Er LED-pærer fremtidens lyskilde? Nej. De er nutidens pære. Og i ganske lang tid.
Alle, der stadig bruger traditionelle glødepærer i dag, spilder 90 % af deres penge på elektricitet. For halogenpærer er det 60 %. Når det gælder sparepærer, er det stadig 10 %.
Heldigvis kan det ændres hurtigt - og frem for alt **ukompliceret!
Læs også vores guide: Glødelamper og deres moderne alternativer.
Ja, de er noget dyrere end traditionelle glødepærer & co. Men kun i forhold til indkøbsprisen. Og disse omkostninger tjener sig hurtigt ind. Det har at gøre med, at LED-pærer bruger mindre strøm** (i watt) til **den samme lysstyrke. Korrekt genkendt: På grund af det højere lysudbytte spiller watt-tallet næsten ingen rolle med LED.
Ikke så meget i forhold til en sparepære? Ja, det er rigtigt. Men LED-pærer har ingen kviksølv, er ikke længe om at nå 100 % lysstyrke - og giver simpelthen et smukt, homogent lys.
Hvis det er det, du vil, så ja. Hvis ikke, så ikke. Fordi "hård" og "kold" har noget at gøre med lysets kvalitet. Og med LED-pærer vælger du dem selv:
Jeg vil ikke have skarpt lys.
"Blændende" lys, dvs. lys, der er for skarpt, kan forhindres ved at vælge en pære med passende lysstyrke. Med LED-pærer måles dette ikke længere i watt, men i lumen. Du kan ikke forestille dig, hvor meget lys 400 lumen er, eller endda 4.000? Så følg denne enkle regel:
**Glødelampens effekt ganget med 10 giver cirka den lumen-værdi, som din LED-pære skal have.
Jeg vil ikke have koldt lys
Du kan forhindre, at en LED-pære lyser for koldt, ved at vælge den rigtige lysfarve. Du kan finde dette under "Lysfarve" i varedetaljerne.
Vil du have dæmpbart lys, fordi du vil skabe en behagelig atmosfære i din stue med dæmpet lys om aftenen? Lad os forstå det. Og det kan du selvfølgelig også gøre med LED-pærer. Men ikke alle LED-pærer er dæmpbare. Heldigvis er dæmpbare LED-pærer mærket som sådan og opført i den separate kategori "dæmpbare LED-pærer".
*Er du stadig ikke helt sikker på, hvilken LED-pære du kan dæmpe med hvilken dæmper? Vores specialiserede rådgivere vil med glæde hjælpe dig. _Her_ finder du vores kontaktformular.
Er du interesseret i pærer med andre smarte funktioner? Oplev vores udvalg af smarte LED-pærer fra Philips Hue eller de praktiske Smart Home Starter Sets.
I princippet kan alle armaturer, der har en fatning, ombygges med LED-pærer. Det skyldes, at der for nylig er kommet LED-alternativer til de mest almindelige fatninger. Tag et kig på fatningen på din hængelampe. Kan du se et skruegevind der? Så er det sandsynligvis en E27- eller E14-fatning. Og alle E27 eller E14 LED-pærer passer i denne fatning. Det skyldes, at de har en standardiseret sokkel (ligesom traditionelle glødepærer, halogenpærer og sparepærer). Og den passer altid i den standardiserede fatning.
Det er bedst at gå frem efter lumen. Det skyldes, at strømforbruget, dvs. forbruget i watt, og lysudbyttet, dvs. de genererede lumen, er forskellige afhængigt af LED-pærens kvalitet og fremstilling. På Lampenwelt.de kan linjen "Comparative value (W)" i produktoplysningerne hjælpe dig. Står der "maks. 100 watt" på dit armatur? Så er det bedst at vælge en pære, der svarer til en maksimal sammenligningsværdi på 100 watt. For eksempel kan en halogenpære med 100 watt erstattes af en LED-pære med omkring 14 watt.
Ja, du sparer virkelig de resterende 86 watt!
LED'er holder op til 50.000 timer. Med en daglig brug på 4 timer giver det over 34 år. Så læn dig tilbage og slap af med LED-lys, og tænk ikke på, hvornår du skal skille dig af med det.
LED-pærer (ligesom sparepærer) bør ikke smides ud sammen med husholdningsaffaldet. Mens sparepærer ikke hører hjemme i husholdningsaffaldet på grund af kviksølvet, har LED-pærer mange elektroniske dele. Det betyder, at LED-pærer er elektronisk affald og skal afleveres på et indsamlingscenter.
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897