LED skrivebordslamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Derfor er LED-skrivebordslamper førstevalget til kontoret - både derhjemme og på arbejdspladsen

  Hvis man får hovedpine, når man arbejder ved skrivebordet, skyldes det ofte at der mangler en skrivebordslampe. Kender du det? Så står du måske også overfor at skulle beslutte, hvilken skrivebordslampe, der kan gøre dit arbejde lettere. Prøv derfor at kigge nærmere på moderne LED-skrivebordslamper.

  LED-skrivbordslampa

  Hvor mange watt har en LED-skrivebordslampe?

  Det kommer an på lampen og på kvaliteten af lysteknikken. Lysteknikken er ganske vist LED i alle lamperne, men lysudbyttet, altså hvor mange lumen der kommer ud af hvor mange watt, er forskelligt fra produkt til produkt. En god LED-skrivebordslampe kan med 5-6 watt give den samme lysstyrke som en traditionel glødepære på 60 watt. Andre opnår med 10 watt ydelsen af en traditionel glødepære på 40 watt. Men bortset fra det: Alle LED skrivebordslamper er energibesparende.

  Men det er meget vigtigere at vide, hvor meget en skrivebordslampe lyser, og det måler man i lumen.

  Hvor mange lumen skal en LED-skrivebordslampe producere?

  Bare 200 lumen mere ved skrivebordet kan være forskellen mellem at kunne se sine papirer ordentligt og at få overanstrengte, trætte øjne, der løber i vand. Endnu bedre er det med 400-500 lumen ekstra lysstyrke.

  LED-skrivebordslamper, der producerer 400 eller endnu flere lumen, er ofte dæmpbare. Lysstyrken kan på den måde nemt indstilles efter individuelle behov. Det bliver ekstra vigtigt, hvis det, der skulle være en times arbejde om aftenen, ender med at blive det meste af natten. Hvis lyset efterhånden skærer for meget i øjnene, kan du dæmpe lysstyrken.

  Hos Lampegiganten.dk finder du lumen-angivelse på produktsiden i linjen ved produkter, hvor lyskilden er inklusiv ”Lysstrøm (i lumen)”.

  Hvor meget lyser LED-skrivebordslampen så?

  Lumen (og ikke længere watt) er betegnelsen for en LED-skrivebordslampes lysstyrke. De, der har anvendt ældre lysteknologier, som den traditionelle glødepære, eller stadig har det derhjemme, kan bruge følgende beregning: Den traditionelle glødepæres antal watt gange 10 giver nogenlunde lumenværdien. En LED-lampe på 400 lumen svarer dermed til lysstyrken fra en traditionel glødepære på 40 watt.

  Hvilke andre funktioner har LED-skrivebordslamper?

  • Flere led til optimal fokusering af lyset
  • Lysfarven kan indstilles til forskellig lysfornemmelse
  • Touchdæmper til indstilling af lysstyrken ved berøring
  • USB-tilslutning til opladning af smartphone og lignende
  • Induktiv ladeflade til opladning af Qi-kompatible mobiltelefoner

  Under produktoplysningerne ser du, om en skrivebordslampe har disse funktioner.

  LED-skrivbordslampa

  Hvor skal skrivebordslampen stå?

  Hvis du er højrehåndet giver det bedst mening i venstre side og omvendt, hvis du er venstrehåndet. Det forhindrer, at du kommer til at skygge for dine papirer med din hånd.

  Et godt supplement til skrivebordslampen er en god generel belysning, f.eks. ved hjælp af loftslamper. Det er vigtigt, så man forhindrer stærke lyskontraster mellem skrivebordet og resten af rummet. Hvis man ikke sørger for det, bliver man også hurtigt træt i øjnene, og så ville selv den bedste LED-skrivebordslampe ikke være til meget hjælp.

  Findes der kun moderne LED-skrivebordslamper?

  Kan du ikke lide det moderne design? Vil du hellere have et klassisk eller kreativt design på skrivebordet? Det er ikke noget problem: Ved LED-skrivebordslamper handler ”moderne” kun om kvaliteten og de mange fordele ved lysteknikken.

  Ved selve designet vil du lægge mærke til, at selv designklassikere som Tolomeo, som i 2017 fejrede sin 30 års fødselsdag, i dag er udstyret med LED. Du kan selvfølgelig også sætte en LED-pære i enhver banker-lampe med E27 fatning - så bliver den også moderne.

  LED-skrivbordslampa-silver
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.