RÅDGIVNING

Spisestuebelysning
3 tips til lys ved spisebordet

Belysningskonceptet i spisestuen drejer sig om det perfekte pendellampe over spisebordet - for mest fleksibelitet, i en højdejusterbar og dæmpbar udgave. Et hyggeligt orienteringslys til resten af spisestuen - for eksempel med indirekte lysende væglamper - er også en del af belysningskonceptet. Dette afrundes med individuel stemningsbelysning - fra batterilampen som en dekoration på bordet til LED-strips til vitrineskabet.

Køb nu


#1

Hvordan finder jeg de rigtige lamper til spisestuen?

I modsætning til stuen står områdebelysningen over spisebordet - pendellampen - i fokus. Som regel påbegyndes lysætningen af spisestuen med valget af pendellampe og herefter bør hyggeligt orienteringslys og original stemningsbelysning medtænkes. Afhængigt af smag og præferencer findes der belysningsideer i en bred vifte af stilarter som design, vintage, landlig eller industriel stil til alle områder.

Områdebelysning

Typisk er bordet det centrale element i spisestuen. Uanset om det er et mindre, enkelt spisebord eller et større langbord eller lignende - bordpladen over spisebordet og familiemiddagene fortjener sin egen lyskilde. Det bedste valg for denne fokuserede belysning er en pendellampe, afhængigt af bordets form, med en eller flere lyskilder. Find et udvalg af sådanne spisebordslamper her.


Almen belysning

Ikke kun spisebordet, men også resten af spisestuen skal være godt udstyret med lys. Væglamper med behagelig indirekte belysning giver orientering i spisestuen. En gulvlampe ved siden af skænken kan også producere denne lyseffekt. Også velegnet til behagelig, indirekte grundbelysning: Spots monteret på et skinnesystem, der subtilt bader væggen i spisestuen i lys.


Stemningsbelysning

Belysningskonceptet til spisestuen kan dog fremhæve endnu mere, nemlig skabe, skænke og vitrineskabe med farvede eller hvide lyseffekter eller øge synligheden i disse. LED-stearinlys, galllerilamper eller lysende reoler sørger også for en stemningsfuld variation til grundbelysningen.


#2

Hvilken belysning er optimal til spisebordet?

Pendellampen er den ideelle belysningsløsning til spisebordet. Den nedadrettede lyskegle belyser bordet og område umiddelbart omkring det. Resten af spisestuen, f.eks. en rodet køkkenø eller andre hjørner af køkkenet, fanges ikke i dennes lys fokus er på bordet. Jo længere nede lampen hænger, jo mere fokuseret bliver lyskeglen. Lampen bør dog på ingen måde generere øjenkontakten mellem dem som sidder til bords. Den optimale afstand fra bordpladen til pendellampens nedre kant har vist sig at være på mindst omkring 60 cm. Højdejusterbare modeller giver fleksibilitet, så spisestuen også kan blive til dansegulv eller få anden funktion, uden at folk slår hovedet i mod pendellampen.

Pendellamper med én enkelt lyskilde

Enhver, der ejer et lille, rundt eller firkantet, spisebord kan klare sig fint med en enkel pendellampe med bare én lyskilde. Denne placeres centralt over midten af bordet og udsender sin lysstråle jævnt til bordkanten og stolene.

Se mere


Pendellamper med flere lyskilder

Med et aflangt eller stort, ovalt bord er en enkelt kegle af lys ikke nok til at bade hele spisepladsen i jævnt fordelt, behageligt lys. I dette tilfælde kommer modeller med flere lyskilder eller en række små, enkelte pendler placeret ved siden af hinanden, i spil. Jo bredere bordet er, jo flere enkelte lyskilder kræves der.

Se mere


Orienteringslys bør ej forglemmes

I tillæg til den centrale pendellampe over bordet skal spisestuen også tilbyde behageligt orienteringslys - væglamper med indirekte lys er ideelle til denne opgaver. Spots, gulvlamper, bordlamper og wire- eller skinnesystemer kan også være gode lysgivere. Således relativeres lysstyrken og kontrasten mellem spisebordet og resten af rummet - hvilket er behageligt for øjet!


#3

Fremhæv detaljer med alsidig stemningsbelysning

Ikke kun spisebordet, men også de omkringliggende møbler som vitriner, skabe eller eller skænke til bestik kan være ting, som ejeren er særlig stolt af. Selv det selvdesignede kunstværk på væggen eller personlige genstande, billeder og lignende på kommoden behøver ikke at gå under, men kan tiltrække opmærksomhed i rummet ved hjælp af yderligere lyskilder uden at lysforholdene ændres væsentligt.

Bordlamper

Bordlamper på kommoder og sideborde er ideelle som en ekstra lyskilde. Med en sådan får man godt lys udover grundbelysningen, så man kan læse ellers slappe af. Afhængig af personlig smag findes bordlamper i forskellige stilartertil spisestuen - fra det skandinaviske, minimalistiske udseende til lamper med naturlige materialer eller lamper i landlig "cottage" stil, udvalget er stort.

Se mere


Reolbelysning

Lamper med ekstra funktioner er praktiske, originale og tiltrækker alles opmærksomhed. Især når de lyser op som en vægreol og samtidig giver plads til opbevaring. På væggen i spisestuen er dette et must-have for dem som er går op i indretning. Nogle modeller har endda en smartphone-opladningsfunktion.

Se mere


Batterilamper

Trendy bordlamper, uden ledning, kan være et godt supplement til den eller de storslåede pendellamper over spisebordet. Ofte i flere designs som ekstra dekoration på bordet. Et alternativ til det klassiske stearinlys, der er helt i trend. Og takket være batteriet er disse bærbare lamper så fleksible, at de kan tages med over i sofahjørnet eller sågar på terrassen når spisestue og køkken er ryddet op efter aftensmaden.

Se mere


LED strips

Farvede eller hvide LED strips ser særligt smukke ud på reoler, hylder eller i udstillingsvinduer. De strips, der let kan styres via smartphonen, er særligt praktiske. Lysfarven og lysstyrken kan let indstilles, ligesom der let kan fastsættes intervaller for hvornår lyset skal tænde og slukke automatisk.

Se mere


Møbelbelysning

For møbler med integrerede overflader, der kan fungere som hylder eller væghængte skabe er indbygningslamper, underskabsbelysning eller påbygningsspots- eller lampe et godt valg. Disse kaster lyst, varmhvidt lys ind i hyldeoverfladerne og garanterer et overblik over dine yndlings porcelæns kopper - et syn du altid kan glæde dig over.

Se mere


Gallerilamper

Enhver, der sætter pris på en gennemført og stilfuld indretning, vil med sikkerhed dekorere væggene i spisestuen med malerier elle regne fotos eller plakater. Gallerilamper - fastgjort direkte over objektet - er bedst egnet til at sætte dine yndlingsmotiver i det rette lys.

Se mere


LED-lys

LED-lys eller LED-fyrfads-lys kan med deres tilnærmelsesvis naturlige flakken give stemning til enhver lejlighed. Enten placeret direkte på spisebordet eller på en kommode eller skænk på langs væggen i spisestuen. Takket være energibesparende LED-teknologi er lysets varighed lang, og faren for ægte brand udelukket.

Se mere


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om spisestuebelysning

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.