Loftlamper med sensor

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Loftlamper med bevægelsessensor – tænd, sluk, helt automatisk

  loftlamper bevægelsessensor

  Du kender det sikkert også godt hjemmefra: du glemmer at tænde lyset, når du lige skynder dig ned ad trappen, for den »kender du jo som din egen bukselomme« (selv om der faktisk er en ægte risiko for at falde og slå sig). På samme måde glemmer du sikkert også at slukke lyset, når du »bare lige« skal op efter en liter mælk, men ender med en længere shoppetur, så lyset står og brænder i timevis og bruger en masse strøm til ingen verdens nytte.

  I begge tilfælde ville loftlamper med bevægelsessensor være den helt rigtige løsning. De har to indlysende fordele:

  • De tænder automatisk: Det betyder mere sikkerhed og komfort!
  • De slukker automatisk: Det betyder, at du sparer strøm og skåner lyskilderne!

  Du bør lade en elektriker klare monteringen og tilslutningen af din loftlampe med bevægelsessensor. Også hvis du vil udstyre en eksisterende loftlampe med en ekstern bevægelsessensor. Elektrikeren finder gode tips til installationen i monteringsvejledningen.

  Kan man udstyre eksisterende loftlamper med en bevægelsessensor?

  loftlamper bevægelsessensor

  Principielt kan det godt lade sig gøre at tilslutte en ekstern bevægelsessensor til en eksisterende loftlampe uden sensor (klik på linket, så du kan kigge på dem i vores shop),

  men inden du kaster dig over projektet, skal du nøje overveje, om ulejligheden med en ekstern bevægelsessensor (så du fx kan indstille den helt individuelt) kan betale sig, eller om det ikke er nemmere at købe en ny loftlampe med en allerede integreret bevægelsessensor.

  For hvis du vil montere en ekstern bevægelsessensor, kræver det pudse- og malerarbejder, med mindre du vælger den nok mere interessante løsning, hvor en ekstern bevægelsessensor erstatter en allerede eksisterende kontakt.

  Hvordan virker en bevægelsessensor i min loftlampe?

  Det kommer helt an på, hvilken teknik der sidder i loftlampens bevægelsessensor. Man skelner grundlæggende mellem to teknologier, nemlig den med en infrarød sensor (IR) og den med en højfrekvent sensor (HF).

  IR-sensorer bruges på samme måde både indendørs og udendørs. De optager et varmebillede og reagerer på forandringer ved at tænde for lyset. Infrarøde sensorer er generelt lidt mere „træge“.

  loftlamper bevægelsessensor

  HF-sensorer anvendes mest indendørs, hvor de egner sig bedst. De tager et ekkobilleder og registrerer stort set enhver bevægelse. Derfor plejer man heller ikke at bruge højfrekvente sensorer udendørs, fordi selv den mindste bevægelse kan få lyset til at tænde. En undtagelse er de moderne, intelligente højfrekvente sensorer, som har en så veludviklet teknik, at de kan skelne menneskelige bevægelser fra insekter, nedfaldne blade og regndråber. Disse sensorer bliver efterhånden mere og mere almindelige udendørs.

  loftlamper bevægelsessensor

  Hvordan indstiller man bevægelsessensoren i loftlampen?

  Det kommer an på det enkelte produkt, om man overhovedet har mulighed for at lave individuelle indstillinger. Nogle lamper er udstyret med en bevægelsessensor helt uden justeringsmuligheder, mens andre loftlamper med integrerede bevægelsessensorer - og selvfølgelig dem med eksterne sensorer - kan retningsjusteres præcist mod det område, de skal overvåge.

  Det er bedst at være to, når man skal indstille bevægelsessensoren, så den ene vipper og drejer sensoren, imens den anden bevæger sig - og sådan bliver man så bare ved, til det lykkes!

  Alt efter produkt vil der eventuelt også kunne laves andre indstillinger, som fx:

  • tidsrummet, hvor loftlampen skal lyse
  • bevægelsessensorens rækkevidde
  • skumringssensorens følsomhed; dvs. hvor lyst eller mørkt det skal være, når bevægelsessensoren bliver aktiveret

  Det sidste giver dig mulighed for at indstille din loftlampe med bevægelsessensor efter dit eget syn eller andre individuelle behov.

  Findes der loftslamper med bevægelsessensor med batteri?

  loftlamper bevægelsessensor

  Normalt er loftlamper ikke beregnet til batteridrift, fordi de næsten altid kører over en strømtilslutning - både med og uden bevægelsessensor, men der findes batteridrevne lamper med bevægelsessensor til væg- og loftmontering, og de kræver selvsagt ingen ledningsføring. Derudover behøver du heller ikke skruer til dem, for de kan limes fast med en særlig klæbestrimmel.

  Denne slags batteridreven, „ekstra“ belysning kan slet ikke sammenlignes med en rigtig loftlampe, men kan sagtens bruges som orienteringslys om natten.

  Du skal dog være opmærksom på, at en batteridreven loftlampe har den ulempe, at du skal bruge en stige, når du skal skifte batteriet. Hvis du alligevel vil have sådan en, skal du huske at købe batterier af god kvalitet fra et kendt mærke, så du slipper for at kravle op på stigen alt for tit.

  Udendørs er der helt andre muligheder. Her bruger man tit solcellelamper med bevægelsessensor.

  Loftlamper med bevægelsessensor og andre funktioner

  loftlamper bevægelsessensor
  loftlamper bevægelsessensor
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.