Indendørsbelysning Badeværelse

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Badeværelseslamper:

  Det går ikke uden, men de kan meget mere end blot at lyse

  Philips Hue White Ambiance LED-spot 3lysk.

  Badeværelset fortjener et par gode lamper. For det er ikke bare et rum, hvor man gør sig klar, vasker sig og børster håret. Det er et leverum!

  Lyder det lidt overdrevet? Så skulle du prøve at sminke eller barbere dig ordentligt uden en god spejlbelysning. Eller prøve at undgå at snuble over den fyldte vasketøjskurv uden en ordentlig loftlampe i badeværelset.

  Begge er nødvendige. Badeværelset bliver dog først rigtigt et leverum, hvis det suppleres med diskret og fin ekstra belysning. Det vil sige: LED-panel, som du nemt og bekvemt kan dæmpe takket være EasyDim. Eller smarte LED-badeværelseslamper, som takket være farveskift-funktion giver badeværelset et personligt touch (og når de bliver slukket igen, er badeværelset stadig hvidt).

  Badeværelseslamper gør badeværelset til mere end blot et brugsrum

  Hvilken lampe til badeværelset?

  Badeværelset er et leverum - også, hvis du måske i øjeblikket stadig er af den opfattelse, at det hos dig slet ikke har noget tilfælles med fx din stue. Vil du hellere gemme velværet til de andre rum og bare have et praktisk badeværelse? Det er helt i orden, men alligevel: Som i ethvert andet (bolig-)rum skal der være lamper i badeværelset, som i hvert fald sikrer de to første af de tre nævnte lystyper.

  • Almenbelysning til orientering (Ikke snuble / gå på toilettet)
  • Pladsbelysning til specielle synsopgaver (Sminke / barbere sig)
  • Stemningsbelysning til velvære (Hvis du har lyst til det; det er dit eget valg)

  Med til orientering hører, hvis du skal ud i badeværelset for fx at gå på toilettet, lægge tøj sammen eller bare for at gøre rent. I badeværelset bruges pladsbelysning mest ved spejlet. Så du kan lægge sminke, barbere eller vaske dig uden generende skygger. Stemningsbelysning i badeværelset kan gøre en reol med skønhedsartikler til et lysende wellness-tempel eller skabe en beroligende violet lysstemning i hele rummet.

  For at opfylde disse opgaver skal der anvendes forskellige lamper i badeværelset på forskellige steder.

  Badeværelses loftslampen Flavi, mat nikkel

  Loftlampe til badeværelset

  Loftlampen i badeværelset sørger for grundbelysning. I sit design er den oftest hvid med kromfarvede elementer. Dette virker særdeles elegant og rent - altså det passende look til stort set alle badeværelser. Ikke til DIT badeværelse? Så vælg i stedet for en loftlampe i vintage- eller bondehus-design.

  Væglampe til badeværelset 

  Som regel monteres væglamperne i badeværelset ved spejlet. Man kan dog selvfølgelig også forstærke og supplere almenbelysningen i badeværelset med lysintensive væglamper. Vær her opmærksom på, at de skal være blændfri: det vil sige en lyskilde, man ikke ser direkte ind i, og en montering i den øverste tredjedel af væggen eller i ca. 1,70 til 1,80 m højde.

  Smuk SIENA OVAL væglampe
  LED forsænket lys Kamilla i hvid, IP65

  Indbygningslamper til badeværelset

  Især i små badeværelser kan det være attraktivt at vælge en belysning, der ikke optager ekstra plads. Det gælder dog også i hoteller og svømmehaller, hvor indbygningsspots ofte anvendes i badeværelser og baderum. Årsagen: De ser bare stilfulde ud! Desværre er monteringen noget mere krævende, for indbygningsspots kræver også i badeværelset, at man har et forsænket gipsloft.

  Spots til badeværelset

  Spots med flere lyskilder kan belyse et badeværelse ensartet. Måske ikke så ensartet som med de flade LED-paneler, men alligevel meget ensartet, og i modsætning til panelerne (tynd plade med lys), er der også et vigtigt designaspekt (fantastiske stel og skærme) ved spots. Her skal du også huske, at de skal være blændfri. Der er virkelig ikke ret meget velvære ved at ligge i badekaret og kigge direkte op i en lys, skinnende lyskilde!

