Hyggelige lamper

Hyggeligt lys til at føle sig godt tilpas

Varm belysning til mørke dage


Godt at vide: Tips til lys, der giver velvære

Hvad er de rigtige armaturer til hyggeligt lys?

For at skabe flair og hygge bør belysningskonceptet for stuen og soveværelset ud over den generelle belysning også omfatte område- og accentbelysning. En gulvlampe kan f.eks. bruges til at bade læsehjørnet i hyggeligt lys, eller LED strips eller en lyskæde på hylden kan bruges til at give endnu mere varm atmosfære. Materialer som papir, tekstil og træfiner er velegnede til selve lamperne, hvis skærme, der er dækket af lys, ser fortryllende ud. Perforerede mønstre og rillet glas giver harmoniske mønstre med masser af flair.

Hvilken lysfarve er den rigtige til en hyggelig atmosfære?

For at have det rigtig hyggeligt derhjemme er varmt lys, som vi kender det fra glødepæren, det helt rigtige. Farvetemperaturen bør ikke overstige 3.300 Kelvin for at der afgives et hyggeligt varmhvidt lys. Moderne LED-teknologi gør det i dag muligt at justere lysfarven individuelt efter situation og behov via den såkaldte CCT-funktion. Selv loftslampen kan bidrage til hyggen, hvis det om aftenen skifter til varmhvidt lys og eventuelt også dæmpes en smule. Med smart teknologi kan hele belysningsrutiner programmeres.

Ved hvilken lysstyrke er lamperne optimale for mere hygge?

Et must-have med hensyn til hygge er muligheden for at dæmpe lyset. Om aftenen kan lysstyrken på hver lampe reduceres individuelt afhængigt af modellen, f.eks. ved hjælp af touchdæmper, vægkontakt, fjernbetjening eller smartphone. Ud over lysets farve og lysstyrke er blændfrihed også vigtig for hyggen, f.eks. ved hjælp af lampeskærme, diffusorer og materialer som stof og papir. Indirekte lys er fantastisk velegnet til stemningsfuld baggrundsbelysning, og for at skabe variation kan det kombineres med hyggeligt accentbelysning.

Hyggelig belysning i stuen

Lysøer skaber flair

Opdag lamper til stuen

Lys fra oven omkring sofaen og opholdsstuen

Lofts- og pendellamper giver flair i stuen

Køb loftslamper

Lysøer og accentbelysning

Varmt lys i stuen

Køb accentbelysning

Hyggeligt lys i soveværelset

God atmosfære til at afslutte dagen på hyggelig vis

Opdag soveværelseslamper

Sæt stemningen med lofts- og pendellamper omkring sengen

Hyggeligt lys til soveværelset

Køb pendler

Stemnings- og accentbelysning i soveværelset

Hyggelige lamper til hygge om aftenen

Køb soveværelseslamper

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om hyggelig belysning

Lad dig inspirere

Tag os på Instagram for at dele idéer og inspiration. Dit billede kan snart være at finde her.
Du kan finde flere oplysninger her.

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.