Indbygningsspot udendørs

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Ægte multitalenter: loftindbygningsspots til have og terrasse

  Der er ingen grund til at husets smukke facade skal henligge i mørke - tværtimod. Hvis du iscenesætter de udendørs arealer lige rundt om huset med indbygningsspots, kan du slå mange fluer med et smæk. Med mere lys får du også mere komfort. For det er nu engang noget mere behageligt at kunne se hoveddøren, når man kommer hjem med de fyldte indkøbsposer. Mere lys giver også mere sikkerhed. Det sikrer, at man netop ikke snubler på vej ind med indkøbsposerne. Også indbrudstyve gives sværere vilkår, da de som regel foretrækker mørklagte områder. Endelig skaber lys simpelthen også bare en dejlig atmosfære. Med indbygningsspots kan du skabe smukke lysstemninger rundt om hele huset, så du får meget mere lyst til at gå ud på terrassen eller ned i haven om aftenen.

  indbygningsspots udendoers

  Hvordan bliver indbygningsspots installeret?

  Først og fremmest skal du bruge et loftudtag med et hulrum bagved. Det har du i et forsænket loft. Heri borer man et hul, der selvfølgelig skal passe til lampens diameter og indbygningsdybde. Næste skridt er at lave tilslutningen til el-nettet, hvorefter man til sidst trykker lampen fast i hullet.

  Indendørs kan det være svært nok, hvis man ikke har håndværksmæssige forudsætninger. Udendørs bliver det lidt sværere, fordi man også skal være opmærksom på den passende kapslingsklasse. Indbygningsspots, der placeres udenfor, udsættes for mere eller mindre fugt og decideret vand. I nærheden af kysten skal man desuden også forholde sig til luftens saltindhold. Derfor anbefaler vi: overlad dit udendørs belysningsprojekt til en erfaren elektriker. Derved er du sikker på, at det hele bliver indbygget professionelt og teknisk korrekt.

  Hvilken indbygningsdybde har indbygningsspots?

  Takket være anvendelsen af LED-teknik bliver loftindbygningsspots stadigt mere kompakte og flade. Man skal naturligvis stadig overholde afstandsangivelserne i indbygningsvejledningen, der selvfølgelig følger med til hvert produkt. Det er vigtigt, at du undersøger dimensionerne, inden du køber en lampe. Disse finder du i vores produktdetaljer, hvor du præcist kan se målene for længde, bredde og indbygningsdybde. Når du så står med lampen derhjemme, anbefaler vi, at du får en autoriseret elektriker til at lave installationen, men hvis du alligevel skulle have nogle spørgsmål, er du også velkommen til at henvende dig til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor. 

  indbygningsspots udendoers

  Hvilken kapslingsklasse kræves der til udendørs indbygningsspots?

  Det kommer an på, præcis hvor lampen skal installeres. Det gør en stor forskel, om lampen kommer til at sidde beskyttet eller er direkte udsat for vind og vejr. Loftindbygningsspots til udendørs brug bør mindst have kapslingsklasse IP23, men IP44 eller højere er et sikrere valg. I produktdetaljerne i shoppen kan du se, hvilken kapslingsklasse din yndlingsmodel har.

  Et overblik over de forskellige IP-kapslingsklasser og hvad de betyder, finder du i denne praktiske tabel:

  IPX4Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4XBeskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  Hvad er bedst: LED eller halogen?

  Trenden går generelt helt klart fra halogenpærer og mod den moderne LED-teknik. Det er selvfølgelig ikke anderledes, når det handler om indbygningsspots til områderne udendørs. De mange fordele ved LED taler også deres eget tydelige sprog: 

  • Du sparer penge og skåner miljøet
  • Du forbruger 80-90 % mindre energi end med den traditionelle glødepære
  • LED´er har en 50 gange længere levetid
  • LED´er giver op til 50.000 timers lys
  • LED´er i høj kvalitet har en fremragende varmestyring

  Tip: Vil du også skifte til LED? Så skal du bare udskifte dine gamle halogenpærer - oftest GU10-lyskilder - med de nye GU10 LED-pærer. Hvis du har spørgsmål hertil, er du velkommen til at henvende dig til vores tekniske kundeservice ved at bruge de nedenstående kontaktoplysninger.

