Udendørs væglamper LED

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Fremhæv huset med LED udendørs væglamper

  LED udendørs væglamper er nærmest uundværlige, for de skaber sikkerhed og komfort, og de kan nærmest placeres overalt på husfacaden. Her er et overblik over de mest oplagte steder:

  • muren ved hoveddøren
  • muren ved din terrasse
  • muren ved din balkon
  • muren ved kældertrappen

  Hvis du gerne vil vide, hvilke særlige egenskaber din LED udendørs væglampe bør have, så er her et par tips til, hvad du skal skrive på din personlige ønskeseddel:

  led vaeglamper udendoers

  Hvilke fordele er der ved en bevægelsessensor?

  I hvert fald mange nok til, at du bør have en. For lyset skal jo tænde, når du har brug for det, og det sørger en bevægelsessensor for, men den kan meget mere end det. I dette overblik kan du se alle fordelene:

  • Du sparer strøm, og dermed penge, hvis lyset ikke brænder hele tiden - og med LED-lamper eller LED-pærer sparer du endnu mere.
  • Permanent lys i haven hører fortiden til - med en bevægelsessensor giver du dit lille bidrag til at bekæmpe lysforureningen.
  • Når du virkelig har brug for lys, så tænder det. For eksempel ved hoveddøren, når du skal finde nøglehullet. Det er rigtigt praktisk.
  • Det er dig, der bestemmer, hvor længe lyset skal brænde, når det først tænder. Det gør du ved at indstille bevægelsessensoren.
  • Indbrudstyve kan ikke lide lys - slet ikke, hvis det lige pludselig bliver tændt.

  Hvad skal jeg bruge en skumringssensor til?

  Det er dejligt, at lyset tænder automatisk, når du går forbi. Men det bør ikke tænde om dagen, når det alligevel er lyst. For at undgå dette unødvendige lys skal du bruge en skumringssensor. Dennes måler lysstyrken og lader først bevægelsessensoren gå i gang, når det begynder at blive mørkt. 

  Hvilken kapslingsklasse skal jeg vælge?

  Som med så meget andet, så kommer det an på flere ting. Hænger din LED udendørs væglampe på et beskyttet sted, hvor regnen nærmest ikke kommer hen? For eksempel på ydermuren under en stor balkon? Eller hænger den på et sted, hvor den er udsat for vind og vejr? For eksempel uden nogen overdækning ud til vindsiden ved kældertrappen? Fordi der er så store forskelle, så er IP44 nogle gange nok, mens IP65 andre gange er nødvendigt.

  Hvis du er i tvivl om kapslingsklassen, vil vores tekniske kundeservice gerne hjælpe dig. Bare ring på det nedenstående telefonnummer. Helt generelt er det bedst at tage en fagmand med på råd til installationen, for han kan også fortælle dig, hvilken kapslingsklasse der er nødvendig.

  Det skal du vide: Ved kapslingsklasse, kaldet IP (Ingress Protection) betegner det første tal beskyttelsen mod fremmedlegemer, mens det andet tal fortæller om beskyttelsen mod fugt. Graden af beskyttelse kan du se i denne oversigt:

  IPX4Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4XBeskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  led vaeglamper udendoers

  Hvorfor skal min LED udendørs væglampe være dæmpbar?

  Prøv at forestille dig, at du planlægger en romantisk middag på terrassen. Du kan ikke nøjes med et par stearinlys - de risikerer også at blæse ud i vinden. Den udendørs væglampe på fuld styrke er heller ikke særligt romantisk. Så det, du skal bruge, er selvfølgelig en lysdæmper. Så kan du lysteknisk iscenesætte stemningen helt fantastisk. 

  Hvilke materialer er mest velegnede?

  Med rustfrit stål går du aldrig galt i byen. Materialet er robust, let at vedligeholde og temperaturbestandigt. Samtidig er det heller ikke modtageligt for rust. Rustfrit stål er også altid et flotte at se på, men aluminium og andre metaller er også velegnede til udendørs lamper. Det samme gælder glas eller plast, som man normalt anvender til skærmene. Det er helt op til dig at vælge den kombination, der passer bedst til dit hus. Hvis du bor ved kysten bør du vælge lamper, som er saltvandsresistente. Vi har et filter direkte på vores hjemmeside, hvor du kan tilvælge denne egenskab. I sidste ende er det er det udover disse praktiske produktegenskaber en smagssag, der afgør hvilke lamper det ender ud med.

  Findes der modeller, der både lyser opad og nedad?

  På forhånd er det en god idé at finde ud af, om den LED udendørs væglampe skal lyse opad eller nedad eller måske begge dele. Det sidste er et rigtigt godt valg, for med det nedadgående lys kan man se, hvor man går, og med det opadgående lys kan du lave flotte lyseffekter på husmuren. 

  Findes der også solcelledrevne modeller?

  Solceller er moderne og miljøvenlige og med dem forsvinder el-udgifterne fuldstændig. Den tid, hvor solcellelampen kun - hvis man var heldig - kunne belyse et lille blomsterbed, er for længst forbi. I dag er der modeller på markedet, der kan lyse i 8 til 10 timer. Mange kan også problemfrit kombineres med bevægelsessensorer og skumringssensorer.

  Med solcellelamper er det også slut med ledningskaos. Du kan desuden selv installere lampen. En elektriker er ikke nødvendig.

  Tip: Hvis lampen skal lyse klart og længe, skal den udsættes for tilstrækkelig solstråling. Altså er det bedst, at den placeres på solsiden. Du har måske brug for at have lampen hængende på skyggesiden? Det kan det godt lade sig gøre, hvis du blot sørger for at placere selve solcellemodulet på et solrigt sted.

  led vaeglamper udendoers
  led vaeglamper udendoers

  Findes der også modeller med kamera?

  Hvis komfort og sikkerhed er vigtigt for dig, så skal du anskaffe dig en LED udendørs væglampe med kamera. Når du først har anskaffet dig en sådan, kan du slet ikke undvære den mere! Det bedste er en model med video, så du ser dine gæster i realtid på din smartphone via en praktisk app. Hvis pakkeposten pludselig står ved din hoveddør, får du et signal på din mobil, og så kan du tale direkte med vedkommende. Også hvis du befinder dig et helt andet sted. Hvis du på videoen hjemmefra ser noget mistænkeligt, kan du til og med også udløse en alarm. Altså får du med en model, der har kamera mange nyttige funktioner.

  Hvilke farver er standard til LED udendørs væglamper?

  Du kan ikke forvente at finde LED udendørs væglamper i alle regnbuens farver. Standard er snarere antracit, aluminium, sort, rust, bronze, kobber eller guld. Og det med rette. Forholdsvis enkle modeller i diskrete farver giver plads til, at lyset kan spille en større rolle i samklang med husfacaden. Under filteret „Farve“ kan du se alle de farver, der findes - god fornøjelse!

  Hvilke mærker er eksperter inden for udendørs væglamper?

  Til udendørs belysning tænker mange husejere straks på Steinel eller Philips, men der er selvfølgelig man andre mærkeproducenter, der fremstiller eksklusive, elegante produkter. Bare filtrer efter „Producent“ i shoppen og se for dig selv.

  led vaeglamper udendoers
  led vaeglamper udendoers

  Har du brug for flere oplysninger om emnet LED udendørs væglamper? Så henvend dig til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen. Vi sætter en ære i at svare hurtigt.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.