Du kan udskrive eller gemme dette dokument med dit sædvanlige internetprogram (= browser: som regel «Fil»-> «Gem som»). Du kan også downloade og arkivere dette dokument i PDF-version, hvis du trykker på "Download PDF" på enden af siden. For at åbne pdf-filen, får du brug for programmet Adobe Reader, hvilket kan hentes gratis (www.adobe.dk) eller et andet program som kan håndtere pdf-formatet.

Persondataloven hos Lampegiganten.dk

Persondataloven handler om tillid. Det er vigtigt at du har tillid til os. En af vores vigtigste grundsten er, at vi behandler din personlige information nøje og konfidentielt, og den bliver selvfølgelig ikke solgt til en tredjepart. Vi respekterer din private og personlige sfære. Derfor overholder vi gældende love og regler for behandling af dine personoplysninger. Her vil vi informere dig om vores indsamling og brug af data.

Oversigt over personoplysningerne:

  1. Hvad gør vi med dine personlige oplysninger?
    1. Reservation og ret til indsigelse
    2. Dataregistrering, kundekonto
  2. Bliver der indsamlet data når du besøger vores internetsider?
    1. Cookies
    2. Sociale plugins
    3. Webanalyser
  3. Hvordan beskyttes dine personlige oplysninger?
  4. Kontrollerer vi din kreditværdighed?
  5. Hvad har jeg givet tilladelse til?

1. Hvad gør vi med dine personlige oplysninger?

Vi indsamler og bearbejder dine oplysninger for at kunne gennemføre aftalen med dig og kunne behandle eventuelle reklamationer senere. For at effektuere bestillingen må vi give nødvendige oplysninger til vores underleverandører (for eksempel transportør, logistikansvarlig, betalingsformidler).

Når dit køb er gennemført hos os, vil vi tage kontakt med dig for at få din mening om det købte produkt. For å gennemføre dette bruger vi en tjenesteleverandør, som delvis bearbejder personoplysninger på vegne af os. Vi giver kun tilgang til nødvendig personoplysning, så vores tjenesteleverandør kan yde tjenesten som aftalt. Vores tjenesteyder er kontraktmæssig bundet til at behandle al personoplysning strengt konfidentielt. Leverandøren har også underskrevet på, at det er forbudt for ham at benytte sig af oplysningerne til andre formål end aftalt. Vi gør alt som er nødvendigt for at sikre at vores tjenesteleverandør respekterer konfidentialiteten af dine personoplysninger.

Vi gør dig opmærksom på, at dine data vil blive brugt til vores egne reklame- og markedsføringsformål i den udstrækning det er lovligt uden at du eksplicit har givet samtykke. At du tager denne information til efterretning betyder ikke nødvendigvis at du tillader at dine data bliver brugt til reklameformål.

Dersom vi får din e-mail adresse i forbindelse med varesalg, vil vi bruge adressen til at reklamere for vores egne, lignende produkter. E-mail adressen gives ikke videre til tredjepersoner til reklameformål.

1.1. Reservation og ret til indsigelse

Du kan når som helst tilbagekalde vores brug eller behandling af dine personoplysninger ved at give os besked derom.

Hvis du skulle modtage et nyhedsbrev eller en anden reklame fra os, kan du selvfølgelig gøre indsigelse eller annullere dit samtykke til brugen af dine data til reklameformål når som helst – også af de data som kan bruges lovlig uden din tilladelse, bl.a. for at stoppe nyhedsbreve, uden at det medfører tillægsudgifter for dig. Det er nok blot at sende en besked med din indsigelse eller tilbagekaldelse til en af vores kontaktpersoner som du finder på siden.

Udover dette, indeholder hvert nyhedsbrev et afbestillingslink.

1.2. Dataregistrering, kundekonto

Dine konkrete bestillingsoplysninger gemmes hos os. Du kan registrere dig hos os (e-mailadresse og password). Her kan du se dine bestillinger, adresseoplysninger og din bankforbindelse. Du kan også administrere nyhedsbrevet. Hvis du ønsker at slette den information, kan du henvende dig til os via en af kontaktmulighederne nederst på siden.

