Væglamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Sådan stråler væglamper også på væggene hjemme hos dig

  En væglampe er ikke bare et alternativ til en loftlampe. Lyset fra væglamper kan ganske vist godt sikre grundbelysningen ligesom en loftlampe, men væglampen er (hvis den er placeret korrekt) altid inden for synsfeltet. Dermed bliver den i modsætning til loftlampen, som sjældent gør noget særligt væsen af sig, til et indretningselement.

  På lampegiganten.dk finder du tips til, hvordan du udvælger og installerer dine væglamper optimalt.

  vaeglamper

  Hvordan vælger jeg den rigtige væglampe?

  Du skal først overveje, i hvilket rum og med hvilket formål du vil bruge din nye væglampe. For der findes både væglamper med et overvejende dekorativt formål, men også væglamper, der er mere lavet med praktisk belysning som hovedfokus. I den dekorative kategori findes der nogle fantastisk smukke, sande designerobjekter, hvor lyset selvfølgelig også er en del af objektet, men hvor den lysstyrke, der skabes, spiller en mindre rolle. Der findes også væglamper med spots, der bruges til områdebelysning. Nogle af disse bruges også som den eneste belysning i et rum, for eksempel i køkkenet.

  Hvad har du brug for?

  Væglamper til iscenesættelse

  Væglamper kan bruges til iscenesættelse på to måder: på grund af lampehusets form og farve eller på grund af den måde, de modellerer lyset på. Modelleret lys kan fx være lys, der stråler opad og nedad i strukturerede lyskegler. Det er et fremragende designværktøj til boligens opholdsrum, men anvendes også i eksklusive restauranter og hotellobbyer.

  Iscenesættelsen med væglampens hus eller stel som redskab er derimod et fundamentalt spørgsmål - hvilken indretningsstil skal lampen passe ind i? Væglamper kan være meget enkle og moderne, men kan også blive et lysende highlight i rummet. Et godt sted at begynde kunne derfor være at kigge på de forskellige stilarter, for eksempel:

  vaeglamper

  Her slutter det ikke. For en væglampe i træ kan på grund af materiale og form virke tung som møblerne på en herregård på landet. Den kan også virke let og naturlig som i et skandinavisk hus, hvor hvert eneste indretningsobjekt emmer af afslapning og ro.

  Så derfor spørger vi igen: hvad vil du gerne have?

  Væglamper til grundbelysningen

  Hvis du kun har strømudtag på væggen og ingen i loftet, skal du vælge lysstærke væglamper med et højt lumen-tal, som kan sørge for grundbelysningen. Det optimale er de væglamper, der lyser opad og nedad, eller i det hele taget dem, der lyser ind mod væggen. Det gør at lyset bliver reflekteret og sendt tilbage ud i rummet igen - det kaldes også indirekte lys.

  En vigtig forudsætning er en lys vægfarve, for mørke farver »sluger« lyset.

  Væglamper til belysning af områder

  Hertil hører fx væglamper, der er udstyret med en spot, men det kan fx også være billedlamper. Spots bruges som alternativ til den klassiske natlampe, men også til oplysning af anretterborde, hyggelige læsehjørner og lignende. Med billedlamper kan man iscenesætte malerier, feriefotos på væggen eller andet, man ønsker at give et særligt fokus. I begge tilfælde skal man dog huske, at der her er tale om en supplerende belysning - ikke en grundbelysning i rummet.

  vaeglamper

  Hvor højt skal man hænge væglamper?

  Helt generelt er det bedst at undgå, at man kan se direkte ind i lyskilden, for ellers kan du risikere at blive blændet, og det kan hurtigt ødelægge den hyggelige stemning! Hvis lyset ledes opad og nedad, anbefaler vi, at du monterer væglampen på den øverste tredjedel af væggen - det er nogenlunde i øjenhøjde.

  Samtidig sikrer man, at lampen kan ses optimalt.  Hvis det er en designerlampe fra et kendt mærke, giver det vist sig selv, hvad der bliver det første samtaleemne, når venner og familie kommer på besøg.

  vaeglamper

  Vær dog opmærksom på, at man ikke må kunne blive blændet af lampen, hvis der for eksempel står en lænestol i nærheden. Helt generelt skal man vælge lampe og belysningsretning ud fra, hvordan rummet bruges.

  Der findes selvfølgelig også væglamper, der slet ikke blænder. Eksempelvis dem med en satineret skærm, som lige præcis dækker lyskilden nok til at forhindre blændinger, samtidig med den næsten ikke mindsker lysstyrken. Den type er meget anvendelig som badeværelses- og spejllampe ligesom LED-lamper.

  Hvordan anbringer man væglamper?

  Generelt skal en væglampe anbringes, så det hverken nedefra eller oppefra er muligt at se direkte ind i lyskilden. Hvis den installeres cirka 5 cm over øjenhøjde, er en blænding nærmest udelukket, og det betyder normalt, at lampen skal monteres i 1,70 - 1,80 m højde.

  Ved selve monteringen skal du følge den vedlagte brugsvejledning og overholde sikkerhedsanvisningerne. Lampegiganten anbefaler, at du lader en elektriker montere din væglampe korrekt. Din sikkerhed er vigtig for os!

  Hvad nu, hvis det bare er en lampe med ledning og stik?

  Så behøver du kun sørge for at montere, altså blot fastgøre, den til væggen. Væglamper med stik er også en god løsning, hvis du ikke har noget strømudtag i væggen, eller ikke kan eller må etablere et. Det kunne for eksempel være i en lejelejlighed, hvor man ikke må ændre noget væsentligt. Det kan som regel trods alt godt lade sig gøre at bore et par huller, for at fastgøre en lampe med ledning og stik.

  Hvad så, hvis det er en lampe til at sætte i loftet?

  Der findes væglamper, der kan monteres i loftet, og omvendt også loftlamper, der kan sidde på væggen. Ved de lamper, hvor det er muligt, står det hos Lampegiganten.dk altid i produktbeskrivelsen, for det fungerer kun med nogle produkter. Hvad nytter det med en flot loftlampe, som du vil placere på væggen, men hvor det viser sig, at skærmen slet ikke kan blive siddende på i den position?

  vaeglamper

  Væglamper kan nogle gange godt være lidt komplicerede, og måske har du heller ikke fået svar på alle dine spørgsmål endnu. Hvis det er tilfældet, kender vi nogen, der kan rådgive dig. Ring til os på +45 89 88 18 90 eller henvend dig via kontaktformularen. Så får du personligt kontakt med en ekspert fra vores tekniske kundeservice, som nok skal hjælpe dig videre. Vi glæder os til at høre fra dig!

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.