Indendørsbelysning Stue/spisestue

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Stuelamper: Kreative lysideer til boligens måske vigtigste rum

  Stuen er virkelig en værdig kandidat til titlen „boligens vigtigste rum“. Det er der flere grunde til: I dette rum i boligen tager man imod gæster - dermed er rummet repræsentativt og giver et indtryk af værtens indretningsstil. I stuen bliver der læst, set fjernsyn, leget, strikket, sludret, grinet og slappet af. Så det er altså vigtigt, at der er hyggeligt. Belysningen kan bidrage til begge dele. Stuelamperne og deres lys understreger værtens foretrukne stilretning og sørger for en behagelig stemning. Derudover er stuelamper også funktionelle hvis de kan tilbyde de rigtige lysløsninger til forskellige situationer - hvis deres lysfarve og deres lysstyrke kan ændres, eller hvis de kan styres smart

  Hvordan belyser jeg min stue rigtigt?

  Dette spørgsmål har egentlig ikke noget svar, der er rigtigt eller forkert. Der er dog nogle ting, du bør tage hensyn til for at opnå et sammenhængende lyskoncept. Som det første: Én stuelampe alene er ikke nok. Hvorfor, kan man hurtigt forklare: Som det første bør du sørge for en grundbelysning, der kan oplyse hele rummet og sikre, at man kan orientere sig. For eksempel kunne en loftlampe være en god kandidat til det formål.

  Som det næste bør du skabe områdebelysning. Med en standerlampe til at læse ved opnår du for eksempel den ønskede effekt. Dertil kommer også stemningsbelysningen. I den kategori finder du alle dekorationslamper og også LED-strips. Du vil sikkert ikke undvære dem til at give stuen en hyggelig stemning.

  Hvilke stuelamper passer til lyskonceptet?

  Du ved allerede, at forskellige lamper løser forskellige opgaver i et gennemtænkt lyskoncept. I den følgende oversigt kan du se, hvilke stuelamper du helt konkret kan vælge imellem:

   

  Loftlamper til stuen:
  Det bedste er at begynde sådan her: Du finder en flot loftlampe til din stue. Hvordan kan du vide, hvilken loftlampe der er den rigtige til dig og din stue? Du kan komme din drøm om en lampe nærmere ved at bruge vores filter. Der kan du for eksempel finde din foretrukne stilretning, din yndlingsfarve og dit yndlingsmateriale. Så kan du derefter også klikke på de ekstrafunktioner, der er vigtige for dig. For eksempel en fjernbetjening eller en dæmperfunktion. I søgeresultatet finder du så det, der passer bedst til dine kriterier.

  Stuelamper
  Stuelamper
  Stuelamper

  Væglamper til stuen:
  En loftlampe er selvfølgelig ikke den eneste mulighed for at få en ordentlig grundbelysning. Du kan derimod også vælge en løsning med væglamper. Der findes mange modeller i alle mulige stilretninger, der skaber flotte blikfang i stuen, og da de i modsætning til loftlamperne sidder i betragterens øjenhøjde, får de selvfølgelig meget mere opmærksomhed. Ekstravagante modeller kan således udfolde deres fulde potentiale på stuevæggen. 

  Stuelamper