2. Bliver der indsamlet data når du besøger vores internetsider?

2.1. Cookies

Vi bruger såkaldte cookies på vores webside. Cookies er små filer som lægges ind på din pc. De bruges til at gemme bestemte indstillinger og data sådan at din pc kan kommunikere med vores system ved hjælp af din browser. Vi bruger cookies for at gøre besøget på vores webside til en god oplevelse og også for at forenkle brugen af bestemte funktioner. F.eks. kan en del oplysninger som du registrerer, gemmes sådan at du ikke behøver at skrive dem ind hver gang Cookies bliver slettet automatisk fra din harddisk når du lukker siden (såkaldte session-cookies). Der findes også cookies som gemmes på din pc. Deres udløbstid er langt frem i tiden (nogle år) af hensyn til at gøre dit besøg bekvemmeligt. Næste gang du besøger vores side, kan vi se at du har besøgt os tidligere, og hvilke registreringer og indstillinger du foretrækker (såkaldte permanente cookies).

Uafhængig af indstillet varighed, kan du slette cookies manuelt via din browser. De fleste browsere har som standardindstilling at acceptere cookies. Men du kan gå ind i sikkerhedsindstillingerne og tillade eller forbyde midlertidige og gemte cookies uafhængig af hinanden. Det er ikke nødvendigt at tillade cookies for at besøge vores net butik. Skulle du afvise eller deaktivere cookies, risikerer du at enkelte valg på vores sider ikke er tilgængelige for dig, og at enkelte websider muligvis ikke vises korrekt.

2.2. Sociale plugins

«Synes godt om»-knappen og andre sociale plugins fra Facebook

Vi har installeret såkaldte sociale plugins fra Facebook på vores webside. Det er små programmer som knytter oplysninger om en Facebook-bruger, der er logget på (facebook.com, drives av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA – herefter kaldt: «Facebook») til besøget på vores webside og sender oplysningerne til Facebook. Plugin-ene er synlige som Facebook-logo, eller er mærket med et tillæg som henviser til Facebook. En oversigt over eventuelle Facebook plugins og hvordan de ser ud, kan du se her.

Hvis du er logget på Facebook og går ind på vores hjemmeside, oprettes der en forbindelse mellem din browser og Facebook-serverne. Oplysninger der er relateret til din Facebook-konto sendes gennem din browser til vores webside. Samtidig formidles det til Facebook-serverne hvilke af vores websider du har besøgt (tidspunkt og det faktum, at du har været dér). Ved brug af plugin-funktionerne, f.eks. ved at klikke på "synes godt om"-knappen, lægge kommentarer ind, eller bruge andre Facebook-funktioner, bliver disse oplysninger også formidlet til Facebook som lægger denne information til din Facebook-konto og behandler den i tråd med Facebooks retningslinjer. Det fremgår af aftalen du har med Facebook Inc. hvad Facebook kan gemme og bearbejde og til hvilke formål. Der finder du nærmere information om brug af oplysninger gennem Facebook samt dine rettigheder.

Dersom du ikke er medlem af Facebook eller er logget ud, kan Facebook alligevel opspore og gemme din IP-adresse.

Google +1

Den såkaldte Google +1-knappen (social plugin) er integreret i vores websider. Det er små Google Plus-programmer (drevet av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, United States). Google +1-knappen er synlig som en hvid knap mærket «+1».

Hvis du besøger en af vores websider som er mærket med en sådan knap, betyder det at din browser kommer til at oprette en direkte forbindelse med Google-servere.

For at kunne bruge Google +1-knappen skal du have en Google-profil som eventuelt er synlig over hele verden. Det vil sige du må registrere dig på Google-profilen. Hvis du bruger en social plugin-funktion, for eksempel klikker på «+1»-knappen, vil aktuel information formidles til Google som gemmer den sammen med din Google-profil til senere brug og behandling i henhold til Googles retningslinjer. Google opgiver selv at de gemmer både selve informationen om at du har mærket et indhold med «+1», og oplysninger om siden du så på da du klikket på «+1». Dine «+1»-valg kan vises som henvisninger sammen med dit profilnavn og billede (hvis du har et billede til profilen) i Google-tjenester, f.eks. i søgeresultater eller i din Google-profil, eller på andre web og i netannoncer.

Det fremgår af aftalen du har med Google hvad Google kan gemme og bearbejde og til hvilke formål. Der kan du finde nærmere information og oplysninger om dine rettigheder: Persondatainformation fra Google.

