LED bånd

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Kulørte LED-strips – et Must-have til de kreative boligindrettere

  Er du vild med dekoration og lækre effekter? Så har du brug for LED-strips, også kendt som LED-strimler eller LED-lister, i din bolig - og hvorfor ikke også udendørs? LED-strips er i princippet plastikstrimler med små dioder, der lyser i alverdens - hvis du vil - skiftende farver, og det specielle ved dem er, at de er meget bøjelige og føjelige, så de kan bruges hvor som helst, både rundt om hjørner, vinkler og buer.

  led strips

  Hvad kan LED-strips bruges til?

  Den kulørte dekorationsbelysning kan bruges nærmest alle steder både indendørs og udendørs til at skabe atmosfære eller måske som blikfang, men de kan derudover også have et funktionelt formål, for eksempel i køkkenet i stedet for underskabslamper.

  Et overblik over anvendelsessteder: 

  • stemningsfuld baggrundsbelysning ved TV-skærmen
  • indirekte oplysning af møbler
  • balkon- og terrassegelændere
  • trappeafsatser i huset og haven
  • på det kommercielle område til lysreklamer, fx til belysning af store bogstaver
  • på den bærbare eller i bilen, for der findes selvfølgelig også modeller med USB-tilslutning
  led strips
  led strips
  led strips

  Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vil bruge de kulørt lysende LED-strips udendørs - eller i badeværelset eller i køkkenet - er det vigtigt, at de har en passende kapslingsklasse, for vand og elektricitet dur ikke sammen. Hvis den smukke dekorationsbelysning er i kapslingsklasse IP44 eller mere, er der ingen problemer, for så er dioderne beskyttet mod fremmedlegemer, der er større end en millimeter og også mod vandsprøjt.

  IPX4Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4XBeskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  Hvordan bliver LED-strips tilsluttet og monteret?

  Det er ganske enkelt, for som regel har LED-strips en klæbestrimmel på bagsiden. Den gør, at du uden problemer kan klæbe strimlen fast på alle glatte, rene og tørre overflader - glas er meget velegnet, men fliser og metal kan også bruges. LED-strippen har et strømstik, som du bare skal sætte i stikkontakten, og straks kan du nyde de flotte små lys. 

  Hvilke længder kan man få LED-strips i?

  De fleste LED-strips har en længde på 1-5 meter. Den præcise længde i centimeter kan du finde i produktdetaljerne i vores shop. Hvis du ikke synes, at fem meter er nok, kan du med fordel vælge en model, der kan forlænges. Du kan få råd og vejledning af vores tekniske kundeservice via kontaktoplysningerne nedenfor.

  Kan man klippe i LED-strips og forbinde dem?

  Hvis du er lidt af en hobby-håndværker, kan vi berolige dig med, at der findes modeller, man kan klippe til, men du må kun klippe i de LED-strips, der er beregnet til det. Hvis man kan, vil det stå tydeligt både på emballagen og i vores produktbeskrivelse. Hvis du alligevel er i tvivl, vil vores tekniske kundeservice meget gerne svare på dine spørgsmål. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  Tip: Hvis LED-strips kan forkortes, er skærestederne som regel markeret på strimlen med små saksesymboler, og dem skal du så også holde dig til.

  led strips
  led strips

  Hvilke mærkeproducenter fremstiller LED-strips?

  Hvis du allerede har et klart billede af, hvordan du gerne vil bruge dine LED-strips, og du også har en ide om, hvilken producent det helst skal være, kan du i shoppen med de alsidige LED-strimler bare bruge filteret „Producent“ og straks se, hvilke producenter du kan vælge imellem. Hvis du stadig har spørgsmål, vil vi meget gerne besvare dem. Brug blot de nedenstående kontaktdata til at få fat i os. 

  Er LED-strips også dæmpbare?

  Skal dine nye LED-strips helst både være kulørte og festlige, men også skabe en hyggelig stemning? Så skal de selvfølgelig også kunne dæmpes, og det kan de små dioder på den praktiske bøjelige strimmel heldigvis også - enten med en fjernbetjening eller via en smartphone-app, alt efter produkt.  

  Kan man også få dem med farveskift?

  Hvis du synes det er sjovt at lege med forskellige lysfarver, vil LED-strips med multifarve-funktion være det helt rigtige til dig. I shoppen i kategorioversigten kan du se, hvilke lysstrimler der kan det. Du skal bare kigge efter den kulørte cirkel i alle regnbuens farver, og når du har klikket på produktet, vil du få multifarve-funktionen bekræftet i produktdetaljerne.

  Tip: Der findes også modeller, som ganske vist ikke kan lyse i alle regnbuens farver, men som kan skifte lysfarve fra varmhvid til dagslys-hvid. Den oplysning finder du også i produktdetaljerne eller ved at kigge efter cirkelsymbolet i gult og blåt. Opdag f.eks. vores udvalg af Philips Hue LightStrips.

  led strips

  Findes der modeller med batteri?

  De dekorative LED-lysstrimler findes også med batteri, så du kan flytte dem rundt i dit hjem, som du har lyst. På den måde kan du lave sjove dekorationer på dine møbler eller forsyne trappen med praktisk lys, uden nogen form for kabelrod. Hvilke modeller, der er med batteri, kan du se i produktbeskrivelserne, og du kan også ringe til vores tekniske kundeservice, der kan fortælle dig, hvilke modeller der er at vælge imellem. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  Hvordan betjener man LED-strips?

  Her er der flere muligheder, så alt efter hvad du foretrækker, kan du vælge mellem: 

  • Modeller, der betjenes med fjernbetjening
  • Modeller, der betjenes med en smartphone-app, som gør LED-strippen til en integreret del af et Smart-Home-belysningssystem
  • Modeller, der kan indstilles med en betjeningsenhed direkte på LED-strippen
  led strips

  Er du stadig ikke helt sikker på, hvad dine LED-strips alt sammen skal kunne? Så må du endelig bare henvende dig med dine spørgsmål til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.