Moderne gulvlamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Lysende smykker i boligindretningen: moderne gulvlamper

  Det er et faktum, at ikke alle moderne gulvlamper kan det samme eller det hele, men der findes virkelig mange forskellige modeller med helt forskellige funktioner i helt forskellige stilarter. Det betyder så omvendt også, at du først skal gøre dig nogle tanker om, hvad din moderne gulvlampe skal kunne, inden du så begynder at lede målrettet efter den. Vil du kunne sidde og hygge dig med en god bog, leder du efter godt lys til hjemmekontoret, eller vil du kunne sidde og lave juleklip med børnene? Med moderne gulvlamper kan du skabe smukke lysøer, der kan bruges til forskellige formål, og på den måde skabe nicher i rummet. Der er ingen grænser for din fantasi.

  moderne gulvlamper

  Hvilke slags moderne gulvlamper findes der overhovedet?

  Man kan groft set dele dem op i de her kategorier:

  • Klassiske gulvlamper:
   består af en fod, et lige stel og i de fleste tilfælde også en skærm. Der findes også modeller uden skærm, hvor lyskilderne er designet som en del af stellet. Klassiske standerlamper bruger man til at kunne dele rummet op og skabe smukke lysøer.
  • Buelamper:
   har - som navnet også siger - et buet stel. Foden lader man forsvinde ind under sofaen, hvorefter lyset skinner hyggeligt ned over sofahjørnet.
  • Uplights:
   indhyller loftet i lys - på den måde adskiller de sig fra de almindelige gulvlamper. Hvis man har et lyst loft, får man den fulde effekt af at få lyset fordelt smukt og blidt ud i hele rummet. Hvis man også har brug for en læselampe, er fordelen ved uplight-lamper, at de fleste også indeholder en ekstra læselampe på en fleksibel arm. Superpraktisk!  
  • Tripod lamper:
   er anderledes end andre lamper. De står som et kamerastativ på tre ben og har mange forskellige slags skærme. Stofskærme og træstel passer for eksempel perfekt til den populære hygge-stil.
  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper

  Hvilke lyskilder sætter man i den moderne gulvlampe?

  Du ved sikkert godt, at det ikke skal være hverken en traditionel glødepære eller en halogenpære. For moderne LED-teknik har som bekendt mange fordele, og derfor er valget også let:

  • Spar penge og skån miljøet
  • 80-90% mindre energiforbrug end med en traditionel glødepære
  • 50 gange længere levetid
  • Op til 50.000 timers lys
  • Fremragende varmestyring og dermed holdbarhed

  Tip: I mange moderne LED gulvlamper er lyskilderne i dag allerede fast indbygget. Hvis du har en standerlampe derhjemme med fatning, kan du stadig skifte til LED. Du erstatter bare de gamle lyskilder med LED-pærer med den passende sokkel.

  Kan moderne gulvlamper lysdæmpes?

  Selvfølgelig findes der dæmpbare gulvlamper, for dæmpet lys kan jo virkelig gøre et rum hyggeligt. For at sikre dig, at du finder en dæmpbar model, skal du først huske at indstille filteret i shoppen. Du kan vælge mellem „Dæmper“ eller „Touchdæmper“ – det er også enormt praktisk.

  I hvilke rum er det bedst at placere moderne gulvlamper?

  Det bestemmer du helt selv, for moderne gulvlamper i et passende design passer godt ind alle steder - både i stuen, spisestuen, køkkenalrummet, entreen, arbejdsværelset eller børneværelset. Tip: De kræver dog lidt plads og egner sig derfor ikke så godt i meget små rum, ligesom de heller ikke kan anbefales i fugtige rum som køkkenet eller badeværelset, for standerlamper med en IP-kapslingsklasse er ret sjældne.

  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper

  I hvilke farver og materialer laves moderne gulvlamper?

  Her er der også et bredt udvalg. Alt efter smag og foretrukken stilretning kan du finde mange flotte modeller - fra enkle designlamper over opsigtsvækkende modeller med grove træben i Skandinavisk stil til sande blikfang, der leger med både farver og former. Du finder nemmest det design og den stil, du bedst kan lide, ved at lave dine egne indstillinger via filtrene „Farve“ og „Materiale“.

  Er du stadig ikke helt sikker på, hvilken moderne gulvlampe, der passer bedst til din bolig? Så må du endelig bare henvende dig med dine spørgsmål til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90  eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.