OLED belysning

OLED lamper

OLED lamper er den mest innovative belysningsteknologi, der findes på markedet i øjeblikket. Udviklingshastigheden har været intet mindre end bemærkelsesværdig, men det er fremtidsmulighederne ved denne belysningsteknologi, der begejstrer i branchen.

OLED'er bruges ikke kun til belysning - de er faktisk ret nye i belysningssektoren. I lang tid har de været brugt på andre områder såsom smartphones, tablets og fjernsyn - OLED-skærme, der er den næste generation af skærme. Disse skærme og displays giver betagende, hidtil uset kontrastmuligheder samt et stort spektrum af farver, som kommer bedst til sin ret i fx en hjemmebiograf.

Hvad er OLED'er og OLED-belysning?

OLED'er - organiske lysemitterende dioder(organic light-emitting diodes) – består af flere ultratynde organiske lag, cirka hundrede gange tyndere end et menneskehår. Selv LED`er kan ikke konkurrere med dette, og traditionelle pærer kan helt sikkert ikke.

Når elektricitet strømmer gennem de organiske lag, lyser hele deres overflade. Dette adskiller dem fra alle andre lyskilder, hvor belysningen kommer fra et enkelt punkt. Før OLED'er var sådan en ensartet, homogen belysning ganske enkelt ikke mulig. OLED'er  blænder heller ikke - hvilket gør dem perfekte som belysning til stuen!

Hvad kan OLED-belysning?

OLED'er tilbyder følgende fordele:

  • Belysning straks, når de bliver tændt
  • Høj energieffektivitetsklasse, hvilket betyder lavere driftsomkostninger
  • Jævn, blændfri rumbelysning
  • Problemfri dæmpning
  • Kompakt, innovativt design
  • Vejer ikke ret meget

OLED-pærer, der passer til de normale fatninger på en standardlampe, er i øjeblikket ikke tilgængelige, da de stadig er under udvikling. Indtil nu er LED-pæren det bedste alternativ til traditionelle pærer, halogenpærer eller kompakte lysstofrør.

oled skrivebordslampe

Hvad er forskellen mellem LED´er og OLED'er?

Den største forskel mellem LED og OLED er typen af lyskilde. LED'er er punktformede lyskilder eller såkaldte punktkilder. OLED'er fordeler derimod lysstyrken over hele overfladen. De er homogene lysoverflader, der skinner snarere end gløder, og er blændfrie takket være den jævne fordeling af lys.

En anden speciel funktion er det naturlige hvide lys, som en OLED udsender. Blandingen af farvetemperaturer fra de forskellige lag i en OLED giver et særligt autentisk hvidt lys, hvilket giver det et bredere farvespektrum end hvad en LED-lampe kan afgive og resulterer i en bedre farvegengivelse.

Endelig er OLED'er endnu mere kompakte end LED´er – allerede en imponerende bedrift. Derudover er OLED'er lysemitterende overflader og tilbyder derfor helt nye muligheder for lys- og lampedesign.

oled pendellampe

Hvor længe holder OLED-lyskilder?

OLED'er har en lang levetid på op til 30.000 timer afhængigt af mærket. I modsætning til de ofte ikke-udskiftelige LED´er kan OLED-moduler fra mærker af høj kvalitet som OMLED udskiftes, så du ikke behøver udskifte hele din lampe, når de løber tør.

oled bordlampe
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.