Klemmelamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Klemmelamper: Nødløsning eller fleksibel lyskilde?

  klemmelamper

  Når man hører ordet klemmelampe, kommer man nok først til at tænke på sit gamle kollegieværelse, hvor man ikke måtte bore i skabe eller vægge og heller ikke havde råd til dyre lyskoncepter og derfor brugte klemmelampen både i køkkenet, ved sengen og ved skrivebordet, så man i det mindste havde

  bare lidt funktionelt lys. Så gik der nogle år, man flyttede i lejlighed eller hus, og pludselig dukkede den gamle klemmelampe op i en af flyttekasserne. I stedet for at smide den ud, kunne man jo også bruge den til noget... For eksempel kan den lige klemmes fast på puslebordet, når den lille skal skiftes. Man kunne også have den siddende på et køkkenskab, og hvis man dér hellere vil have underskabslamper, kunne den klemmes fast på tegnebrættet, nodestativet eller bogreolen,

  og sådan kan en nødløsning pludselig bliver til en smart og fleksibel belysningsløsning, som alle kan få glæde af et eller andet sted!

  Hvordan monterer man klemmelamper?

  Det giver vel egentlig sig selv med ordet klemmelampe: Det er en simpel løsning,

  1. hvor man kun har behov for en stikkontakt og en tynd flade,

  2. lampen kan klemmes fast direkte eller med en justeringsskrue på lampen.

  Altså ingen installation overhovedet! Der skal ikke bores eller skrues, og lampen kan flyttes fleksibelt rundt efter behov, så længe der bare er en stikkontakt i nærheden. Passende flader kan for eksempel være:

  • sengestellet, som en fleksibel læsebelysning
  • skærmen til lange nætter foran computeren
  • nodestativet, så man kan finde melodien
  • skabe eller reoler til iscenesættelse af tingene indeni
  • i nærheden af billeder, som kan iscenesættes på nye måder igen og igen
  • på kanten af skrivebordet for at få en rigtig god oplysning af arbejdspladsen
  • i børneværelset som det lille lys, der altid er med på de værste (bedste) eventyr
  klemmelamper
  klemmelamper
  klemmelamper
  klemmelamper

  Lille tip: Hvis du har tænkt dig at flytte din klemmelampe nye steder hen tit og bruge den til forskellige formål, er det en god idé at vælge en model med Flexarm, også kaldet „Svanehals“. Det muliggør en perfekt justering, for eksempel så man kan se siderne i den bog, man er ved at læse, eller så den lille ikke bliver blændet på puslebordet.

  klemmelamper

  Hvor stærkt skal klemmelampen lyse?

  En klemmelampe vil helt grundlæggende aldrig kunne skabe samme lysstyrke som en loftslampe med seks lyskilder, men den kan godt matche lysstyrken fra god bordlampe. Klemmelamper kommer som regel op på det, der svarer til en traditionel glødepære på 25 eller 40 watt, og de producerede 230-430 lumen, så hvis du har besluttet dig for en klemmelampe med fast indbyggede LED´er skal du i produktdetaljerne i linjen „Lysstrøm (i lumen)“ kigge efter en værdi på omkring 300 lumens. Hvis du har valgt en klemmelampe med fatning skal du på samme måde ved valget af nye lyskilder også kigge efter en lysstyrke omkring denne værdi.

  Hvilken lysteknik anvender man i klemmelamper?

  Fordi klemmelamper er ekstremt praktiske lamper, kunne man måske godt være tilbøjelig til at se bort fra strømforbruget, men det er der ingen grund til, for klemmelamper med LED sparer strøm, ligesom alle andre LED lamper og har alle fordelene ved denne tidssvarende lysteknik:

  • lang levetid
  • højt lysudbytte
  • straks 100 % lysstyrke
  • lang holdbarhed på antal tænd/sluk
  • kompakt design

  Hvis du har en gammel klemmelampe liggende derhjemme med en traditionel glødepære i, kan du bare skrue den ud og sætte en passende LED-pære i. Så sparer du straks strøm og gør samtidig noget godt for miljøet.

  klemmelamper

  Findes der eksklusive, specielle klemmelamper?

  Da man boede på kollegie, havde man nok den billigste af de billige klemmelamper og var tilfreds med den, men når man er blevet bare lidt ældre og fået lidt flere økonomiske muligheder, har man heldigvis et større udvalg, når det gælder klemmelamper. I den meget eksklusive ende finder man den verdensberømte Tolomeo fra Artemide i en klemmelampe-variant! Hvis du beslutter dig for den, kan du roligt bruge den lige så fleksibelt, som denne lampetype er tænkt og ikke »skåne« den, bare fordi det er en af de mest udsøgte og eksklusive lamper i verden!

   

  Ud over den slags designer-klemmelamper er klemmelamper med batteri også interessante, fordi man så slipper for ledningen, som man måske kunne hænge fast i, så klemmelampen falder ned. Den sidder jo ikke så stabilt på sin klemmefod.

  klemmelamper
  klemmelamper
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.