LAMPESERIER

Louis Poulsen Artichoke

Kultlampen fra Poul Henningsen

PH Artichoke er kult! Lysskulpturen med den umiskendelige silhuet blev skabt i 1958 som en specialfremstillet bestillingslampe. Men så snart den strålede i den københavnske gastronomi, blev den en af Poul Henningsens mest berømte lamper og en bestseller for designmærket Louis Poulsen. På grund af de 72 blade, som giver den skulpturelle lampe tilnavnet "PH koglen", giver pendellampen et helt blændfrit lys i ethvert rum.


En kultlampe uden lige

Varmt og hyggeligt

PH Artichoke i kobber

Opdag nu

Sublim og elegant

PH Artichoke i rustfrit stål

Opdag nu

Tidløst moderne

PH Artichoke i hvid

Opdag nu

Et design statement

Sort PH Artichoke

Opdag nu


Håndlavet lysskulptur

Historien om PH Artichoke, designet af Poul Henningsen

PH Artichoke blev designet i 1958 til Langelinie Pavilion, en berømt restaurant i København. Til dette armatur tog Poul Henningsen udgangspunkt i sine designs for Septima og PH5's blændingsreducerende design og har fået armaturet fremstillet i kobber for at opnå et særligt hyggeligt lys.

Det markante design og det behagelige lys har gjort PH Artichoke til en ikonisk lampe, brugt i såvel erhvervsmæssig som privat sammenhæng - i den store version med ∅ 60 cm eller i den mindre version med ∅ 48 cm. Desuden blev PH Artichoke - som oprindeligt kun var tilgængelig i børstet messing - udgivet i andre farver.

Håndlavet PH Artichoke
Håndlavet PH Artichoke

Selv i dag er PH Artichoke delvist håndlavet. Armaturets 72 lameller, der leder lyset, er omhyggeligt placeret for at undgå blænding. Placeringen er også en måde hvorpå man kan skelne originalen fra den falske: I originalen er lyskilden ikke synlig fra nogen som helst vinkel.

Oplev Artichoke lampeserien


Poul Henningsen

Designer

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894 - 1967), søn af den verdensberømte skuespillerinde Agnes Henningsen, var elev på F Københavns tekniske skole på Frederiksberg og derefter på det Tekniske Universitet i København.

Fra 1925 til sin død arbejdede han hos den danske lampeproducent Louis Poulsen. Hans banebrydende arbejde med forholdet mellem lysstruktur, skygge og refleksion er stadig en hjørnesten i virksomhedens belysningsteori i dag. Hans kreationer er internationale, moderne og tidløse klassikere.


Flere klassikere fra Poul Henningsen

Louis Poulsen PH 5's innovative tre-skærm-system blev også brugt i andre af hans lamper, som hver især blev en klassiker i deres egen ret.

PH 5 Classic

Opdag nu

Snowball

Opdag nu

Louis Poulsen PH Septima

Opdag nu

Louis Poulsen PH 3/2 Academy

Opdag nu


Om Louis Poulsen

Louis Poulsen, der blev grundlagt i 1874 af Ludvig R. Poulsen som et vinimportfirma, er i dag et verdensberømt dansk designmærke, der har erklæret det skandinaviske designprincip "form følger funktion" som sin maksime. Sortimentet omfatter fantastiske designs fra klassiske og moderne belysningskunstnere som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto eller Oki Sato.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.