Selv om du ikke har nogen offentlig Google-profil, og selv om du bare er på besøg på vores websider, kan Google alligevel opspore og gemme din IP-adresse når du besøger vores webside. Hvis du er Google plus-medlem og ikke ønsker at Google indsamler data om dig via vores websted og knytter dem sammen med dine medlemsdata som er gemt på Google, må du logge dig ud af Google plus før du besøger vores webside.

2.3. Webanalyser

Du kan besøge vores webside uden at opgive personlige oplysninger. Hvis du besøger vores websider, fx via et link i et nyhedsbrev, vil der alligevel blive indsamlet og gemt visse oplysninger. Vi gemmer blot tilgangsdata uden personhenvisninger, selv om du eventuelt besøger os via et link f.eks.

  • Internetsiden som du startede dit besøg på,
  • navnet på din internetleverandør
  • navnet på filen du vil downloade

Disse data bruges til at forbedre vores tilbud. De kan ikke spores tilbage til dig personligt. Dataene analyseres kun i anonymiseret form (f.eks.: 45 % af de besøgende har hentet information xy). Det sætter os i stand til at tilpasse vores informationstilbud til læsernes interesser.

Hvis vi har adgang til data som rent teoretisk kan spores tilbage til dig personligt, f.eks. din IP-adresse, har vi forkortet dataene således at det alligevel er umuligt at knytte dem til dig.

Google Analytics

Denne webside benytter Google Analytics til webanalyse. Google Analytics er en webanalysetjeneste fra Google Inc. («Google»). Google Analytics bruger cookies. Oplysninger om din brug af dette websted (inklusive din IP-adresse) sammenstilles af cookien og sendes til en Google-server i USA og gemmes der. Google overholder persondataloven i«US-Safe-Harbor»-aftalen og er registreret i «Safe Harbor»-programmet til det amerikanske handelsdepartement. Google benytter denne information til at analysere din brug af websiderne, gemme rapporter for os om websideaktiviteterne, og tilbyder os tjenester i tilknytning til webside- og internetbrugen. Google kan overføre disse oplysninger til tredjeparter, hvis loven kræver det, eller hvis tredjeparter behandler dataene på opgaver fra Google. Google vil ikke sammenkøre din IP-adresse med andre oplysninger, som Google måtte have i deres besiddelse.

Du kan forhindre registreringen af cookies via en indstilling i browserens programvare. Vi gør dig dog opmærksom på, at du i så fald eventuelt ikke kan bruge det fulde omfang af funktionerne på disse websider.

Hvis du ikke ønsker at oplysninger om dine besøg på websiderne overføres til Google Analytics, kan du installere et «deaktivierings-add-on» i din browser. Du finder add on-programmet her.

Udover det har vi programmeret indstillingerne således at Google Analytics sletter den sidste delen af IP-adressen til den som besøger vores websider. Det betyder at adgangen til oplysninger, som kan gøre det muligt at spore dem tilbage til dig, er lukket for os.

Uden din eksplicitte tilladelse må vi ikke bruge sporingsværktøj til ubemærket at indsamle personlige oplysninger om dig, og give sådanne oplysninger videre til andre udbydere og markedsføringsplatforme, eller knytte oplysningerne til dine persondata (navn, adresse osv.).

Criteo

Sammen med vores partner Criteo SA, Paris, skal vi sørge for at du slipper for at se uinteressante reklamebannere på længere sigt. Når du besøger vores websider eller køber en vare, vil anonymiserede oplysninger om produkter du har set på eller købt, blive gemt i cookies. Cookier kan analyseres på webstedet til andre leverandører (begrænset til dine besøg i de sidste 30 dage). Hensigten er at reklame og reklamebannere, som er i overensstemmelse med dine interesser for vores produkter, er tilgængelig for dig også på andre websider. Vi indsamler kun anonyme data, det vil sige ingen data som kan tilordnes din person (ingen navn eller adresse). Hverken vi eller Criteo vil således være i stand til at identificere besøgende. Personrelaterede data formidles ikke på noget tidspunkt til websider som viser reklame fra os.

Vores tjenester skræddersyes efter dine behov. Hvis du, i en kortere periode eller generelt, alligevel ikke længere ønsker denne tjeneste, kan du deaktivere den enkelt med et klik på musetasten. Du finder information om dette på linket til reklamebanneret, normalt mærket med en «i» (for information), som leder dig til siden hvor du kan afbryde funktionen. Du kan afbryde funktionen her også. Under linket nævnt tidligere finder du også oplysninger om din status (med reklamefunktion slået til eller slået f).

