Væglamper LED

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Derfor giver LED-væglamper belysningen det helt rigtige pift

  LED-væglamper

  Det kræver ingen yderligere forklaring, at LED helt klart overgår alle andre lysteknologier, når det gælder energieffektivitet, holdbarhed og individuelt, alsidigt lys. Det er derfor ikke anderledes med væglamper. LED-væglamper er førstevalget til det moderne interiør, til en klassisk indretningsstil eller til det skandinaviske look - udvalget er enormt.

  Talrige verdenskendte designere har kastet sig over væglampen og kan præsentere kreative nyskabelser. LED-lysteknikken er med til at muliggøre dette. „LED-teknologien har åbnet mange døre. Konceptet med den meget lille kontakt og den kompakte lyskilde har skabt enorme frirum“, siger Gigi Ranica, grundlægger og designer af Knikerboker. LED-teknikken tillader former, som man aldrig har set tidligere, og de springer i øjnene, fordi væglamper altid sidder i øjenhøjde.

  OBS: Under produktkategorien sælger vi „LED-væglamper“, som både væglamper med fast indbygget LED-lysteknik og væglamper, der er forsynet med en fatning, hvor vi har inkluderet en LED-lyskilde i leveringen. På lampens energilabel, som du kan se ved hvert produkt, finder du oplysninger om dette.

  En væglampe med fatning kan du på ingen tid forvandle til en LED lampe og få glæde af alle fordelene. Du skal bare vælge den passende LED-lyskilde.

  Hvilke LED-væglamper passer til hvilket rum?

  LED-væglamper

  I stuen

  Her er der et nærmest gigantisk udvalg af stilarter og former. Derudover er det også muligt at forvandle enhver normal væglampe (Med en lyskilde, der kan udskiftes) til en LED-væglampe: Blot ved at finde en passende LED-lyskilde.

  Modeller af krom eller gips er meget moderne. En rund væglampe af opalglas er også tidløst smuk. Lamper af messing giver et klassisk udtryk. Klassiske modeller med trækkontakt, som man med træk og slip kan tænde og slukke, er også meget elegante.

  I entréen

  I smalle entréer og gange kan det være en god idé at vælge meget flade modeller. De danner måske ikke lige så stort et blikfang, men tilbyder nok lys til at binde sine sko og se sig selv i spejlet. I større entreer og bredere gange er der ingen begrænsninger. Her kan man også vælge mere ekstravagante og omfangsrige modeller.

  Modeller med krom og glas er topmoderne. Modeller formet som en lysestage, med eller uden skærm om lyskilden, virker klassiske og stilfulde. Det bliver særligt elegant med krystal. Moderne og klassiske LED-væglamper fungerer både som belysning og blikfang.

  LED-væglamper
  LED-væglamper

  I soveværelset

  Her er LED-væglamper et spændende alternativ til den klassiske natbordslampe. I dag er det blevet almindeligt at montere en læse- og orienteringslampe over natbordet i form af en vægspot.

  Modellerne bør være svingbare, så man både kan sidde op og læse dagens avis eller krybe helt ned under dynen med en god bog. Derudover er det meget praktisk med en kontakt direkte på lampen. Ingen vægtilslutning direkte ved sengen? Så er løsningen væglamper med ledning til stikkontakten.

  Hvad skal man være opmærksom på ved LED-væglamper til badeværelset?

  LED-væglamper

  Inden man skal ud og møde verden, starter man ofte med en tur i badeværelset. Man stiller sig foran spejlet, gnider søvnen ud af øjnene, barberer eller sminker sig og styler håret og derefter kan man sige: „Okay, så kan verden bare komme an!“ For at projektet kan lykkes bedst, skal belysningen i badeværelset helst ligne lysforholdene i rigtigt dagslys. Til det kræves der, ud over en fornuftig lysstyrke, også en god farvegengivelse.

  Væglamper anvendes i badeværelset især som spejlbelysning, og fordi LED-lysteknik (Ud over at være energibesparende) især med Smart Home-teknik kan byde på så mange forskellige muligheder, afløser LED-væglamperne efterhånden lysstofrør og lignende mere og mere.

