Ikoniske lamper

Mesterværker fra alle epoker

Lampen - et designobjekt! Det var den allerede for 100 år siden. Siden da har hver generation bragt nye ideer og nye belysningsteknologier med sig. I dag pryder uforglemmelige designikoner fra alle epoker og regioner værelserne hos ægte belysningskendere.

Designerlamper

Bauhaus-æraen

Startskuddet til det tidløse design


Bauhaus-stilen så dagens lys i 1919 - dens indflydelse fortsætter den dag i dag. I dag kender vi mange repræsentanter for denne skole som store designikoner. Følgende mottoet: "Form følger funktion", repræsenterer disse lampeskabere perfekt stilens kunst og design.

WG 24 (1924)
Wilhelm Wagenfeld

Wilhelm Wagenfeld, en af ​​de mest indflydelsesrige pionerer inden for moderne produktdesign i Tyskland, designede denne bordlampe som svend på Bauhaus i Weimar. I dag sælges lampen som en original reproduktion med et ægthedscertifikat.

Opdag nu

HMB 29 (1929)
Marianne Brandt

Denne Bauhaus-pendellampe lavet af forniklet metal og en halvopal, halvmat glaskugle var et vellykket serieprodukt allerede i 1929. Dens skaber Marianne Brandt arbejdede i det daværende mandsdominerede domæne, på metalværksted.

Opdag nu


Skandinavisle klassikere

Nordiske lampekreationer


Danske, svenske og norske lampedesignere har en affinitet for hyggeligt lys. Deres design er reduceret og funktionelt og på samme tid meget harmonisk. I disse design genfinder du både Bauhaus-ideen såvel som en charme, der er helt sin egen.

PH 4/3 (1966)
Poul Henningsen

Denne velkendte lampe kommer fra pennen fra den danske designer og arkitekt Poul Henningsen. Ligesom andre varianter af den unikke PH har 4/3 også et reflekterende system med tre skærme for en blød lysfordeling.

Opdag nu

AJ (1957)
Arne Jacobsen

Arne Jacobsen, kandidat fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, præsenterede verden for en funktionel og alligevel påfaldende designet lampe med et roterende og drejeligt lampehoved og en afbryder på vægbeslaget.

Opdag nu


Italiensk flair

Lysdesign made in Italy


Næppe noget andet land står for yndefuldt design så meget som Italien. Men i dag har ikonerne for italiensk lampedesign også en funktionel tilgang. Kombinationen af ​​funktion og design er helt unik i "Bella Italia!".

Costanza (1986)
Paolo Rizzatto

Paolo Rizzatto, medstifter af Luceplan, udviklede med denne smagfulde bordlampe, en lampe i et tidløst klassisk look. Den har en karakteristisk dæmpestang, der tillader brugeren at skifte mellem fire lysintensitetsniveauer.

Opdag nu

Arco (1962)
Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Gadebelysning inspirerede Castiglioni-brødrene til at skabe en lampe, der projicerer lys på bordet og samtidig giver plads nok til at gå rundt herom. Sådan så verdens første buelampe dagens lys.

Opdag nu


Morgendagens klassikere

Designerlamper for de kommende generationer


Belysningsteknologi bruges mere og mere klogt, design bliver mere og mere poetisk: Nutidige designere kombinerer en menneskecentreret og kunstnerisk tilgang i deres udvikling af morgendagens lampeklassikere.

Empatia (2018)
Carlotta De Bevilacqua

Arkitekten, designeren og humanisten Carlotta de Bevilacqua er en af nutidens pionerer. Med Empatia-bordlampen udviklede hun en yndefuld sammensætning af håndblæst, tofarvet glas og hyggeligt blændfrit lys.

Opdag nu

Arrangements (2018)
Michael Anastassiades

Designeren Michael Anastassiades, der voksede op på Cypern, skabte denne minimalistiske, geometriske komposition, som ikke ville være mulig uden LED-teknologien, og som takket være diffusoren kaster lyset blændfrit og smukt ud i rummet.

Opdag nu

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.