Kontor gulvlamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Gulvlamper og uplights til den moderne arbejdsplads

  Møder i forretningsmæssige henseender, kan være krævede og tage lang tid. Forfriskende mad – og drikkevarer kan være med til at stimulere munden, mens den rigtige belysning kan yde en visuel stimulation.

  Konferencelokaler bør ikke være dekoreret prægtigt med en masse pynt, da dette kan flytte fokus og påvirke i en uproduktiv retning. Dog bør lokalet have en naturlig og frisk atmosfære, således at dialoger opstår, og et godt resultat kan opnås. Denne balance mellem funktionel og indbydende atmosfære, kan opnås ved brug af standerlamper og uplights.

  Med udvalgte designer gulvlamper og uplights, kan hvidkalkede rum blive mærkbart mere attraktive. Om gulvlamper eller uplights skal bruges som lyskilde til arbejdsbelysning, almindelig naturlig belysning eller en kombination af begge dele, afhænger af anledningen til konferencen eller mødet. Det er påvist at samtaler med kunder ved den rigtig belysning, i form af udvalgte standerlamper og uplights, har haft indflydelse på årsregnskabet.

  Standerlamper og uplights til arbejdspladsen - i ergonomisk overensstemmelse.

  På arbejdspladser har den rette belysning stor betydning. Træthed, forringelse af ydeevnen og sundhedsmæssige problemer kan være følger fra blændende og uafskærmede lamper, lyse flader eller lyset fra skærmen man arbejder med. Belysningen bør være blændfri og ensartet.

  Standerlamper med direkte eller indirekte belysning er optimale til belysning på kontorer. Det indirekte lys fra uplights oplyser loftet og giver en afbalanceret lysfordeling, således at belysning i rummet ser naturligt ud. Den direkte belysning fra standerlamper, eller eventuelle skrivebordslamper med lysstyring, giver en behagelig belysning uden at blænde.

  Selvfølgelig skal lyskilder som uplights og standerlamper ikke kun være æstetiske og stemningsfulde i deres udtryk. Det er også vigtigt at de samtidig er funktionelle og ergonomiske i forhold til de ansatte. Der er mange ergonomiske krav som skal overholdes. Især i forhold til kontorer, hvor de ansatte arbejder på computere. Dette er ofte en krævende arbejdsform, da der hele tiden arbejdes med forskellige lysforhold, og fordi at øjnene hele tiden skal være fokuseret på eksempelvis skærm, tastatur, telefon osv.

  Ordentligt lys er vigtigt for arbejdsindsatsen

  Ved dæmpet belysning vil sundheden og kvaliteten af arbejdsindsatsen fra arbejderen hurtig blive påvirket og få følger. Dette kan forhindres ved blændfri og ensartet belysning. Det anbefales, at lampen lyser med en gennemsnitlig belysningsstyrke på 500 lux for at give et optimalt lysudbytte.

  Blænding kan medvirke til smertefulde stik øjet, og medfører træthed, øget fejlprocent og hovedpine. Derfor bør standerlamper og uplights sprede en jævn belysning af indirekte lys, uden blænding og refleksioner. En effektiv belysning kan let opnås gennem særlige lyskilder med justerbare egenskaber. I mange tilfælde er den kunstige belysning fra disse lyskilder i bedre overensstemmelse med ergonomien, end det natulige lys. Det er i mange tilfælde nødvendigt at erstatte den naturlige belysning med kunstig belysning, pga. blænding. Og uanset hvilket tidpunkt på dagen man arbejder, sikrer standerlamper og upligths en ensartet belysning, med konstant lysudbytte.

  Særligt kontoransatte sætter stor pris på lyskilder, med intelligent lysudstyr. Disse sikrer at hvert arbejdsområde bliver rigtigt understøttet. Til analysering af teknisk, komplekse tegninger, er det optimalt med ensartet belysning af skrivebordet. Men ved arbejde på skærmen er det mere optimalt med en smule dæmpet belysning, således at øjnene ikke irriteres over uønskede kontraster.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.