Indendørsbelysning Køkken

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Køkkenlamper - lysende ingredienser til den perfekte belysning

  Nogle gange kan det blive lidt vanskeligt og kompliceret - for der er enormt mange muligheder. Man skal ramme sin egen smag, og samtidig skal man være opmærksom på flere ting, når man udvælger og sammensætter ingredienserne. Men det, der kommer ud af det til sidst, kan simpelthen bare være helt fantastisk.

   

  Her er der tale om belysning – om lys i køkkenet. For med køkkenbelysningen er der også et utal af uanede muligheder, også selv om det nogle gange virker lidt vanskeligt. Men du kan være sikker på en ting: Det kan betale sig. Ikke kun for den ambitiøse hobbykok, men for alle, der gerne vil gøre køkkenet til et rart opholdssted - et sted, der bliver brugt til mere end bare at smøre madpakker.

   

  Hvilken slags lamper til køkkenet?

  Køkken-loftlamper

  Ja, også i køkkenet er „almenbelysningen“ en af de vigtigste ingredienser i en perfekt belysnings-menu. For et køkken uden almenbelysning er..., tja, som at koge pasta uden vand. Det bliver ikke rigtig til noget! Hvordan får man så lettest en god almenbelysning i sin bolig? Rigtigt! Med loftlamper. Også i køkkenet.

   

  Hvilken lampe, der så rent faktisk kommer til at hænge i dit loft, er selvfølgelig helt op til dig. Skal den være skandinavisk, moderne eller industriel? Rund, kvadratisk eller med en masse kanter, så man slet ikke kan tælle dem? I hvid, sort, rustik messing. Eller hvilken farve kan du bedst lide? Du skal bare beslutte dig!

  LED-Panel til køkkenet

  Den nye stjerne på køkkenlampe-himmelen. Nej, faktisk slet ikke kun dér. I stuen, køkkenalrummet og spisestuen er LED-paneler også velkomne gæster. Men altså også i køkkenet. For LED-paneler...

  • hører til blandt loftlamperne. Sådan ville spørgsmålet om almenbelysning være løst hurtigt og enkelt, og det på en smart og praktisk måde.
  • er virkelig super-flade og optager dermed ikke mere plads end højest nødvendigt. Især ved lave lofter og lidt plads er det virkelig et plus.
  • er moderne. Ikke bare sådan, men i dobbelt henseende. For de har både et cool, moderne, minimalistisk design og anvender også moderne teknik. Selvfølgelig ikke bare en eller anden teknik, men moderne LED-teknik, og du kender jo godt alle de fordele, de har.

   

  Vores tip: Vælg et LED-panel med fjernbetjening. Så kan det ikke blive nemmere at tænde og slukke eller indstille lysfarve og lysstyrke.

  Køkken-pendellamper

  Pendellamper i køkkenet? Ja selvfølgelig! For eksempel over et spisebord i et køkkenalrum eller over køkkenbordet. Her er et lille tip fra os til begge anvendelser: Sørg for ikke at hænge pendellampen så lavt i køkkenet, at du ikke kan se personen over for dig ved spisebordet, eller så du begrænser højden på køkkenbordet og næsten ikke kan få plads til et stort salathoved nedenunder.

   

  Når det handler om stil, har du frit valg (stofskærme kan ikke anbefales - nøgleord: røg, os og lugt i køkkenet). Både over spisebordet og køkkenbordet: En god idé vil være målrettet lys nedad. Så bliver dit festmåltid både godt belyst, mens det forberedes, og når det skal nydes.

  Køkkenlamper
  Køkkenlamper
  Køkkenlamper

  Spots og projektører i køkkenet

  Er du vild med fleksibilitet - også når det gælder køkkenbelysning? Eller er din belysningsligning i køkkenet i øjeblikket snarere stadig fyldt med for mange hjørner og helt sikkert for lidt lys? Det er der også en løsning på. I dette tilfælde hedder den: Spots og projektører. De findes i varianter med én lyskilde, men også med flere lyskilder.

   

  Den sidstnævnte slags kunne meget vel være lige det, der mangler i din køkkenligning. For med spots med flere lyskilder får du lys - meget lys. I alle hjørner og kroge af køkkenet, og det med kun et loftudtag. Hemmeligheden: Fleksibilitet. Når det gælder antallet af spots. Også når det gælder bevægelighed. Nej, vi mente selvfølgelig ikke din, men de bevægelige spots. For hvis de også er fleksibelt drejelige og svingbare, bliver det endnu nemmere at få det perfekte lys i køkkenet derhjemme. 

  Underskabslamper til køkkenet

  Er det her en kartoffel eller måske en tomat? Hvor er kontakten til mikseren? Hvorfor smager pastaen så underligt i dag? Var det ikke salt, jeg kom i? Hvis du stiller dig selv den her slags spørgsmål, og du ved, at det ikke er fordi du er nybegynder i et køkken, men fordi du simpelthen bare ikke kan se noget - på grund af skygger og mørke: Ja, så burde du lysteknisk helt sikkert gøre noget ved problemet. Altså over køkkenbordet i dit køkken. Med direkte lys. Ikke flere skygger, ikke mere mørke, og du bliver heller ikke blændet.

   

  Underskabslamper eller integrerede møbellamper er for eksempel meget velegnede. De førstnævnte klæbes eller bores fast under overskabet. De andre forsænkes direkte i overskabet. Et godt valg kunne også være monteringsspots på overskabene eller downlights i loftet over kogeøen for at få et godt lys i køkkenet og undgå lignende spørgsmål i fremtiden.

   

  Vores tip: Vil du vide endnu mere om underskabslamper? For eksempel hvordan man rent faktisk placerer sådan en praktisk lampe under køkkenskabet, eller om de også findes uden ledning med batteri? Så skal du bare læse videre her! 

  Køkken-væglamper

  Hvis det ikke lige handler om en lysliste under køkkenskabene, så bruger man mest væglamper i køkkenet, når der er tale om et køkkenalrum. Er det sådan i dit tilfælde? Så snup en smuk køkken-væglampe, der understreger charmen ved kombinationen af spisestue og køkken. Den skal selvfølgelig også sikre en vis grundbelysning.

  Du kan heller ikke undvære en køkken-væglampe i dit helt almindelige køkken? Så skal du være opmærksom på, at lamper i nærheden af køkkenvask og lignende skal have den rigtige fugtbeskyttelse (IP-kapslingsklasse). Husk også at undgå modeller med stofskærm! Sådan en skærm vil hurtigt trænge til en grundig rengøring, fordi skidt og køkkenlugte bliver hængende i den, men så grundigt kan man slet ikke rengøre en stofskærm - derfor skal du hellere nøjes med denne hyggelige belysningsløsning i din stue.

  Køkkenlamper
  Køkkenlamper
  Køkkenlamper

  Er køkkenlamper dæmpbare?

  Ja, hvis du vil have det, er din nye køkkenlampe også dæmpbar. For eksempel, hvis du sidder ved spisebordet i dit køkkenalrum og gerne vil komme ned i gear efter en hektisk dag. Eller hvis du står ved køkkenbordet og hygger dig med en kop kaffe. Hvis det bare er nødvendigt eller også mest praktisk ikke altid at have den samme lysstyrke i rummet.

  Der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du vil kunne dæmpe lyset. Det er dog ikke særligt dramatisk. For køkkenlamper er dæmpbare - ja, men bare ikke dem allesammen. Det kan være meget forskelligt fra model til model.

  Du vil måske have ...

  • en køkkenlampe med udskiftelige lyskilder.

   Så har du normalt brug for en passende, ekstern dæmper. Du har også brug for en lyskilde, der kan dæmpes. Ved LED´er - selvfølgelig det eneste fornuftige valg! - skal du bare se efter i produktoplysningerne, om der står „Dæmpbar – ja“.

  • en køkkenlampe med fast indbyggede LED´er.

   Så skal du bare se efter i lampens produktoplysninger, om der står „Dæmpbar – ja“ og „Dæmper – inkluderet“, og så kan du dæmpe løs, så meget du har lyst. Hvis der står „Dæmpbar – ja“ og „Dæmper – ikke inkluderet“, så har du brug for en ekstern dæmper. Sådan er det desværre.

   • en køkkenlampe med „EasyDim“- teknologi.

    Så er det bare at bestille, placere og gå i gang med at dæmpe. For disse lamper kan dæmpes via den almindelige vægkontakt.

