LED pærer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Derfor er LED-pærer det bedste valg til din belysning

  Er LED-pærer fremtidens lyskilder? Nej. De er nutidens lyskilder, og det har de været temmelig længe.

  Dem, der stadig anvender traditionelle glødepærer, bruger 90 % af deres penge på strøm, ved halogenpærer er det 60 % og ved sparepærer er det stadigvæk 10 %.

  Er LED-pærer dyre?

  Ja, de er noget dyrere end traditionelle glødepærer og lignende, men kun ved anskaffelsen og udgifterne er hurtigt tjent ind igen. Det hænger sammen med, at LED-pærer ved samme lysstyrke bruger mindre strøm (i watt).

  Hvor meget kan man rent faktisk spare med LED?

  • 90 % i forhold til traditionelle glødepærer
  • 60 % i forhold til halogenpærer
  • 10 % i forhold til sparepærer

  Det er jo slet ikke så meget i forhold til en sparepære? Det er rigtigt. Men LED-pærer indeholder ikke kviksølv, bruger ikke lang tid på at nå 100 % lysstyrke - og giver også bare et dejligt, homogent lys.

  Er LED-lys ikke skarpt og koldt?

  Jo, hvis du vil have det sådan og ellers ikke. For »skarpt« og »koldt« har noget at gøre med lyskvaliteten, og den vælger du selv ved købet af LED-pærer.

  Jeg vil ikke have skarpt lys

  »Skarpt«, altså for stærkt lys, undgår man ved at vælge en lyskilde med en passende lysstyrke. Det måler man ikke længere i watt, men i lumen i LED-pærer. Har du svært ved at forestille dig, hvor meget lys, du får, med 400 eller måske ligefrem 4.000 lumen? Så brug denne enkle tommelfingerregel:

  Den traditionelle glødepæres antal watt gange 10 giver ca. den lumenværdi, som din LED-pære skal have.

  Jeg vil ikke have koldt lys

  Du undgår, at en LED-pære lyser for koldt ved at vælge den rigtige lysfarve. Den finder du under punktet »lysfarve« i produktoplysningerne.

  Varmhvid (under 3.300 kelvin) er rødligt og » varmt«. Til jer, der stadig kender den: Det ligner den traditionelle glødepære.

  Universalhvid (fra 3.300 til 5.300 kelvin) er en neutral hvid, der er ret » saglig«, hvilket gør den perfekt at arbejde i. Når man arbejder vil man oftest helst ikke have det for hyggeligt, men heller ikke for nøgternt.

  Dagslys hvidt (over 5.300 kelvin) minder på ingen måde om varmt sollys. Det virker derimod blåligt. Det virker altså meget » koldt«, men anvendes ofte i kældre og lignende.

  Kan LED-pærer dæmpes (som den traditionelle glødepære)?

  Du vil gerne have dæmpbart lys, så du kan skabe en hyggelig atmosfære i stuen med dæmpet lys om aftenen? Det forstår vi godt, og det kan du selvfølgelig også med LED-pærer – dog er ikke alle LED-pærer dæmpbare. Heldigvis har vi dæmpbare LED-pærer, som er markeret som sådan, og som findes i deres egen kategori »dæmpbare LED-pærer«.

  Er du stadig ikke helt sikker på, hvilken LED-pære, du kan dæmpe med hvilken lysdæmper? Det hjælper vores kundeservice dig gerne med, og dem kan du kontakte telefonisk på 89 88 18 90 eller via vores kontaktformular.

  led lamper pendellampe

  Hvordan skifter man til LED-pærer i sine lamper?

  Grundlæggende er det sådan, at man skifte til LED-pærer i alle lamper, der har en fatning. I dag er der nemlig LED-alternativer til alle almindelige fatninger. Alle E27- eller E14-LED-pærer passer i disse almindelige fatninger, da de, ligesom de traditionelle glødepærer, halogenpærerne og sparepærerne, har en normeret sokkel, og denne passer altid ned i den normerede fatning.

  Hvilken LED-pære kan erstatte en traditionel glødepære på 100 watt?

  Her er det bedst at se på antallet af lumen. Alt efter LED-pærens kvalitet og udformning er der forskel på dens energiforbrug, altså forbruget i watt, og på dens lysudbytte, altså de derved producerede lumen. På Lampegiganten.dk kan du få hjælp i linjen »sammenligningsværdi (W)« i produktoplysningerne. Står der »max 100 watt« på din lampe? Så skal du helst vælge en pære, der svarer til en maksimal sammenligningsværdi på 100 watt. En R7s-halogenpære på 100 watt kan man altså for eksempel erstatte med en R7s-LED-pære på ca. 14 watt. Du sparer dermed reelt de resterende 86 watt.

  Hvor længe holder LED-pærer?

  LED´er holder i op til 50.000 timer. Hvis du bruger den dagligt i 4 timer, bliver det til mere end 34 år. Med LED-lys kan du altså roligt læne dig tilbage og slappe af, og du behøver slet ikke tænke på, hvordan du engang skal bortskaffe den.

  Hvordan bortskaffer jeg LED-pærer igen?

  LED-lyskilder (ligesom sparepærer) bortskaffer man ikke sammen med husholdningsaffaldet. Sparepærer hører på grund af kviksølvet ikke til i husholdningsaffaldet, og LED-pærer heller ikke på grund af de mange elektroniske dele. Derfor er LED-pærer elektronikaffald og skal bortskaffes som sådant på en genbrugsplads.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.