  Spots til badeværelset
   Hjørne badeværelse og spejl lampe Philippa

  Spejllamper i badeværelset

  At der er behov for spejllamper i badeværelset, hænger især sammen med, at man for det meste selv står i vejen for lyset fra loftlampen. Så dannes der skygger i ansigtet. Læbestiften bliver tværet ud over det hele, bare ikke på læberne, og man kommer pludselig til at barbere halvdelen af fuldskægget af ved en fejl. For at forhindre skyggerne skal man bruge en ekstra lyskilde, spejllampen, i badeværelset. Den skal have en særdeles god farvegengivelse på mindst Ra 80 og være fuldstændig blændfri - ellers bliver det umuligt at se sig selv i spejlet. Og det har ikke noget med dig eller dine øjne at gøre!

  LED-belysning i badeværelset

  Den er også førstevalget i badeværelset: LED-belysningen. Uanset om det er LED-indbygningsspots, LED-spots eller LED-loftlamper: Med en LED-badeværelseslampe sparer man energi, og takket være langtidsholdbar lysteknik bliver vedligeholdelse overflødig. Du skal i hvert fald være opmærksom på en særdeles god farvegengivelse og især ved fast indbyggede LED´er (fordi du senere ikke længere kan udskifte dem) sørge for en lysstyrke, der passer til rummet; dvs. en god lysstrøm i lumen.

   Forkromet LED-badeværelse loftslampe Filina, easydim

  Hvor mange lumen i badeværelset pr. m²?

  Spørgsmålet „Hvor mange spots eller lyskilder har jeg egentlig brug for i badeværelset, og hvor meget skal de kunne lyse?“ Det er meget svært at svare på. Eller rettere: Det er slet ikke svært - hvis man tager hensyn til rummets beskaffenhed. For eksempel til væg- og flisefarver eller til dimensioner, vinkler, skabe og lignende. Belysningen skal være afstemt nøjagtigt efter rummet, og det, der passer til det ene badeværelse, kan virke både for mørkt eller for lyst til det andet. Der er her ingen vej uden om en god lysplanlægning.

  Den vil du helst ikke selv gå i gang med? Den behøver du heller ikke kæmpe med alene. For hos Lampegiganten.dk tilbyder vi selvfølgelig også en god belysningsrådgivning! Henvend dig om det til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

   badeværelse væg lampe

  Hvilke kapslingsklasser er nødvendige til lamper i badeværelset?

  Fugt og elektricitet - en livsfarlig kombination! I hvert fald uden den passende kapslingsklasse i dine lamper.

  I denne sammenhæng en vigtig bemærkning: Overlad installationen af badeværelseslamperne til en elektriker!

  I den forbindelse bliver et badeværelse underopdelt i forskellige beskyttelsesområder. Centrum for dette område er brusekabinen eller badekaret - zone 0. Hvert beskyttelsesområde har sine egne regler for badeværelseslamper.

  Beskyttelsesområde 0: Inden i brusekabinen og ved badekaret. Kun beskyttelse med lav spænding op til 12 volt og mindst kapslingsklasse IPX7.

  Beskyttelsesområde 1: Lodret begrænsning fra badekar eller brusekabine. Kun beskyttelse med lav spænding op til 12 volt og mindst kapslingsklasse IPX4. Uden brusekabine gælder området indtil 120 cm rundt om brusehovedet. Højdebegrænsning i begge tilfælde: 2,25 m.

  Beskyttelsesområde 2: 60 cm tilgrænsende til beskyttelsesområde 1. Mindst kapslingsklasse IPX4. Ved strålevand, fx ved massagebruser, mindst kapslingsklasse IPX5.

  Derudover må transformatorer ikke anvendes i beskyttelsesområde 0 og 1. Stikkontakter og andre kontakter må ikke være placeret i beskyttelsesområde 0, 1 og 2.

  IP
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage