Bordlamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Bordlamper - et fleksibelt og praktisk valg

  Bordlamper er en fleksibel og praktisk måde at oplyse dine forskellige rum på, da du kan flytte lampen alt efter nye behov og ændringer i indretningen. På denne måde kan en bordlampe for eksempel bruges til enten at lyse en hyggelig lænestolsplads op, eller til at bringe et smil frem på et barns læber - ved at vælge en sjov og farverig lampe til børneværelset. Hos Lampegiganten.dk har vi et bredt udvalg af lamper til adskillige rum og stilretninger. For at gøre vores udvalg lidt mere overskueligt for dig, kan du i det følgende læse mere om bordlamper i de forskellige kategorier.

  I hvilke rum kan man med fordel have en bordlampe?

  Alsidige bordlamper til køkken og gang

  For den optimale belysning, kan du med fordel kombinere din pendel lampe med en bordlampe i dit køkken eller gang. En bordlampe kan eksempelvis placeres i en hyggekrog i køkkenet eller på afsætningsbordet i gangen. På denne måde kan du skabe yderligere stemning i disse rum, og lamperne kan give det perfekte samlede lys. Det er her muligt at finde lamper i samme serie, således at der en synergi mellem design og funktionalitet. Det er naturligvis også muligt at mikse og matche forskellige designs, hvilket kan give hjemmet en mere afslappet atmosfære.

  bordlampe

  Bordlamper til glæde og gavn i sove- og børneværelset

  Bordlamper til soveværelset og børneværelset er oplagte at placere på natbordet. Det er i denne forbindelse essentielt med en praktisk lampe, som både passer ind i stilen, og som er let tilgængelig at tænde og slukke for, mens man ligger i sengen. Til børneværelset er der mulighed for at finde en sjov og anderledes lampe, som kan være et supplement til et inspirerende rum at lege i. Til børneværelset giver det også god mening at vælge en bordlampe til skrivebordet, hvor funktionalitet og design kan gå op i en højere enhed. På samme tid kan en skrivebordslampe, designet til børn, også være med til at gøre værelset lidt sjovere.

  Lamper til arbejdsværelset og stuen

  Til arbejdsværelset kan man med fordel vælge de mere enkle lamper, som både er praktiske og som ikke tager fokus fra arbejdet. Bordlampen kan give dig et optimalt lys at arbejde i, og samtidig bidrage til at give en rolig omgivelse at koncentrere sig i. I stuen kan en bordlampe eksempelvis anvendes ved siden af en lænestol, dette bidrager til en hyggelig atmosfære. Vi har også en specifik kategori for lamper til vindueskarmen, hvilket også er et sted, hvor stuen kan pyntes yderligere.

  Skal din bordlampe være funktionel eller dekorativ?

  Udvalget af lamper til kommoder, sideborde, skriveborde, spisestue- og køkkenborde er ekstremt stor. Derfor er det vigtigste spørgsmål: Skal din bordlampe være funktionel eller dekorativ? Eller begge dele? 

  Hvis det dekorative aspekt er det vigtigste, skal du som det allerførste tage stilling til, hvilken stilretning du foretrækker. Du kan få et overblik ved at kigge under bordlamper i kategorien »Indendørsbelysning«.

  Hvis du gerne vil have ekstra funktioner, skal du også vælge dem ud på din checkliste. Overvej også nøje, hvad du vil bruge din lampe til. Hvis en af tingene er at »oplade mobilen«, så ved du, hvad du skal gøre. Kig efter en lampe med Qi-teknologi eller en USB-tilslutning. Hvis du er vild med kulørte lysshows, så kig i produktoplysningerne efter oplysningen »Flerfarvet« eller »Lysfarve«.

  Elegante dekorative bordlamper af høj kvalitet

  Messing bordlamper er moderne, og kan med fordel kombineres med sort, hvid og grå elementer for at give lidt kontrast til indretningen. Messing passer ydermere særdeles godt til den skandinaviske stil, hvor rå og feminine materialer kan gå sammen hånd i hånd. Bordlamper i kobber kan anvendes på samme måde som messing, og give det lille ekstra. Keramik bordlamper kan være med til at skabe en hyggelig stemning, og kan med fordel bruges som kontrast til den industrielle eller skandinaviske stil. Udover ovennævnte materialer har vi også bordlamper i glas samt bordlamper i træ. Disse materialer kan bruges til at tilføre flere materialer til rummet, og organiske materialer som træ passer godt ind i de fleste stilarter.

  Hvilken pære er den rigtige til min bordlampe?

