen er stjernen i det hyggelige læsehjørne, har den stadig alvorlig konkurrence: En pendel placeret over lænestolen eller en bordlampe på sidebordet ved siden af ​​favoritlænestolen tjener også deres formål og giver interiøret en stilupdate hvor hyggen er sikret!


#3 Bordlamper - som fleksibelt kan flyttes

stue bordlampe

Ikke alle bordlamper er ens. Udover design, farve og materiale skiller de sig også ud for deres fleksibilitet. Mens nogle grundet deres ledning har deres faste plads i stuen, kan andre ganske enkelt flyttes, alt efter behov.


Light to Go eller bare bærbare lamper, der kan bæres fleksibelt, er en god tilføjelse til sommerhaven eller balkonen. De har ingen lang ledning og gør det også godt i stuen, lige der hvor de i øjeblikket behøves. At de findes i attraktive design skader heller ikke.

Men selv med bordlamper med ledning er man ikke helt fortabt. Disse lamper vil forevigt være en klassiker, hvor alt hvad der kræves er en stikkontakt i nærheden, og dit yndlingsdesignstykke oplyser ethvert stuehjørne stående på skænken eller sidebordet.


#4 Sæt kommoden i scene med væglamper

Væglamper er også velegnede til stuen. For eksempel over kommoden eller hylderne. De kan også placeres bag en sofa eller ved siden af ​​en dør. De supplerer perfekt andre lyskilder i rummet.

De kan også være et nyttigt tilbehør i stedet for en bord- eller gulvlampe eller endda bruges i stedet for en hovedlyskilde som en pendellampe. De giver et behageligt varmhvidt lys til at bladre gennem din yndlingsbog og giver rummet en indvendig opdatering, der lader sig se.

Da væglamper hænger i øjenhøjde, er de et direkte blikfang. Med deres usædvanlige design kan de være et særligt samtaleemne, som de skønt supplere stuebelysningen. En relativt kompleks installation er heller ikke altid nødvendig, da nogle modeller endda fås med et stik til stikkontakten!


#5 Spotlights og spot - fokuseret, funktionel belysning

stue spots spotlights
stue spots spotlights

Takket være spots og svingbare spotlights er det muligt at rette lyset som du ønsker på dine yndlingssteder i stuen. Justér dem efter behov, så spotlightet rettes derhen hvor du synes bedst.


Spotlights kan dekorere væggen ved siden af ​​loftet i stuen. Hvad der tidligere blev anset for fuldt ud funktionel belysning er nu også stilfuld - en kombination af funktioner, der kan lade sig ses.

Spotlights og spots gør en fantastisk figur, enkeltvis, men de er også effektfulde, når flere kombineres. Således kan dit lys rettes i forskellige retninger i stuen - og derved fremhæve flere områder og dekorative genstande i rummet.


#6 Når grænser sløres, opstår rigtige blikfang!

stue blikfang
stue blikfang

En hængende gulvlampe eller en stående pendel? Ikke alle lamper kan sættes i en skuffe - og sådanne modeller er et samtaleemne i stuen blandt fans af indretning, der altid er på udkig efter nye designkreationer.

En bordlampe, der ser ud til at svæve, er også et ekstraordinært blikfang i stuen. Eller er det faktisk en gulvlampe, hvis stel er selve ledningen? Også en meget speciel konstellation: En bordlampe, der hænger ned fra loftet!

I sidste ende gælder, hvis du vil give din stue et ekstravagant præg, kan det anbefales med lamper, der bryder konventionerne og de normale, afprøvede og testede produktkategorier!


#7 Effektiv belysning af store, åbne rum & boligarealer

aabne omraader

Åbne opholdsrum, hvor stue, spisestue og køkken er et stort, åbent område, kan belyses fleksibelt og effektivt med moderne skinne- og wiresystemer. Med moderne lysteknologi kan du tænke uden om boksen, og selv vinklede områder forsynes optimalt med lys.


Det gode ved denne løsning: Med kun én stikkontakt kan forskellige områder i hele den åbne stue oplyses. Skinne- og wiresystemer kan udvides til som lystes og udstyres med lamper fra spotlights til pendler, samt ekstra skinner, stik og vinklede forbindelser. Så fleksibelt som det kan blive!

Skinne- og wiresystemer, der kan styres med fjernbetjening, app eller stemmekommando, er særligt praktiske og moderne. Lyset kan således nemt tændes og slukkes, dæmpes eller lysfarven ændres fra sofaen. Hele lysscenarier kan desuden oprettes med disse smarte løsninger..


#8 Mere sjov og komfort med smarte stuelamper

Når du har slået dig ned i sofaen, er det super komfortabelt, når du ikke behøver at stå op igen for at dæmpe lyset i stuelampen eller vælge en anden lysfarve.

Takket være en smartphone-app er det også muligt at planlægge daglige lysrutiner for de forskellige stuer. Om morgenen tændes for eksempel et universalhvidt lys på et bestemt tidspunkt efterfulgt af et tidsrum med varmt og hyggeligt lys sent på eftermiddagen.

Mange smarte stuelamper kan ikke længere kun styres via app eller fjernbetjening, men kan også tændes og slukkes ved hjælp af stemmekommandoer. Efter "Skat, tager du en cola med fra køkkenet", kan du også bede Alexa direkte om at dæmpe lyset.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om stuebelysning

Hvor mange lumen er der brug for til belysning i stuen?

Hvad skal du være opmærksom på, når du planlægger belysning til stuen?

Hvilket lamper egner sig bedst til stuen?

Hvilke loftslamper er de bedste til en stue?

Hvilke lamper passer til en lille stue?

Hvilken lysfarve bør man have i stuen?