  Findes der også indbygningsspots til tagudhænget?

  Selvfølgelig gør der det. Loftindbygningslamper er perfekte til montering i tagudhænget. Med dem kan du desuden belyse huset, terrassen eller indgangsområdet rigtigt godt oppefra. Tip: Vi anbefaler, at du får professionel hjælp til monteringen og installationen, for så er du sikker på, at indbygningsvejledningen bliver overholdt 100 %, og det hele passer perfekt til sidst.

  indbygningsspots udendoers
  indbygningsspots udendoers

  Findes der indbygningsspots med bevægelsessensor til udendørs brug?

  Kunne du godt tænke dig, at lyset tænder af sig selv, når du kommer hjem eller går ud på terrassen? Så er du nødt til at have en bevægelsessensor. Langt de fleste loftindbygningsspots kan heldigvis sagtens fungere med sådan en. Har du flere spørgsmål til dette emne? Så må du endelig tage kontakt til vores tekniske kundeservice på telefonnummeret nedenfor.

  Findes der også udendørs indbygningsspots, der kører på solenergi?

  Det kan desværre ikke rigtigt lade sig gøre, for solcellelamper skal jo kunne tanke tilstrækkelig solenergi for at kunne lyse, og det kan de ikke, når de sidder i loftet eller taget. Hvis det i stedet drejer sig om nedgravningslamper, så kan de godt fungere med solenergi. I hvert fald hvis de står på sydsiden af huset. 

  Hvilke materialer laves udendørs indbygningsspots i?

  Via filteret „Materiale“ i shoppen kan du se, hvilke materialer du kan vælge imellem, når du kigger på indbygningsspots til området udendørs. Her finder du aluminium, rustfrit stål, glas, plast og andre metaller, og de er selvfølgelig alle egnet til anvendelse udendørs. Så er det helt op til dig at vælge det, du bedst kan lide. 

  indbygningsspots udendoers
  indbygningsspots udendoers

  Hvilke former har udendørs indbygningsspots?

  Det kan siges meget kort: Firkantede og runde modeller. Du vælger selv - bare kig på de forskellige produktbilleder og find den form, der passer til din bolig. 

  Har indbygningsspots til udendørs brug en transformator?

  Afhængigt af lampens konstruktion, findes der både versioner med og uden transformator eller LED-driver. Det kan du se i produktdetaljerne, og hvis du er i tvivl om noget, er du meget velkommen til at ringe til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor. 

  Kan udendørs indbygningsspots drejes i forskellige retninger?

  Det er selvfølgelig rigtigt praktisk at kunne dreje lyset i den ene eller anden retning, og heldigvis er det også sådan, at der findes svingbare indbygningsspots til udendørs brug. 

  Findes der også dæmpbare udendørs indbygningsspots?

  Hvis du godt kunne tænke dig at sidde på terrassen om aftenen og nyde et hyggeligt, ikke for skarpt lys, men nok til at kunne se din drink og personen, du taler med. Så er den gode nyhed, at det godt kan lade sig gøre. Afhængigt af den konkrete lyskilde og lampe, kan lysstyrken dæmpes med den passende dæmper.

  Kan man få udendørs indbygningsspots i sæt?

  Man ser faktisk sjældent indbygningsspots monteret alene, så derfor sælger vi i shoppen selvfølgelig indbygningsspots både enkeltvis og i praktiske sæt, for eksempel sæt med ti spots i. 

  indbygningsspots udendoers

  Har du stadig spørgsmål om installation, kapslingsklasse og indbygningsdybde? Så må du endelig henvende dig med dine spørgsmål til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.