   • en køkkenlampe med Smart-Home-teknologi. Så har du et stort udvalg. Også, når det gælder lysmulighederne Så kan du, som fx med  Philips Hue , ikke kun dæmpe det lys, lampen afgiver, men også ændre lysfarven indstille lysscenerier og meget mere. Som regel har du så også brug for en smartphone, internetog en bro mellem de to komponenter. 

   Præcis hvor kan jeg læse det igen - det om „dæmpbar“? Og hvordan er det, hvis mit køkken ser sådan og sådan ud, og jeg har brug for den her slags dæmper, spørger du måske. Mange spørgsmål. Men også mange svar. Fra os selvfølgelig. For hvis du har et eller andet spørgsmål om lamper og pærer, så snupper du bare telefonen og ringer eller sender os en besked. Vi glæder os til at høre fra dig. Kontaktoplysningerne finder du lidt længere nede.

   Hvilken stil kan jeg vælge til min nye køkkenlampe?

   Køkkenlamper
   Køkkenlamper
   Køkkenlamper

   Den du kan lide selvfølgelig. Er du en rigtig retro- og vintage-fan og klikker vores side med moderne loftlamper væk hurtigere, end man kan nå at sige de to ord? Eller er hele dit hjem et sandt design-kunstværk? Andet end en ægte Louis Poulsen- -eller Artemide -pendellampe kommer slet ikke ned i din indkøbskurv - for slet ikke at sige ind i dit hjem? Behøver der jo heller ikke. For også når det gælder køkkenbelysningen, kan du vælge din yndlingsstilretning. Fra moderne og bondehusstil over vintage, retro og skandinavisk til design.

   Ud over din smag kommer det ofte også an på, hvilken køkkenlampe, du lige leder efter. Hvis det er LED-paneler, finder du især produkter i moderne design - undskyld til alle, der har ledt efter sådan en lampe i ægte gammeldags bondehusstil. Det gælder også underskabslamper, lyslister og indbygningsspots, der især tjener det formål at være praktiske.

   Kan man også anvende LED i sine nye lamper i køkkenet?

   Ja, selvfølgelig kan du det. Det er i øvrigt også en af de bedste ideer, man rent lyskildeteknisk overhovedet kan have i øjeblikket. For LED er ikke kun fremtidens lysteknik, men... ja, du ved det nok godt allerede - nutidens! Det bedste er: Alt efter, hvilken køkkenlampe du beslutter dig for, når din shoppetur er slut, har du muligvis slet ikke brug for nogen nye lyskilder, der skal sættes i et eller andet sted. Er det ikke bare dejligt? For ligesom med lamperne i de andre rum i din bolig har du også et valg, når det gælder din nye lampe til køkkenet. Et valg mellem hvad, spørger du måske nu? Det er ganske enkelt. Valget mellem lamper med udskiftelige lyskilder og fast indbyggede.

   Køkkenlamper
   Køkkenlamper

   I det første tilfælde kan du selvfølgelig simpelthen bare skrue LED-pærer – såkaldte retrofits – i: takket være de normerede fatninger og sokler ! I det sidste er LED´erne allerede fast indbygget i lampen. Altså heller ikke udskiftelige længere. Det gør dog ikke spor! For det behøver de heller ikke være længere. LED-belysning er nemlig ikke kun enormt praktisk, men også tvingende nødvendig - i det mindste ved visse lampetyper. For fast indbyggede LED-platiner er virkelig, virkelig kompakte og er grunden til, at superslanke design overhovedet er mulige. Eller hvordan tror du, at det superflade LED-panel, som du lige kiggede på og rigtig, rigtig godt kan lide, ville se ud med store traditionelle glødepærer? I hvert fald ikke som nu - det er stensikkert.

    

   Har du nu fået fat i alle „ingredienserne“ til din nye køkkenbelysning? Eller mangler der stadig et eller andet, som du alligevel gerne ville diskutere personligt med vores lys-chefkok? Intet problem. Bare ring til os på +45 89 88 18 90 eller send os en besked - så kreerer vi sammen den perfekte køkkenbelysnings-opskrift til dit hjem.

    

   • 40.000 produkter
   • Gratis levering fra 999 kr.*
   • Gratis retur inden for 50 dage