Pendel lamper i glas

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Pendellamper af glas

  Så meget mere end bare en gennemsigtig kugle!

  Pendellamper af glas

  Hvis du forestiller dig noget skrøbeligt, når du tænker på pendellamper med lampeskærme af glas, så har du ret set i forhold til slagfaste, industrielle lysarmaturer, men du glemmer dog deres betydning for indretningen. For glas-pendellamper er simpelthen bare elegante og smukke - og de giver lys! For lyset kan stråle uhindret i alle retninger fra mange pendellamper. Helt ærligt: Hvor stor er risikoen lige for at smadre glaskuglen med et eller andet metalrør i køkkenet, stuen eller køkkenalrummet?

  Pendellamper af glas

  Hvor højt skal jeg hænge en pendellampe med glasskærm over bordet?

  Normalt plejer man at slå med sin kniv eller ske på sit glas, når man vil holde en tale eller udbringe en skål, men det skal altså ikke være på pendellampens glasskærm! Det kan dog nemt ske, hvis man hænger pendellampen for lavt. Den må heller ikke hænge for højt, for så er det slut med den hyggelige atmosfære ved spisebordet.

  Underkanten af pendellampen bør være 60-80 cm over bordpladen. Det giver plads nok til hoveder, der forventningsfuldt bøjer sig over den lækre gryderet, giver frit udsyn til personen overfor og sørger for et godt oplyst område rundt om spisebordet. Sådan bliver det en vellykket aften i pendellampens skær!

  Hvordan rengør jeg en pendellampe af glas?

  Der bliver jo slet ikke lyst i rummet! Er lyskilden i stykker? Eller er det kontakten? En gang til: sluk, tænd - der sker ingenting. Prøv at kigge nærmere efter. Hvis du nu får øje på et tykt lag støv på dine smukke glaslampeskærme: Beklager, men så kan lampen være så lys og klar, det skal være - det vil blive ved med at være mørkt.

  Pendellamper med glasskærm er virkelig flotte, og for at de kan blive ved med at være det, skal de have en let rengøring og pleje med jævne mellemrum. Ingen panik - det er virkelig ikke svært, og det behøver du ikke sætte en masse tid af til. En god grundrengøring klarer du sådan her:

  • Sluk for strømmen til lampen via sikringen (effektafbryder). Tjek det for en sikkerheds skyld på lampen med en topolet spændingstester.
  • Lad lampen køle fuldstændigt af.
  • Rengør lampen i henhold til producentens vejledning. Lampegiganten anbefaler rengøring med tørre mikrofiberklude. Kemiske eller biologiske rengøringsmidler bør ikke anvendes.
  • Til glaskrystal-lamper anbefales derudover et specielt rengøringsmiddel - følg her anbefalingerne på emballagen.

  Prøv at tænde lyset igen, efter du har rengjort lampen. Nå? Er der ikke straks meget lysere og rarere i rummet?

  Pendellamper af glas

  Jeg vil godt vide noget mere om de forskellige slags glaspendellamper! Okay - se her!

  Jeg vil ikke have sådan en enkel, klar, rund lampeskærm som for hundrede år siden. Er det dét, du siger? Nå, det siger du også? Så har vi gode nyheder til dig: Glas er moderne. Det har det været i mange år.

  Så moderne, at du, når det gælder pendellamper med glasskærm, finder et kæmpeudvalg, som kan måle sig med udvalget inden for alle andre materialer. For glas er fleksibelt. Man kan hele tiden lave nye former - buttet, konisk, fladt, med struktur som en bikube, bølget eller spejlglat. Det kan selvfølgelig også kombineres med andre materialer som kork, træ, tekstil og selvfølgelig metal. Nogle lampedesignere bevæger sig stilistisk med kobberfarver snarere i retning af et vintage-look. Andre designer farvestrålende glasskærme i retro-stil. Andre igen fremtryller en lampe i rustik bondehusstil med røgfarvet glas.

  Pendellamper af glas
  Pendellamper af glas
  Pendellamper af glas

  Hvilken lyskilde virker bedst i en pendellampe af glas?

  Glasskærme, som man kan kigge igennem, er jo en fin ting, men så kan jeg vel også se lyskilden? Sådan en spiral-sparepære eller en mat kolbe med forkobling...

  Stop! Inden du tænker videre i de baner - lad os lige præsentere filamentpæren. Det er en moderne LED-lyskilde og her kommer alle fordelene ved denne lysteknik:

  • energibesparelse
  • lang levetid
  • lang holdbarhed på antal tænd/sluk
  • straks 100 % lysstyrke
  • kompatibilitet med gængse fatninger

  Det vigtigste af det hele er: Pæren ser ud som en traditionel glødepære. Med filamenter og dejligt lys, der virker varmt. Perfekt til en glaspendellampe, eller hvad? Prøv at kigge på nogle af dem i shoppen.

  Pendellamper af glas
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.