RÅDGIVNING

Køkkenbelysning
9 tips til forskellige køkkener og køkkenområder

Køkkenbelysningen handler om planlægning, så der skabes et sammenhængende overordnet koncept. Trin 1: den grundlæggende, almene belysning. Her er en loftslampe bedst egnet. Trin 2 er blændfri belysning af bordpladerne. Stemningsgivende belysning, for eksempel med indirekte lys fra LED strips, er det tredje trin. Og hvis du har et køkken-alrum, kan du i trin 4 med fordel gøre dig tanker om en pendel over spisebordet.


#1

Den rigtigte loftslampe: Dos & Don'ts

De bedste loftslamper til køkkenet er lavet af stål, metal, glas eller plast. Disse materialer er lette at vaske af med en våd klud og optager ikke lugten fra ​​madlavningen.


Lysstærke, blændfrie armaturer er vigtige for den almene belysning. En loftslampe i køkkenet, der med dæmperfunktion kan justeres fleksibelt er også ideelt. Ligesom muligheden for at skifte lysfarve fra hyggelig varmhvid til bedre arbejdslys over bordplanden med dagslyshvid helt sikkert bør overvejes. Alle aktiviteter - fra rengøring og snitteriet kan således udføres til perfektion.. ligesom den heldge som bliver budt på et glas ved bardisken sidder bekvemt og med den rette hyggebelysning.


#2

Bordpladen med underskabslampen og andre lyskilder

Lyset fra loftslampen alene er ikke nok til at snitte grøntsager og udrulle bolledejen. Kun med denne vil dine egne skygger kunne gøre det vanskeligt at se bordpladen og arbejdsområdet. Løsningen: Lys under overskabene eller på væggen bag bordpladen.


Udvalget af armaturer er stort, fra indbygningslamper, der er forsænket i møbler, påbygningslamper og spots til ikke mindst paneler, der ligeledes installeres under overskabene. Særligt praktiske er også de integrerede bevægelsessensorer, der sørger for at lyset altid tændes, når der kokkereres eller hentes et glas mælk i de sene timer. Derudover anbefales det, hvis det nødvendige udtag mangler, at bruge underskabslamper eller møbellamper med ledning og stik til nem installation direkte med forbindelse til stikkontakten.


#3

# 3 Oplys kogeøer og bardiske elegant med pendellamper

Større køkkener, hvor der er plads til kogeøer og bardiske, er det perfekte sted for belysningsfans til at lade kreativiteten få frit løb. De smarteste designer-pendellamper er et sikkert hit og trækker automatisk nysgerrige blikke - et fantastisk blikfang til køkkenet, der også udfylder en vigtig funktion.


Det er muligt at placere flere pendellamper ved siden af ​​hinanden eller vælge en model med flere lyskilder og eventuelt højder på disse. Afhængig af om brugen er beregnet over bordpladen i køkkenet eller over bardisken, bør der vælges enten en varmhvid eller universalhvid lysfarve. De højdejusterbare modeller er særligt alsidige og tilpasser sig alle behov.


#4

Must-have pendellampe til det hyggelige køkken-alrum

Enhver, der ejer et køkken-alrum eller en spisestue, har som regel også et spisebord, der skal belyses. Hertil er en pendel det perfekte valg. Fortrinsvis justerbar i højden med varmt hvidt lys, der kan dæmpes. Med en sådan omdannes spisestuen med et smuttag til dansegulvet, når værtens anretninger er indtaget.


Over et lille bord er én pendel tilstrækkelig. Hvis bordet er aflangt og også lidt større, er en aflang pendel perfekt, eller flere pendler ved siden af ​​hinanden, helst placeret i samme afstand fra hinanden.


#5

Skinne- og wiresystemer til alle områder af køkkenet

Et lille kringlet køkken med kroge og hjørner som alle kræver lys - ethvert individuelt køkken kræver sine dertil tilpassede belysningsløsninger. Wiresystemer såvel som skinnesystemer er velegnede, fordi de er idelle til vinklede rum og kan give lys der hvor pendlen eller loftslampen kommer til kort.


Med kun én strømforsyning kan forskellige områder af rummet belyses individuelt. Og forskellige lampedesign kan tilføjes til et system - for mere variation i køkkenet. Én ting er sikkert: Skinne- og wiresystemer brillerer ved at være alt andet end udelukkende funktionelle, men samtidig designhøjdepunkter og samtaleemne i enhver indretning.


#6

Belysning af tekøkkenet

En lille enkelt lejlighed har ofte kun et tekøkken uden meget plads. Kreativitet er påkrævet. Armaturer, der også fungerer som hylder med lagerplads, er ekstremt praktiske.


Derudover giver større fritstående hylder med lette spotlights også lagerplads og en behagelig lysatmosfære. For dem der kan lide lysende møbler, kan du også overveje et lysende sidebord til køkkenet. Herpå er en bærbar lampe også en særdeles fleksibel lyskilde.


#7

LED strips for en farverig indirekte belysning

Hvis du vil skabe særlige lysaccenter i dit køkken, bør du tænke LED strips ind i din indretning. De kan fastgøres til bordpladernes underkant såvel som til hylder og bardisken.


Praktisk: LED strips kan let skæres med en saks, grænsefladerne er markeret i produkterne i overensstemmelse hermed med definerede intervaller. Lysbånd som disse kan også slynge sig rundt om hjørnet, og selv afskårne stykker kan fastgøres igen ved hjælp af specielle klip. Særligt stemningsskabende er LED strips med farveskiftfunktion. Med disse kan du alt efter produkttype ved hjælp af en fjernbetjening eller smartphone nemt sætte stemningen i netop din yndlingsfarve.


#8

Køkkenurter perfekt oplyst og iscenesat

Naturligvis er friske urter at finde i det perfekte køkken. Når alt kommer til alt kan basilikum, purløg og lignende bruges til at tilføje endnu mere raffinesse til mange retter.


Når det kommer til at fremvise dine køkkenurter, er der intet bedre end plantelamper. Nogle bruges bare til at sætte krydderurterne i et smukt lys - hvis en pendel f.eks. Har en hylde til potteplanter - andre, vækstlamper, giver endda lys til at fremme plantevækst.


#9

Smart Home til køkkenet: for komfort og sjov

Det smarte hjem har længe fundet sin plads i vores hjem. Også i køkkenet giver intelligent belysningsteknologi os mange fordele, såsom praktisk stemmestyring og brugen af ​​indstillede og timede belysningsscenarier.


Smart belysning kan finde vej i køkkenet på mange måder. LED-paneler, der kan styres via en smarthone, også som indbyggede underskabsbelysning installeret under overskabene for at belyse bordpladen. Klassikeren - pendellampen over spisebordet - men nu udstyret med RGB LED'er, der sørger for farverig afveksling. Og lamper, hvor du kan skifte mellem indirekte og direkte belysning og rette lyset i adskillige retninger, i rummet, sørger for både stor komfort, men også morskab i køkkenet.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om køkkenbelysning

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.