vintage lamper m

Vintage lamper

Belysningsideer i det trendy nostalgiske look

Vintage-looket er in og minder os om den ubestridelige charme på loppemarkederne, der præger hjemmets indretning. Den eneste forskel mellem vintage lamper og et fund på vores bedstemors loft: Disse lamper er faktisk nye. De er udstyret med den nyeste, energibesparende LED-teknologi, men de er lavet så de ser gamle ud - med brugsspor eller det som ligner som f.eks. afskallet maling, ridser, rust, patina eller teskstil og mønstre i brugt look.


Key facts om vintage stilen

Hvor kommer udtrykket vintage fra?

Vintage betegnede oprindeligt udsøgte vine fra en bestemt årgang. Udtrykket fra vinbøndernes sprogbrug blev hurtigt overført til tøj, møbler og tilbehør, således at fundne genstande fra tidligere årtier med en særlig charme fik betegnelsen vintage. Looket på disse statement pieces fandt hurtigt vej ind i designstudierne, så i dag er lamper, der bevidst er udformet for at se gamle ud, meget populære.

Hvad er charmen ved vintage?

Vintage-stilen bruger alle de materialer, der kan bruges til at skabe et brugt look. Det kan være lak med skrammer eller gennemsigtigt glas, der minder om en blomstervase fra gamle dage. Når det gælder farver, er lyse nuancer som hvid, creme og grå lige så populære som pastelfarvede nuancer. Men også dristige farver og metalliske overflader kendetegner looket.

Hvordan adskiller vintage og retro sig fra hinanden?

Forskellen ligger i brugssporene. Ved vintage er disse det centrale element, der skaber charmen. Retrolamper ser derimod ikke brugte ud, som i genbrugt, men som var de taget direkte fra årtier tilbage i tiden. Selvfølgelig kan lampedesigns også være en hyldest til f.eks. 50'erne og samtidig have afskallet maling. Sådan er den skabende designtidsrejse fuldendt til perfektion.

Er shabby sammenlignelig med vintage?

Shabby chic kan beskrives som vintagestilens lillesøster. Dens kendetegn: Brugt look taget til nye højder. Afskallende maling, rust og træ, der er malet i lyse toner, og det på en ujævn måde, så træet stadig kommer til sin ret og ujævnheder er synlige, er en integreret del af looket. Derudover er lyse toner afgørende for den shabby flair, som giver stilen romantisk side og så at sige viser vintage-stilen fra dens feminine side. Massive, industrielle udtryksformer hører derfor ikke hjemme i denne udgave af vintage. 


Vintage stil-mix

Hvilke stilarter fungerer som vintage?

Vintage-stilen har mange facetter og er kompatibel med en lang række forskellige stilarter i forskellige designs. Med sin affinitet til 50'erne, 60'erne og 70'erne passer vintage-look armaturer perfekt ind i det individuelle boho-look. Med skærme af keramik eller rattan, jute eller lignende i lyse jordfarver erobrer vintage ethvert hus i landlig stil. Vintage har et storby præg med elementer fra industriel stil som f.eks. massive metalskærme med rust og afskallet maling.


Vintage med boho charme

Shop lamper nu
639,00 kr.
Vejl. pris 849,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer
1.181,72 kr.
Detaljer
569,00 kr.
Vejl. pris 949,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer
5.399,00 kr.
Detaljer
2.099,00 kr.
Vejl. pris 2.349,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer

Vintage med et landligt touch

Shop lamper nu
1.049,00 kr.
Vejl. pris 1.459,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer
719,00 kr.
Detaljer
787,81 kr.
Detaljer
379,00 kr.
Vejl. pris 469,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer
1.349,00 kr.
Vejl. pris 1.811,97 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer

Vintage med et industrielt præg

Shop lamper nu
495,53 kr.
Detaljer
199,00 kr.
Vejl. pris 269,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer
709,03 kr.
Detaljer
759,00 kr.
Vejl. pris 1.989,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
Detaljer

Pendellamper i brugt look

Den nostalgiske charmes facetter

Lidt patina på lampeskæmen i metal eller en smule afskallet maling på pendellampen - og vintage-looket er perfekt. Lamper lavet af farvet glas, der stolt viser deres filampentpære frem, er også et hit for en vintage stemning. På denne måde fylder stemningen fra tidligere årtier stuerne sammen med et varmt lys, der får bidrager til at man føler sig godt tilpas.

Loftslamper á la vintage

Flair fra trendy epoker

De afgiver deres lys som almen belysning til hele rummet - med en hilsen fra de stilmæssigt særegne årtier fra det forrige århundrede. Afhængigt af personlige præferencer kan loftslamper bidrage med frisk landlig flair, rustik industriel stemning eller muntre boho-vibes til indretningen.

Vintage flair med væglamper

Fra upcycling til "brugt look"

Med væglamper i vintage look kan man nemt blive lidt nostalgisk - loppemarkeds-charme i en luksusudgave er devisen for disse belysningsideer: Uanset om det er en kaffesæk, der er omdannet til en lampe, som fortæller os historier og giver et smukt, behageligt lys, den buede tekstilskærm med et rustikt look eller simple design i retro stil med afskallet maling.

Bordlamper med vintage charme

Fra trebenet til romantisk flair

Den gamle kommode fra loppemarkedet kombineret med den nye vintage lampe med LED-teknologi. På denne måde kombineres gammelt og moderne stilfuldt, og de respektive fordele udnyttes optimalt. Det varme lys fremhæves af de cremefarvede skærme, enten via egen keramikudførsel eller stel af selv samme, eller også af det målrettede lys, der f.eks. udsendes af den trefodede bordlampe.

Vintage gulvlamper

Lysstemning til at føle sig godt tilpas

Tilføj vintage gulvlamper til en sofa i samme stil og charme som et loppemarkedsfund, og den hyggelige atmosfære med varmt lys er perfekt. Lamper med trebensfod er altid et godt valg for at skabe en vintage-flair, men fleksible stel med industrielle spots i loft-stil er også perfekte. Romantikken indfinder sig med keramiske nuancer. En hyggelig søndag eftermiddag er sikret!

Filamentpærer

Sådan bliver vintagecharmen perfekt

Når det drejer sig om vintage, må Edinsons glødepære ikke mangle - men i en moderne og energieffektiv udgave med moderne LED-teknologi: filamentpæren! På denne vis spreder vintage-skærme af glas, tekstil, træ eller keramik endnu mere nostalgisk flair og stemning. Tip: Selv med en simpel fatning kan der skabes en skøn atmosfære takket være filamentpærer.


Lad dig inspirere

Tag os på Instagram for at dele ideer og inspiration. Så vil dit billede måske snart vises her.
Yderligere information finder du her.