LED uplights

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Derfor hører LED uplight lamper til i den moderne stue

  Den klassiske halogen uplight lampe er slet ikke længere en konkurrent til LED uplight lampen med dens energieffektivitet og lange levetid. Derudover er LED uplight lampen blevet videreudviklet på områder, der slet ikke er mulige med almindelige pærer. Det er for eksempel Smart-Home-varianter, der muliggør funktioner som farveskift eller belysningsrutiner via smartphone eller stemmestyring.

  Hvilke fordele er der ved LED frem for halogen?

  Halogenpærer var i lang tid en god lyskilde. En høj lysstrøm og samtidig 100 procent farveglans egner sig godt i stuen. Men i forhold til LED spiller halogenpærer næsten ingen rolle længere. For LED-lyskilder af høj kvalitet har følgende fordele:

  • Sparer 60 % energi og dermed omkostninger i forhold til halogen
  • Er fuldstændig vedligeholdelsesfri takket være en levetid på op til 50.000 timer
  • Opnår mere lysstyrke (lumen) med mindre energi
  • Leverer med en lysfarve på ca. 3.000 kelvin et ”varmt” lys
  • Gør lys til en individuel oplevelse med Smart-Home

  Kan man skifte LED´erne i LED uplight lamper?

  Ved betegnelsen LED uplight lampe forstår man normalt et produkt med fast indbyggede LED-platiner. Du behøver aldrig mere udskifte pæren i disse produkter på grund af den lange levetid. Ved en daglig driftstid på 4 timer holder de i op til 30 år og længere. Så er det mere sandsynligt, at du i løbet af al den tid gerne vil købe dig en ny lampe, end at pæren står af!

  Hos Lampegiganten.dk i rubrikken »LED uplight lampe« finder du dog også »klassiske« uplight lamper med fatninger, som vi leverer med LED-pærer. For eksempel med førsteklasses Easydim-LED-pærer med E27 sokkel. Du kan selvfølgelig udskifte disse pærer.

   Du finder oplysningen om, hvorvidt pærerne i uplight lampen kan udskiftes, på energieffektivitets-mærkaten. Oplysningen »LED-pærer kan i denne lampe ikke udskiftes« betyder, at der her er tale om et produkt med fast indbyggede LED´er, der aldrig mere skal udskiftes.

  Hvor mange lumen skal en god LED uplight lampe producere?

  Dæmpbar LED uplight lampe Felicia i rustlook

  En god standard er: 800 lumen til uplight lampen og yderligere 400 lumen til den integrerede læselampe.

  En LED uplight lampe bruger ca. 9 watt til 800 lumen og yderligere 5 watt til de 400 lumen i læselampen. Til sammenligning: En traditionel glødepære ville bruge i alt 100 watt til den samme lysydelse - en stor sparefordel.

  LED uplight lamper i god kvalitet producerer nogle gange endnu flere lumen. Lysstyrken i disse lamper kan for det meste reguleres med en integreret dæmper. Så får man det passende lys i alle situationer - både når man vil læse en bog eller bare slappe af.

  Er LED uplight lamper også udstyret med en læselampe?

  Mange af dem, ja. For en læselampe har længe været en del af velvære-standarden. I dette tilfælde kombinerer uplight lampen det indirekte lys fra »lysskålen« ved lampehovedet med det direkte lys fra læselampen. Det indirekte lys integreres i resten af almenbelysningen, fordi lyset, der kastes op i loftet, bliver reflekteret og falder blødt og blændfrit ned i rummet igen. Læselampen derimod sørger for tilsvarende zonebelysning - til krævende synsopgaver som avislæsning eller håndarbejde.

  Er LED uplight lamper dæmpbare?

  Du vil ikke undvære en praktisk drejeknap på stellet, så du altid kan indstille lysstyrken? Helst hver for sig til uplight lampen og læselampen? Det har du ret i, og naturligvis kan du også forvente den komfort ved LED uplight lamper.

  Kig i produktoplysningerne på Lampegiganten.dk efter oplysningen »Dæmper: inkluderet«. Så er LED uplight lampen dæmpbar uden problemer og ekstra tilbehør.

  Vær dog opmærksom på, at LED-lysteknikken fungerer og dæmper lidt anderledes end klassiske halogenpærer. Derfor er alle produkter ikke udstyret med en dæmper, og de kan heller ikke dæmpes med en ekstern dæmper. Spørg gerne vores tekniske kundeservice, hvis du er i tvivl. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  led uplight klassik

  Kan man skifte lysfarven?

  Lysteknisk er meget muligt i dag. For eksempel et flydende farveskift fra rød til grøn og så blå. Eller en ændring af lyset fra en behagelig varmhvid farve til en nøgtern universalhvid. Til en LED uplight lampe er det dog stadig en specialfunktion og ikke standard.

  Et tip til alle, der vil have mere ud af deres lys: Sortimentet hos de førende producenter af Smart-Home-belysning omfatter også Smart-Home-LED uplight lamper, fx Q Smart Home Lights fra Paul Neuhaus, der kan styres via ZigBee. De integrerede pærer kan nemt betjenes med en smartphone og byder på et utal af muligheder fra farveskift til en programmeret lysrutine.

  Du finder passende produkter i kategorien Smart-Home-belysning.

  Kan LED uplight lamper justeres i højden?

  LED uplight lamper har som regel en fast højde. Vær derfor opmærksom på den angivne højde i produktoplysningerne hos Lampegiganten.dk og vælg et produkt, der passer til størrelsen af dit rum. I langt de fleste tilfælde kan højden på læselampen dog justeres. Hvis den er anbragt på en fleksibel arm, kan den altid justeres til den rette position. Så behøver du aldrig mere flytte avisen efter lyset, men derimod justere lyset efter avisen.

  Og lad os være ærlige: Det er sådan lyskomfort skal være!

  Har du flere spørgsmål til emnet LED uplight lamper eller til et bestemt produkt? Så henvend dig til vores tekniske kundeservice. Du kan få fat i os telefonisk på telefonnummer eller via kontaktformularen. Vi glæder os til at høre fra dig!

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.