Pendellamper kaster lys over tingene

Pendellampe, loftpendel, hængelampe – hvad du end kalder den, så finder du en pendel i hjem over hele verden. Som regel over spisebordet, men også på hjemmekontoret eller i soveværelset.

En smuk pendel fungerer som et svævende kunstværk. Den skaber en indbydende og hyggelig atmosfære i stue, spisestue, køkken, kontor og soveværelse. Og så lader den dig tilføre rummet mere stil og design. Hos os finder du designerpendellamper, funklende krystalpendler, supermoderne pendellamper og pendellamper i Tiffany-stil. Hvid, grå, sort eller farverigt. I messing, kobber, glas og mange andre materialer.

Det er populært at hænge en pendellampe over spisebordet, og det er der mange gode grunde til. Spisebordet er hjemmets naturlige samlingspunkt, hvad enten det gælder en god middag, julekagebagning, lektielæsning eller de andre aktiviteter i familien. Her er pendellamper velegnede, fordi de kan justeres i højden og samtidig afgiver et godt og stemningsfuldt lys uden at blænde.

Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge ny pendel til hjemmet? Vi giver dig her et par gode tips, du kan have i baghovedet, når du bladrer igennem det store udvalg af loftpendler, klar til levering.

Forskelligt lys til forskellige brugsområder

Til en start kan du tænke over, hvad din nye pendel skal anvendes til. Ønsker du en hyggelig atmosfære over spisebordet, kan du vælge en loftlampe med et varmt, hvidt lys. Skal din pendel anvendes som arbejdsbelysning i køkkenet, i hobbyrummet eller på værkstedet passer det bedre med et lys i en køligere hvid. Vores pendler fås naturligvis i alle varianter og med alle typer pærer, også de miljøvenlige LED-pærer, der afgiver minimal varme og bruger et minimum af strøm. Du kan også vælge en variant med lysdæmper, så du kan justere lysstyrken i din lampe efter behov.

Lille eller stor pendellampe?

Flot og enkel pendellampe

Skal pendellampen hænge over spisebordet, skal du se på bordets størrelse. Har du et langt spisebord, kan du overveje at hænge to pendler op, så hele bordpladen er godt oplyst. Har du et rundt spisebord, passer en stor, rund pendellampe, mens du bør gå ned i størrelse ved et mindre bord, så bord og lampe matcher hinanden. En god tommelfingerregel er, at diameteren på pendellampen skal være 30 cm mindre end bordpladen. Fra bordpladen og op til underkanten på din pendellampe bør der være 80-100 cm, mens der bør være 210 cm ’frigang’, hvis du hænger den op midt i rummet.

Kombinér pendellampen med anden belysning

Ønsker du en godt oplyst spisestue, kan det være en god idé med flere lyskilder. Den generelle belysning kan varetages af en klassisk loftlampe eller downlights suppleret af en eller flere pendellamper, der står for selve områdebelysningen. Når det gælder den generelle belysning til spiseområdet, fungerer det også fint i kombination med en eller flere væglamper. Væglamper giver et mere indirekte lys og sørger derfor for en blød og jævn oplysning af rummet, så du undgår skygger og mørke områder.

Vi inviterer dig til at gå på opdagelse i vores brede sortiment af pendler. Overvej dine ønsker og behov, kig i sortimentet, tjek de mange tilbud og nyheder, og find din favorit. Kast også et blik i bloggen for yderligere inspiration til hjemmebelysningen.

Find den perfekte pendellampe til dit hjem:

  • Meget at vælge imellem: Vores udvalg af pendellamper dækker en række forskellige farver, mønstre, størrelser og materialer som messing, kobber, glas og metal. Det er nemt for dig at finde den rette pendel og den optimale belysning.
  • Flere stilarter, farver og materialer: En eksklusiv krystalpendellampe til stuen eller en farverig designpendellampe til børneværelset? Gå på opdagelse, og kast lys over dine valgmuligheder, klar til levering.
  • Trygt, økonomisk og smukt: Mange af vores pendler bruger LED-pærer, som med et behageligt lys er oplagte til at skabe varme og hygge i hjemmet. LED-pærerne producerer meget lidt varme, er energieffektive og holder længe.
  • Enkelt at kombinere: En pendel kan fint kombineres med bordlamper, væglamper og loftlamper. Brug loftlampen som hovedbelysning og en pendel som områdebelysning. Brug en gennemgående stil eller bryd indretningen op med skarpe kontraster. Det er helt op til dig.

+45 89 88 18 90

Man. til fre. 09:00 – 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.