GUIDE

Behagelig belysning omkring sengen

Idéer til stemningsfuld belysning i soveværelset

Til at slappe af om aftenen og bladr i et magasin eller se sin yndlingsserie på din tablet, inden du går i seng: Sengen er det hyggeligste sted lige netop hertil. Behagelig, varm belysning bidrager optimalt til hyggen. F.eks. med indirekte lys fra LED strips eller et dæmpet, retningsbestemt lys fra den praktiske væglampe med kontakt og fleksibel svanehals. Du bør vælge LED lamper som sengelamper og til belysning omkring sengen for at opnå uovertruffen komfort og energieffektivitet.

Forskellige sengelamper

LED-belysning til sengen med lysbånd

LED-strips til stemningsfuld indirekte belysning

Sengelamper til det smarte hjem

Lysstyring med fjernbetjening, app eller stemmestyring

Før sengetid kan fordelene ved dæmpbare, farverige LED strips tilgås via touch-kontakt, fjernbetjening, app-kontrol, stemmeassistent eller endda smart kontakt. Nogle lysstrimler er endda ret romantiske og egnede til musikvisualisering, da de kan indstilles til at reagere på rytmen i realtid. For at det "store lys" ikke skal tændes, når man skal på toilettet om natten, findes der belysningsløsninger til montering under sengen med bevægelsessensor – en løsning der er let at implementere, er med LED strips med sensor, der monteres under sengekanten og lyser op så snart man stikker foden ud over denne.

Sengelampe uden installationsbesvær

Lysstemning på ingen tid med LED strips

LED-bånd monteres på hovedgærdet eller sengegavlen på ingen tid. For at opnå en præcis belysning kan en sådan LED strip, der leveres rullet op i metermål, afkortes med en saks på de dertil markerede steder. I det næste trin fjernes beskyttelsesfilmen på bagsiden af strimlen og denne fastgøres til sengen med den kæbende side - på en velrenset overflade. Når LED strippen er monteret, tilsluttes den til transformeren, og strømstikket sættes i stikkontakten. Smarte LED strips, f.eks. fra Phil­ips Hue, integreres i næste trin i smart home-netværket - for fuld lysglæde via smartphone-app eller stemmeassistent.

Spar plads med væg- og klemmelamper

LED-sengelamper med svanehals og kontakt

Dem, der ønsker at spare plads på sengebordet, kan med fordel bruge en praktisk væglampe som sengelampe. Fra en væglampe med afbryder og stik, der kan installeres nemt – eller endnu mere ukompliceret: klemm­elampen – til lyskilden med praktisk gestusstyring, findes der noget for enhver. Væglamper med skærme og ekstra læselampe med en bøjelig svane­hals er også perfekte til belysning ved sengen.

Hyldelampe i stedet for sengebord

Sengelamper med praktisk hylde

Lysende multi­ta­len­ter, der er monteret på væggen ved siden af hovedgærdet, er smukke at se på og sparer samtidig plads: "hyldelamper" leveres normalt med fatning til valgfri lyskilder. Pærer med varmhvid lysfarve giver en særlig stemning i soveværelset om aftenen. Man kan med fordel vælge en filamentpære, der også brillerer med sin optik. Desuden er hylder med svanehalslamper til målrettet læselys er også et godt valg som sengelamper.

Lysflair med stikdåselamper

Praktisk, enkelt og komfortabelt

De optager ingen plads på natbordet, og installationen er ikke mere end at sætte lampens stik i en stikkontakt ved siden af hovedgærdet. Og voilà: LED-belysning orienteringslys og til læsning i sengen er klar. For at få retningsbestemt lys kommer stikkontaktlamper også gerne med drejelige skærme - takket være en praktisk svanehals.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om sengelamper

Hvordan kan man oplyse sengen?

Hvad er fordelene ved sengelamper?

Hvordan installerer man LED-belysning under sengen/på sengegavlen?

Hvordan afkorter man LED strips?

Lad dig inspirere

Tag os på Instagram for at dele belysningsidéer og inspiration. Dit billede kan således snart være at finde her.
Læs mere lige her.