RÅDGIVNING
badevaerelsesbelysning

BADEVÆRELSESBELYSNING

6 hacks for mere funktionalitet og en behagelig stemning

Konceptet og indstillingen af ​​belysningen i badeværelset skal baseres på det rum, vi har at gøre med: Har du et lille badeværelse med skråt loft eller et rummeligt badeværelse? Du skal også beslutte, om funktionaliteten skal være i højsædet eller ønsker at gøre badeværelset til et stemningsfuldt rum. For eksempel er indirekte belysning i varme toner perfekt til afslapning, mens kold belysning er meget bedre til rent funktionelle aktiviteter såsom barbering osv. For badeværelsesbelysning er det også vigtigt ikke at glemme den passende IP-beskyttelsesklasse. Jo tættere lyset er placeret på brusebadet, jo højere skal beskyttelsgraden være.1# Den rigtige loftbelysning i badeværelset

Loftlamper og spotlights er de mest egnede lamper til grundbelysningen i badeværelset. Hvad materialer angår, er det nødvendigt at sikre, at de er modstandsdygtige over for fugt. Her passer stofskærmen eller rispapirlampen altså ikke ind. Trenden for tiden er desuden energibesparnende LED-armaturer, som naturligvis også passer perfekt ind i badeværelset.

Som med alle armaturer i badeværelset er det nødvendigt at sikre, at også loftbelysning har den korrekte IP-beskyttelsesgrad. Afhængig af loftets højde eller nærheden af ​​badet eller bruseren, skal det opfylde forskellige sikkerhedskrav.


2# Badeværelsesspejle med lys

Stå op om morgenen, en tur under bruseren og så den sidste klargøring foran spejlet - makeup og barbering er en naturlig del af de fleste morgenrutine! Hvis du kun har loftbelysning, vil du finde dig selv stående i lyset. Det dur jo ikke! Derfor er belysning af belysning til området omkring spejlet et must-have til badeværelset - enten direkte som et belyst spejl eller som væglamper eller klemmelamper omkring spejlet.

En anden mulighed er kosmetiske spejle med lys, der kan monteres på væggen. Små flytbare kosmetikspejle med lys er også en fordelagtig måde at sikre at frisuren passer.


3# Belysning af brusekabine og badekar

Brusere og badekar betragtes som beskyttelseszone 0 og kan kun udstyres med armaturer, hvis andet ciffer i IP-beskyttelsesindekset mindst svarer til 7. Disse armaturer er beskyttet mod midlertidig nedsænkning.

Armaturer, der skal monteres direkte over badekar og bruser (i beskyttelseszone 1), skal mindst være stænksikre, dvs. de skal have mindst 5 som andet ciffer i IP-beskyttelsesindekset. Hvis der ikke er brusekabine, dækker den lodrette beskyttelseszone 1 op til 120 cm omkring brusehovedet. Den påkrævede højde er 2,25 meter.


4# Belysning af små rum og skrå lofter

Indbygningsspots er bedst egnet til badeværelset med skrånende lofter. De kan nemt installeres i nedhængte lofter. Alt, hvad der kræves, er en udtag i loftet og et boret hul, hvor den forsænkede lampe kan indsættes. Denne installation bør foretages af en autoriseret elektriker.

Smalle spejllamper ved siden af ​​eller over spejlet sparer også plads. På samme vis kan underskabsbelysning i form af små spotlights være pladsbesparende sikre attraktiv og funktionel belysning, selv i et mindre rum.


#5 Indirekte belysning for den rette stemning

Badeværelset er mere end bare et funktionelt rum til brusebade og børste tænder på. Med den rigtige følelse af velvære, der kan skabes af lys, bliver det for mange et rum til at slappe af og koble fra - for eksempel med et skumbad eller personlig pleje af hud, negle eller hår.

Indirekte lys i varme farvetoner skaber det rette miljø til afslapning. Fra diskret spejlbelysning, LED-strimler i hylder eller skabe, til væglamper med indirekte lysudstråling opad, udvalget er bredt - for enhver smag og stil.


#6 Dæmpbare lamper og lamper med farveskift

Den rette lysfarve er ikke forklejne, når det drejer sig om perfekt badeværelsesbelysning. Lys, dagslys-hvid belysning gør ofte vidundere, da den kolde lysfarve er perfekt til at vække dig - eventuelt i kombination med et forfriskende brusebad.

Imidlertid anbefales det om eftermiddagen og aftenen at bruge en varmere lysfarve. Dæmpbare lamper eller lamper, der kan ændre skifte mellem det dagslyshvide og varmhvide, er ideelle. Smarte lamper har desuden den fordel at nogle af disse har indbyggede ekstrafunktioner som højtalere - så skønsangen kan nå helt nye højder.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om belysning til badeværelset

Hvor mange lumen eller hvor mange spots har jeg brug for pr. kvadratmeter på badeværelset?

Hvilken lys farve (Kelvin) anbefales det at et belyst spejl på badeværelset har?

Er det muligt at udstyre et spejlskab / badeværelsesspejl med belysning?

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger armaturer til badeværelset med hensyn til beskyttelsesklasse og regler?

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH