Indendørsbelysning Badeværelse

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Badeværelseslamper:

  Det går ikke uden, men de kan meget mere end blot at lyse

  Philips Hue White Ambiance LED-spot 3lysk.

  Badeværelset fortjener et par gode lamper. For det er ikke bare et rum, hvor man gør sig klar, vasker sig og børster håret. Det er et leverum!

  Lyder det lidt overdrevet? Så skulle du prøve at sminke eller barbere dig ordentligt uden en god spejlbelysning. Eller prøve at undgå at snuble over den fyldte vasketøjskurv uden en ordentlig loftlampe i badeværelset.

  Begge er nødvendige. Badeværelset bliver dog først rigtigt et leverum, hvis det suppleres med diskret og fin ekstra belysning. Det vil sige: LED-panel, som du nemt og bekvemt kan dæmpe takket være EasyDim. Eller smarte LED-badeværelseslamper, som takket være farveskift-funktion giver badeværelset et personligt touch (og når de bliver slukket igen, er badeværelset stadig hvidt).

  Badeværelseslamper gør badeværelset til mere end blot et brugsrum

  Hvilken lampe til badeværelset?

  Badeværelset er et leverum - også, hvis du måske i øjeblikket stadig er af den opfattelse, at det hos dig slet ikke har noget tilfælles med fx din stue. Vil du hellere gemme velværet til de andre rum og bare have et praktisk badeværelse? Det er helt i orden, men alligevel: Som i ethvert andet (bolig-)rum skal der være lamper i badeværelset, som i hvert fald sikrer de to første af de tre nævnte lystyper.

  • Almenbelysning til orientering (Ikke snuble / gå på toilettet)
  • Pladsbelysning til specielle synsopgaver (Sminke / barbere sig)
  • Stemningsbelysning til velvære (Hvis du har lyst til det; det er dit eget valg)

  Med til orientering hører, hvis du skal ud i badeværelset for fx at gå på toilettet, lægge tøj sammen eller bare for at gøre rent. I badeværelset bruges pladsbelysning mest ved spejlet. Så du kan lægge sminke, barbere eller vaske dig uden generende skygger. Stemningsbelysning i badeværelset kan gøre en reol med skønhedsartikler til et lysende wellness-tempel eller skabe en beroligende violet lysstemning i hele rummet.

  For at opfylde disse opgaver skal der anvendes forskellige lamper i badeværelset på forskellige steder.

  Badeværelses loftslampen Flavi, mat nikkel

  Loftlampe til badeværelset

  Loftlampen i badeværelset sørger for grundbelysning. I sit design er den oftest hvid med kromfarvede elementer. Dette virker særdeles elegant og rent - altså det passende look til stort set alle badeværelser. Ikke til DIT badeværelse? Så vælg i stedet for en loftlampe i vintage- eller bondehus-design.

  Væglampe til badeværelset 

  Som regel monteres væglamperne i badeværelset ved spejlet. Man kan dog selvfølgelig også forstærke og supplere almenbelysningen i badeværelset med lysintensive væglamper. Vær her opmærksom på, at de skal være blændfri: det vil sige en lyskilde, man ikke ser direkte ind i, og en montering i den øverste tredjedel af væggen eller i ca. 1,70 til 1,80 m højde.

  Smuk SIENA OVAL væglampe
  LED forsænket lys Kamilla i hvid, IP65

  Indbygningslamper til badeværelset

  Især i små badeværelser kan det være attraktivt at vælge en belysning, der ikke optager ekstra plads. Det gælder dog også i hoteller og svømmehaller, hvor indbygningsspots ofte anvendes i badeværelser og baderum. Årsagen: De ser bare stilfulde ud! Desværre er monteringen noget mere krævende, for indbygningsspots kræver også i badeværelset, at man har et forsænket gipsloft.