Udendørs væglamper LED

LED – som skabt til udendørs væglamper

Udendørs væglamper med LED dækker lysbehovet udendørs og profilerer hjemmet på en elegant måde – sådan gør du et godt indtryk på gæster og forbipasserende. Med LED får du desuden masser af lys til en lav pris, stilrent design og mange valgmuligheder.

Før du vælger lamper, bør du tænke over, hvad du skal bruge belysningen til. Vil du skabe en lun og hyggelig atmosfære? Vil du fremhæve arkitektoniske detaljer eller dele af haven? Eller vil du have lys til grill, madlavning og andre aktiviteter uden for husets fire vægge? Med vores store udvalg af udendørs LED-lamper kan du skabe det helt rigtige lys – lige der, hvor du ønsker det.

Som skabt til udendørsbelysning

LED-lamper er som regel både robuste og vejrbestandige. Derudover bruger de uhyre lidt strøm. LED er med andre ord det perfekte valg, når du skal vælge udendørsbelysning. I modsætning til halogen- og glødepærer er LED-lamper også lettere at tilpasse, ligesom de fås til forskellige fatninger som for eksempel den traditionelle E27.

Mere lys for pengene

Lysstyrke måles i lumen (lm), og før i tiden afspejlede lumen stort set, hvor meget energi (i watt) pæren brugte – jo højere watt, desto højere lumen. LED har heldigvis ændret på dette. Hvor en traditionel glødepære bruger 60 W og en halogenpære 42 W, bruger en LED-pære kun 10 W på at afgive ca. 700 lumen. De nye pærer sparer dig for strømudgifter år efter år, og du skal heller ikke bekymre dig om at skifte dem lige med det samme. En typisk LED-pære har en levetid på ca. 25.000 timer, så har du tændt for udelyset i ca. 5 timer hver aften, betyder det, at du først skal købe ny pære om 13 år.

Lampe som giver huset det lille ekstra

Flere valgmuligheder – vælg den rigtige lysfarve

Du skal tage både lysstyrke og lysfarve med i betragtning, når du vælger væglamper, og med udendørs LED-lamper har du et stort udvalg at vælge imellem. Lysfarve – eller farvetemperatur – måles i kelvin (K) på en skala, som typisk går fra 0 til 10.000. De lave værdier er varme og gullige, mens høje værdier opleves kolde og blålige. En glødepære har en farvetemperatur på omkring 2.700 K, mens en halogenpære har omkring 2.900 K. Når de dæmpes, vil K-værdien dale, og lyset vil derfor opleves varmere. Sådan er det ikke med LED – her vil lysstyrken bare blive svagere.

Når du vælger udevæglamper med LED, er det vigtigt, at du vurderer, hvilken K-værdi der vil passe til dit brug. De fleste foretrækker et varmt, hvidt lys, som ligger mellem 2.600 og 3.000 K. Skal du montere en væglampe et sted, hvor du skal bruge lys til arbejde eller madlavning, bør du vælge en LED med 3.000 K eller mere. Til effektbelysning af for eksempel et træ eller en mur kan du bruge en koldere farvetemperatur på helt op til 4-5.000 K for at fremhæve naturlige detaljer.

Sammensæt den rigtige belysning udendørs

Væglamper med LED er ideelle til grundbelysning både foran huset og på terrassen. En lampe, der lyser både opad og nedad, er en elegant løsning, der skaber smukke lysreflekser på væggen. Ønsker du en levende belysning og en perfekt ramme om de sene sommeraftener, er det superenkelt at kombinere med en downlight lampe eller spot, som du også kan få med strømbesparende LED-teknologi. Find tilbehør, nyheder, tilbud og et bredt sortiment fra producenter som Nordlux og Philips i vores webshop.

Alle fordelene:

  • Miljøvenlig og energieffektiv: LED giver langt mere lys pr. watt end traditionelle lyspærer. Du behøver heller ikke at skifte pære mange år frem.
  • Flere valgmuligheder: LED giver dig mulighed for at vælge lysstyrke og -farve, der er tilpasset dit brug. Flere væglamper med LED fås også med sensor og solceller.
  • Moderne design: Udendørsvæglamper med LED er moderne og stilrene og passer til de fleste stilarter – de fås i sort, hvid, grå, stål, aluminium og meget mere.
  • Slidstærk kvalitet: En væglampe med en kapslingsgrad på over IP44 kan bruges udendørs og tåler regn. LED-pærer tåler endda mindre slag.

  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.