  Vigtigt: Man bør overlade monteringen af lamper i badeværelset til en fagmand, også når det drejer sig om LED-væglamper. Det er især vigtigt i dette rum, da lampen kan komme i kontakt med fugt. Derfor gælder der særlige sikkerhedsforskrifter for lamper i badeværelset. Badeværelset bliver underopdelt i beskyttelsesområder, som ud over en lampes kapslingsklasse, også omfatter andre aspekter som driftsspændingen.

  Vil du gerne diskutere dette med en ekspert eller have flere oplysninger om, hvilke lamper du kan bruge i dit badeværelse? Så henvend dig til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

   

  Hvilke smarte funktioner kan jeg forvente af LED-væglamper?

  LED-væglamper

  Vi lever i Smart Home-systemernes tid. Lamper er i dag en del af det netværksforbundne hus. I dag kan du fra den anden ende af verden tænde og slukke din væglampe i entreen (Hvorfor du skulle gøre det? Tja, for eksempel fordi du glemte at slukke den, inden du tog på ferie. Eller fordi du vil tænde den for at simulere, at der er nogen hjemme).

  Det kan dog kun fungere med LED-lysteknik. For den giver lystekniske muligheder, som langt overgår de andre lysmedie-teknologier. Her er en oversigt af de funktioner, som man kan benytte sig af ved LED-lamper:

  • RGB farveskift med op til 16.000.000 farver i nogle Smart Home-systemer
  • Farvetemperaturskift - varmhvid til boligbelysning, dagslys- og universalhvid til at arbejde ved
  • Betjening med fjernbetjening, smartphone eller tablet - alt efter Smart Home-system
  • Dæmpbar LED-teknologi med EasyDim - også helt uden ekstra dæmper
  • Programmérbare lysrutiner ved alle app-styrede systemer

  Tip: Smart Home-systemet PHILIPS Hue byder på en virkelig bred vifte af funktioner. Med lamperne og pærerne i dette etablerede system kan du ,alt efter produkt, selv opleve alle de nævnte funktioner. Hvis man ikke har lyst til at netværksforbinde hele sit hus med det samme, kan man f.eks. begynde med iDual. Hvis man slet ikke bryder sig om Smart Home, men alligevel gerne vil have glæde af dæmpbar LED-teknik uden dæmper, bør man kigge nærmere på EasyDim-produkter.

  Hvordan bliver LED-væglamper tilsluttet?

  Først det vigtigste råd: Af sikkerhedsårsager må elektriske installationer kun udføres af fagfolk, der overholder sikkerhedsforskrifterne.

  Der følger både en monterings- og sikkerhedsvejledning med til hver lampe fra Lampegiganten.dk. Du kan starte med at kontrollere, at pakkens indhold er komplet og ubeskadiget. Du skal også vælge det sted, hvor lampen skal monteres.

  Din elektriker vil derefter sørge for, ikke beskadige skjulte ledninger i væggen eller et andet sted. Herefter bliver effektafbryderen, sikringen, slået fra og sikret mod at blive slået til igen. Derefter bliver spændingsfrigangen kontrolleret og fastslået på alle poler og til alle sider. Ledningerne bliver indført og afisoleret fagmæssigt korrekt. Jordforbindelsen (PE), nullederen (N) og tilledningen »fasen« (L) bliver sat fast i klemmen, og det kontrolleres, at de sidder fast. Nu kan lampen færdigmonteres, og lyskilden, hvis den ikke er fast indbygget, kan sættes i. Til sidst afprøver han, at lampen sidder ordentligt fast. Herefter kan effektafbryderen, sikringen, igen slås til. Afslutningsvist foretager han en funktionsprøvning.

  Har du yderligere spørgsmål f.eks. til montering, LED-lysteknik eller anvendelsen af lamper i badeværelset? Vores tekniske kundeservice vil gerne hjælpe dig. Ring til os på telefon +45 89 88 18 90 eller skriv til os via kontaktformularen.

   

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.