  Det er med bordlamper som med alle andre lamper: Der findes modeller med fast indbygget LED-teknologi. I det tilfælde behøver du slet ikke gøre dig tanker om pæren. Der findes også modeller, hvor du kan udskifte pæren efter behov. For det meste kan du vælge mellem LED- og sparepærer. Det mest almindelige i dag og det, vi helt sikkert også anbefaler, er LED-pærer.
  Bordlamper med LED giver en perfekt mulighed for at spare strøm samtidig med ikke at gå på kompromis med lækkert design og flotte linjer. Mange designere og mærker specialiserer sig mere og mere inden for dette område, da det er vejen frem for at skåne miljøet.

  bordlampe

  Hvor mange watt har jeg brug for i min bordlampe?

  I dag kan du slet ikke orientere dig ud fra watt, når du køber pærer - i modsætning til før i tiden, når du købte en traditionel glødepære. For angivelsen i watt fortæller noget om energiforbruget, men ikke noget om lysstyrken. Da en LED-pære bruger meget mindre energi (op til 90 %) ved samme lysstyrke som en almindelig traditionel glødepære, kan man lige så godt glemme alt om watt som sammenligningsværdi. Den værdi, der beskriver lysstyrken, hedder lumen. Det er den, du skal orientere dig efter. 

  Hvor mange lumen skal min bordlampe have?

  300-400 lumen er nok til en bordlampe. Det er tilstrækkelig lysstyrke til en områdebelysning. For den skal trods alt ikke sørge for lys i hele rummet. Snarere tværtimod: Den skal give hygge og skabe lysstemning. 300-400 lumen er også lys nok til at læse en bog. For i dette tilfælde står den hyggelige lænestol som regel ved siden af lyskilden.

  Hvor er det bedst at stille min bordlampe?

  En bordlampe kan placeres på sideborde, kommoder og måske i vindueskarmen. Hvis et hyggeligt lys ikke er det vigtigste for dig, men derimod lys til at skrive eller lave håndarbejde, skal du tænke på følgende: Skrivebordslampen skal stå i venstre side til højrehåndede, så hånden ikke kaster en forstyrrende skygge. 

  Hvis man skal arbejde i længere tid, bør man ud over skrivebordslampen også have en loftlampe tændt. Så er kontrasten mellem det oplyste skrivebord og resten af rummet ikke så stor, og det holder øjnene friske.

  bordlampe
  bordlampe

  Findes der også dæmpbare bordlamper?

  Ofte ønsker man at dæmpe lyset om aftenen, for at det bliver rigtig hyggeligt. Touch-dæmpere er det mest praktiske. En berøring er nok til, at lysintensiteten dæmpes trin for trin. Alt efter modellen er det nok med en let berøring af lampefoden, lampehovedet eller andre dele af lampen. Ved fx Constanza fra Luceplan sidder touch-dæmperen i den enkle aluminiumsstang.

  Egner klemmelamper sig også til bordet?

  Du sparer i hvert fald plads med en klemmelampe. På skrivebordet, der allerede er ved at bukke under for papirbunkerne, er det meget praktisk. En pladsbesparende lampe kan også være praktisk andre steder - for eksempel ved bogreolen, på natbordet eller i en køkkenreol. Modeller som Tolomeo fra Armetide beviser, at den slags lysløsninger også kan se godt ud.

  bordlampe

  Hvordan rengøres min lampeskærm?

  Rengøringen af lampeskærmen afhænger af materialet. Mens du sagtens kan tørre skærme af polycarbonat af med en fugtig klud, skal du hellere tage en støvekost eller en tør klud til forsigtig rengøring af en papirskærm. Du kan som regel altid bare tage stofskærme af og vaske dem helt problemløst.

  Checkliste til den perfekte bordlampe

  Prøv at svare på de her spørgsmål, så bliver beslutningen lettere.

  • Er funktioner alfa og omega, og hvilke har du brug for?
  • Design og funktion er lige vigtigt?
  • Den skal fungere med Smart Home?
  • En fjernbetjening er et must?
  • Du vil kunne ændre lysfarverne?
  • Skal lyset kunne dæmpes?
  • Skal lampen kaste lys over dit arbejde ved skrivebordet?
  • Foretrækker du en bestemt stil?

  Med denne liste kommer du skridt for skridt nærmere din drømmelampe.

  Har du stadig spørgsmål til emnet bordlamper? Så henvend dig endelig til vores tekniske kundeservice - telefonisk på +45 89 88 18 90 eller ganske enkelt via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.