RÅDGIVNING

Sådan finder du
"den rigtige..."
GULVLAMPE

Gulvlamper er den mest praktiske supplerende, indirekte belysning der findes. Alt hvad de behøver er en stikkontakt og et bestemt sted for at blive din nye yndlingslampe. Fordelen er, at du kan tage dem med dig til et andet rum. Vi forklarer, hvordan du finder DEN gulvlampe, der passer perfekt til dig og matcher din indretningsstil.

Trin 1

Gulvlampens form

Gulvlamper kan groft sagt opdelt i 3 former, som der kan vælges imellem, afhængigt af placeringen og den ønskede funktion: Den typiske, den buede og uplight.

Den typiske

Den typiske gulvlampe består af et robust stel og en stofskærm. Lyset skinner igennem denne på en blød og blændfri måde. En såvel dekorativ som funktionel model, der konstant genopfinder sig selv med stilsættende varianter som f.eks. den trebenede version.

Den buede

Buelampen består af et mere eller mindre buet stel og for nogle en lampeskærm hængende fra lampen. Denne version bruges som belysning ved sofaen eller lænestolen og passer perfekt ind som indirekte belysning i stuen, når der skal kobles af.

Uplight

Der er en lyskilde i toppen af uplight-gulvlampen, der kaster lyset mod loftet. Herfra reflekteres lyset, så det understøtter rumbelysningen indirekte og uden blænding. Uplights med læselampe på en justerbar arm er desuden et sikkert hit ved siden af lænestolen.

Trin 2

Funktionen

Gulvlamper udfører altid en bestemt opgave. Afhængigt af modellen kan man tale om en mere funktionel eller dekorativ gulvlampe.

MERE LYS

...til stuen, gangen eller soveværelset. Og alt dette uden ekstra stikkontakter, udtag og komplicerede installationer. Gulvlamper med stofskærme har oftest en lyskilde på omkring 400 lumen og er velegnede til dette formål, ligeså står det til med LED-varianter med en fast indbygget lyskilde.

DEKORATIV

De to klassiske modeller med lampeskærme og også alle designvarianter med og uden LED beriger rummet visuelt og gør det personligt. Til dette formål fås gulvlamper i alle stilarter. Uplights og buelamper er derimod mere funktionelle.

TIL LÆSNING

Det bedste lys til din kryds og tværs og alverdens kreative aktiviteter: Buelamper, uplights med læsearm og læselampe og alle gulvlampeformer, hvor lysretningen kan justeres, kan bruges til at skabe optimal visuel komfort ved at tilpasse lysmængden til den respektive aktivitet.

TIL ARBEJDE

På kontoret og i uddannelsessektoren generelt anvendes gulvlamper, der ofte lever op til specifikke standarder, der adskiller sig fra dem til dekorativt eller husholdningsbrug. Så bliver dermed belysning en afgørende faktor for trivlsen på vores hjemmekontor eller vanlige arbejdsplads. Produkter udstyret med HCL og lignende teknologier er den rette løsning til lange arbejdsdage.

Trin 3

Gulvlamper med ekstrafunktioner

Gulvlamper kan udstyret med ekstra funktioner være ekstra praktiske og komfortable, eller hvis de er en del af et smart hjem belysningen tages til et nyt, kreativt og personligt niveau.

Dæmpbar

Med dæmpbare gulvlamper kan du gøre lyset lidt mere behageligt eller skarpere afhængigt af situationen.

Højdejusterbar

Højdejusterbare gulvlamper passer sig perfekt til lænestole, sofaer eller det elskede læsehjørne i rummet.

Smart

Planlæg din belysning individuelt, styr belysningen digitalt og integrer den i dit smarte hjem.

Trin 4

Stilen

Valget af en gulvlampe er først og fremmest et personligt valg, der er knyttet til ens indretningsstil og smag. På denne måde understreger og beriger det rummets udseende passer enten harmonisk ind uden så mange dikkedarer eller modsat agerer blikfang for nysgerrige blikke.

Trin 5

Design-klassikere

Nogle gulvlamper har haft international resonans i årtier, og findes nu i originale og autentiske reproduktioner. Andre gulvlamper er derimod moderne klassikere, der aldrig ophører med at fascinere takket være deres udsøgte design.

Tolomeo Maxi

En lampeklassiker fra Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina i en forvokset udgave.

Lady Costanza

Denne serie af dæmpbare lamper blev designet af Paolo Rizzato i 1986.

Panthella

En skandinavisk klassiker lavet i 1971 af Verner Panton.

Arco

I 1962 opfandt Achilles og Pier Giacomo Castiglioni Arc, den første buelampe.

Buquet

Et filigrant mesterværk fra 1927 af Eduard-Wilfrid Buquet.

Type 75 Giant

En sort designerlampe, i attraktivt design, designet af Sir Kenneth Grange i 2016.

Trin 6

Lyskilden

Den rigtige pære formår at skabe den rigtige atmosfære med den rigtige lysstyrke. Lyskildens egenskaber skal også overvejes for armaturer med indbyggede lysdioder.

Farvetemperatur kelvin gulvlamper
BEHAGELIG VARM

En lyskilde til stuen bør have en farvetemperatur på <3.300 Kelvin.

Lumen gulvlamper
LYST NOK

For sekundære lyskilder som gulvlamper anbefales en lysstyrke på minimum 400 lumen.

Farvegengivelse gulvlamper
GOD FARVEGENGIVELSE

For den bedste gengivelse af farver bør man have en RA ærdi på mindst Ra80 (på engelsk CRI).

Energieffektivitet gulvlamper
SPAR OMKOSTNINGER

LED-pærer tilhører den højeste energieffektivitetsklasse og hjælper med at reducerer strømkostningerne.


Kai

Creative Editor hos Lampegiganten.dk

EKSPERTTIP

Farvetemperaturen, dvs. kvaliteten af ​​det hvide lys, opfattes meget forskelligt. De fleste mennesker i Centraleuropa finder et mere gulligt lys på 2.700 Kelvin, ligesom den konventionelle glødepære, som værende særligt afslappende. I varmere regioner som f.eks i Grækenland eller De Kanariske Øer foretrækkes imidlertid et køligere lys fra 3.300 Kelvin.

Bedstsælgerne under gulvlamperne
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.