julebelysning m

Strålende julemagi Energibevidst og hyggeligt på samme tid

Bevidst at skabe steder til eftertanke, tryghed og forventning for sig selv og sine kære - det er den magi, der ligger i advents- og juletiden. Næppe noget kan formidle denne stemning bedre end varm, hyggelig julebelysning - i år mere end nogensinde før designet til ikke at belaste strømforbruget mærkbart og alligevel skabe en feel-good-flair. Vi har samlet en liste over LED-lamper og -armaturer i stilarter fra skandinavisk til klassisk, og hvordan de kan anvendes veldoseret takket være timere og lignende:


En hyggelig skandinavisk stemning

Som indbegrebet af hygge er det svært at forestille sig vores julede hjem uden den typiske skandinaviske stil. Med sine mange forskellige belysningsidéer af træ og papir kombinerer den "less is more"-idéen med en absolut hyggelig stemning. Med disse dekorative lamper - fra papirengle til lysbuer i træ - bliver du aldrig træt af denne atmosfære.


Klassisk-nostalgisk lysstemning

Til jul kan det simpelthen ikke være farverigt nok. Helst i de klassiske adventsfarver fra rød til grøn - også med festlige guld- og sølvnuancer. LED-lys i nostalgiske motiver fra barndommen kombineret med julemust-haves som stjerner og træer forvandler boligen til et hyggeligt sted hvor man kan føle sig godt tilpas i juletiden - forventningens glæde er garanteret!


Funklende udendørslamper

Det er en ren fornøjelse at kigge fra den varme, festligt indrettede stue ud i den snedækkede have om aftenen med den stemningsfulde udendørsbelysning: fra LED-lyskæder til søde dyrefigurer, der lyser varmt fra træer, blomsterbede og rækværk. Med lysrutiner - styret via timere eller smarte netværk - kan julens lysende magi udendørs begrænses til nogle få timer om eftermiddagen og aftenen - for at skabe både glæde og potentiale til strømbesparelse på én og samme tid.


Lysende LED-julepynt

Det farverige udvalg af LED-dekorationsbelysning til advents- og juletiden er lige så varieret som smagene selv. Afhængigt af indretningsstilen og personlige præferencer kan enkle, naturlige trækulisser med lysdioder skabe lige så harmoniske øjeblikke som farverige figurer: fra rensdyr til snemand. Stjerner er som motiv er stadig et must-have til jul, ligesom LED-lysestager og glimtende kugler.


Evergreen juletræet

For de fleste mennesker hører juletræet til juletiden som intet andet. Udstyret med utallige LED'er - enten integreret direkte i grenene eller dekoreret med en lyskæde - bringer den varm lysglæde og barndomsminder til den mest besindige tid på året. Til forhaven, terrassen og altanen er denne evergreen - i ordets egentlige forstand - lige så iøjnefaldende som indendørs. Fås i udgaver fra virkelighedstro til stiliseret. Tip: Også her kan det betale sig at bruge en timer for at spare på strømudgifterne på trods af den juleglæde det tændte træ bringer.


Magiske julestjerner

Ligesom selve julehistorien hører stjernen hjemme i vores eventyrligt indrettede stuer. I et naturligt look af papir kan den belyse vores vinduer lige så stemningsfuldt som i udgaver i rige farver af fløjl eller festligt reflekterende af perforeret metal. Afhængigt af smag fås den som en puristisk silhuet med LED'er eller som en iøjnefaldende stjerne med mange takker.


Lyskæder fra klassiske til smarte

LED-lyskæder er et af de absolutte grundelementer i vinterens lyssætning - fra enkle til motivrige, fra klassisk til smart. De styres via en app og fremkalder dynamiske lysmønstre og kan programmeres til kun at tænde på bestemte tidspunkter. Ud over lyskæder er LED-lysgardiner og -net samt LED-lysslanger også velegnede til festligt lysdesign i stuen og haven. Hvis du ønsker at udskifte din gamle lyskæde, bør du vælge LED-reservepærer.


Tjekliste: energibesparende julebelysning

En ansvarlig tilgang til belysning er i overensstemmelse med den moderne tidsånd - også i julen. Hvis du tager et par enkle tips til dig, kan du nemt kombinere energibesparelser med hyggelig julebelysning, der får os til at komme i glædelig feststemning i tiden op til det nye år.

LED i stedet for glødepære

Vi har oftest brugt vores julepynt og juledekorationer i mange år - nogle gange endda lyskæder med glødepærer eller julestjerner med halogenpærer, for eksempel. Så er det værd at skifte til LED for at spare op til 90 % energi. GDet er utroligt nok ikke utænkeligt, at hele julebelysningen herefter ikke vil forbruge mere elektricitet, end en enkelt produkt plejede at gøre.

LED statt Glühlampe

Sluk lyset

Det har vi længe taget hensyn til iht. vores belysning og lamper: Hvis der ikke er brug for lyset, f.eks. i rum, hvor vi ikke opholder os, eller i gangarealer, slukker vi det. Dette fungerer også med julebelysningen. Vi begrænser den tid belysning er tændt, f.eks. ved at slukke for lysende julepynt om natten.

Automatisk slukning

For at man kan falde i søvn på sofaen uden at skulle bekymre sig om at slukke lyset, har mange moderne juleprodukter en indbygget timer, der automatisk slukker lyset efter f.eks. 6 timer - og tænder det igen efter 18 timer. Separate timere eller en integration af belysningen i Smart Home giver mulighed for en endnu mere præcis indstilling.

Tidløs julepynt

Holdbarhed i stedet for kort levetid: Når det gælder julebelysning, går vi også efter ting, som vi ser frem til næste år. Moderne julepynt er designet til at holde i mange år - f.eks. i det tidløse skandinaviske design. Det mindsker affaldsproduktionen og skåner dermed miljøet.

Fornybare råmaterialer

Lamper og armaturer fremstillet af fornybare materialer er ikke en trend, men en del af den moderne miljøbevidsthed. Også inden for julebelysning skabes der elegante dekorative kreationer af papir, træ, rattan eller jute, som udstråler bæredygtig julemagi.

Netværk og fjernbetjening

Du er inviteret til middag, men har glemt at slukke lyset derhjemme: Det er her, at julepynt, som er forbundet med Smart Home kommer i spil og kan indstilles uanset placering, f.eks. en julestjerne med Smart Plug. Dette er en adapter mellem stikket og stikkontakten, som gør stjernen til en del af smart home systemet.

De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897

© 2024 Lampenwelt GmbH