Også andre selskaber som analyserer cookies til bannerreklameformål, for eksempel Google, tillader generelt at du stopper den aktuelle analyse. Følg for eksempel denne link Annoncedatapolitik fra Google, eller brug disse oplysningerne for alle Criteo-bannere >http://www.criteo.com/privacy/.

Alternativt kan du deaktivere cookies til rigtig mange Internetleveandører, ved at følge tiltaget "Deaktiver annoncetjenester" og ændre indtillingerne til det du ønsker.

Optimizely

Vi samarbejder vi med Optimizely vedr. analyse af brugeradfærden. Denne tjenesten bruger cookies på vores side til at undersøge, hvilke browsere du bruger samt din brugeradfærd. Programmet indsamler udelukkende anonyme data, det vil sige at ingen data kan tilordnes din person (ingen navn eller adresse). Hverken vi eller Optimizely vil således være i stand til at identificere besøgende.

Du kan når som helst stoppe registreringen af måledata i Optimizely-systemet ved at benytte indsigelsesoptionen (Opt-Out). Muligheden til Opt-Out finner du her.

En opt-out gemmes også i en cookie i terminaldatamaskinen til din browser. Vær opmærksom på at opt-out-cookien ikke må slettes før du har gjort indsigelse imod registreringen af måledata. Hvis du sletter alle cookies i browseren, må du gentage hele forløbet eller muligvis transaktionen.

3. Hvordan beskyttes dine personlige oplysninger?

Ved bestilling og når du registrerer dig for at få personlig adgang overføres dine personlige oplysninger krypteret. Vi anvender krypteringssystemet SSL (Secure Socket Layer). Vi sikrer vores internetsider og andre systemer med tekniske og organisatoriske tiltag mod tab, ødelæggelse, tilgang, ændringer og spredning af dine data gennem uvedkommende. Du må behandle dine tilgangsdata fortrolig og lukke browser vinduet når du har afsluttet kommunikationen med os. Dette er særdeles vigtigt, hvis du benytter pcen sammen med andre.

Hvis du bruger direkte overførsel som betalingsmetode, vil dine data overføres via en SSL-kryptert forbindelse. Med PIN og kode godkender du overførslen, således at banken kan udføre den. Vi registrerer ikke PIN og koden. Vi opbevarer heller ikke data fra dine kontoudskrifter. Udbyderen sender overførselsskemaet direkte og krypteret til banken.

4. Kontrollerer vi din kreditværdighed?

Dersom du betaler med kreditkort, vil dataene blive sendt til B+S Card Service GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt am Main, Tyskland. Dataene sendes til et kreditbureau for at få vurderet kundens kreditværdighed og ansvarsrisiko.

Selskabet bruger de oplysninger som de modtager, til at give en afbalanceret vurdering af, om et aftale skal etableres, gennemføres eller afsluttes. Kreditbureauets udtalelse kan indeholde en sandsynlighedsvurdering (score) baseret på videnskabeligt anerkendte, matematisk-statistiske beregningsmetoder og her kan adressedata være en faktor som indgår i beregningen. Der tages hensyn til dine lovbeskyttede interesser. Du kan modsætte dig denne vurdering i fremtiden. Du finder mere information på internetsiderne til vores leverandører af betalingstjenester.

5. Hvad har jeg givet tilladelse til?

Nedenfor giver vi en oversigt over dokumenter, som ligger på vores hjemmeside, hvor persondataloven kræver din tilladelse. Erklæringerne er selvfølgelig kun gyldige når du giver eksplicit tilladelse i hvert enkelt tilfælde.

Kontoåbning

Når du har åbnet en kundekonto hos os, har du givet denne tilladelse:

«Jeg har åbnet en kundekonto og tillader at mine brugerdata (navn, adresse, e-mail, telefonnummer, og med særskilt tilladelse: bankforbindelse) og adgansdata (brugernavn, password) registreres i en kundedatabase. På denne måde kan jeg ved senere køb registrere mig med brugernavn og password og behøver ikke at registrere alle mine oplysninger en gang til.»

Lampenwelt GmbH

Seelbüde 13
36110 Schlitz
Tyskland

Telefonnummer: +45 89 88 18 90
E-post: service@lampegiganten.dk

Lampegiganten.dk

  • 340.000 produkter på lager
  • Fragtfri levering fra 1.500 kr*
  • Betal med faktura
  • +45 89 88 18 90