Skabs- og møbelbelysning

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Møbellamper - praktisk hjælp og æstetik i ét

  De er små og uanseelige, men når de først bliver tændt, kan alle se, at det var godt, du købte møbellamper - resultatet er en fryd for øjnene, og der er stort set ingen grænser for din kreativitet, når du skal placere dem. Her er et par ideer, der altid gør sig godt, og som også er virkelig praktiske:

  • Du kan montere møbelspots usynligt oven på reolen eller skabet i stuen som en uplight og så bare nyde det stemningsfulde, indirekte lys.
  • Hvis du har en stor bogreol, kan du selvfølgelig også bruge møbellamper til at
  • iscenesætte bøgerne, eller du kan placere dem inden i dit vitrineskab, så du rigtig kan udstille
  • dine samlerobjekter, eller flotte glas eller noget helt andet. Hvis du om morgenen står og roder efter dit tøj i klædeskabet og hele tiden får fat i det forkerte, fordi du ikke rigtig kan se noget, kan møbellamper være en rigtig god hjælp.
  • De er også perfekte på undersiden af overskabene i køkkenet, så du får masser af målrettet lys på køkkenbordet.
  Skabsbelysning
  Skabsbelysning

  Hvordan fastgør man møbellamper?

  Der er tre forskellige muligheder:

  • Du monterer en plastikring på en glat overflade og sætter lampen i. Så behøver du ikke bore i dine møbler, men det øger lampernes højde med 1-2 cm.
  • Du borer et blindhul, stikker lampen med monteringsfjederen i, klapper fjederen ud, og så er du færdig, men den fylder omkring 5 cm på hver side af lampen og er synlig.
  • Du borer et hul, hvor lampen selv klemmer sig fast. Så får du ingen problemer med ekstra højde, og det eneste, man kan se, er lampen selv, og det er perfekt til flotte vitriner og reoler.

  Hvis du synes, det er for besværligt, kan du bare ringe til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  Skabsbelysning

  Hvilke slags møbellamper findes der?

  Groft sagt er der:

  Hvis du gerne vil have flere detaljer, så er de her:

  Møbelindbygningslamper er i deres design meget diskrete og forsvinder reelt ind i træet, men lysteknisk står de på ingen måde tilbage for påbygningsspots og møbelpåbygningslamper, for de skaber det samme dejlige, stemningsfulde lys.

  Påbygningsspots monteres på møblerne, som navnet også siger, og iscenesætter stemningsfuldt bøger, skulpturer eller andre indretningsgenstande, og derfor er de fantastiske til at skabe en atmosfærisk belysning.

  Underskabslamper passer bedst i køkkenet, fordi du kan sætte dem under overskabene, som ellers tit skygger for lyset fra loftlampen, når du står og arbejder ved køkkenbordet. Tip: Hvis det skal være rigtigt nemt, kan du også overveje LED-strips, som egner sig perfekt som møbellamper, blandt andet fordi de stort set ikke udvikler varme.

  Møbelpåbygningslamper monteres ofte på et møbel, ikke inden i et møbel, og derfor forsvinder de heller ikke op eller ned i et skab, men kræver lidt plads. Til gengæld skaber de lys i de mørkeste hjørner og skaber en stemningsfuld belysning.

  Skabsbelysning
  Skabsbelysning

  Hvilken lysteknik egner sig til møbellamper?

  Her er det selvfølgelig også LED, der er den rigtige lysteknik at vælge. Der er simpelthen så mange fordele. Se bare her:

  • LED-lyskilder sparer 60% strøm i forhold til halogenpærer. I forhold til traditionelle glødepærer er det hele 90%.
  • LED´er har lang holdbarhed på antal tænd/sluk og kan tændes og slukkes så tit, man vil.
  • LED´er kan holde i omkring 50.000 timer. Halogenpærer derimod kun omkring 4.000.

  I hvilke rum kan man anvende møbellamper

  I princippet alle de steder, hvor der står møbler, men her er et par ideer:

  • I køkkenet: som underskabslamper
  • I soveværelset: til oplysning i klædeskabet eller som et stemningsfuldt lys ved sengen
  • I stuen: til at indhylle vitrineskabet eller bogreolen i et atmosfærefyldt lys
  • I børneværelset: for at gøre reolen med legetøj mere indbydende for de mindste.

  Skal møbellamper tilsluttes el-nettet?

  Du vælger selv: Stikkontakt eller batteri. Hvis du vil undgå ledninger, kan du bare vælge en model med batteri. Omvendt, hvis du alligevel har en stikkontakt i nærheden, kan du bare vælge en model med strømstik. Du skal bare kigge i produktbeskrivelsen og finde den rette variant.  

  Skabsbelysning
  Skabsbelysning

  Tænder møbellamper af sig selv?

  Hvis du vil have det, så ja. Nemlig med en bevægelsessensor, men de kan selvfølgelig også betjenes på kontakten, men man kan ikke komme uden om, at modeller med bevægelsessensor er praktiske. Så tænder lyset, så snart du åbner skabet og rækker ud efter et par bukser, og du kan få lys fra skabsgangen, når du går forbi om natten på vej til toilettet. Det er praktisk!

  Skal jeg være opmærksom på en brandsikringsmærkning?

  Indtil for få år siden, skulle man kigge efter brandsikkerhedssymbolet „M“. Kun når det var der, kunne man føle sig sikker, når man tændte møbellamperne - hvis de altså var installeret korrekt. I dag er det anderledes, for nu er mærkningen ikke længere noget krav. Hvis du har spørgsmål om det, eller spørgsmål til, om den lampe, du har valgt, egner sig til dine møbler, kan du bare spørge vores tekniske kundeservice. 

  Har du stadig spørgsmål til de praktiske møbellamper? Så ring til vores tekniske kundeservice på +45 89 88 18 90eller henvend dig ganske enkelt via kontaktformularen - vi lover dig et hurtigt svar. 

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.