Fakkel lamper

Vægfaklen:

en tidsrejse fra den middelalderlige borg til det moderne hjem

wandfackel

Ved en vægfakkel forstår man tit en flimrende, ægte flamme, som man har set dem i en romantisk borg på film, men virkeligheden så anderledes ud i Middelalderen. Ganske vist sørgede faklerne for både varme og lys, men der var ikke noget romantisk over de iskolde borge, for slet ikke at tale om al den røg og sod, vægfaklerne dannede!

Nej, hvis det skal være romantisk, skal man have fat i en af nutidens vægfakler. De er smukke i deres design og udsender et charmerende lys helt uden røg og sod, og selv om det kan lyde meget moderne, kan du i denne rådgivningsdel læse, hvordan de stadig kan give din bolig et rustikt touch.

Virker alle vægfakler antikke?

Selv om vægfaklen har sine rødder i Middelalderen, er den blevet et moderne indretningsobjekt, som både kan fås i mere moderne eller antikke udgaver.

De rustikke modeller har mange dele i jern med et rust-look, eller også er de lavet med træ. Designet er tit ret groft, selv om der også kan være en del pynteelementer og snoninger, især hvis de er i Middelalder-stil. En mellemting mellen det antikke og det moderne er fakkel-væglamper, der er traditionelle i deres farver, altså mørkebrune eller sorte, men som ellers har et ret moderne design. De passer for eksempel godt til den landlige/rustikke stil. Endelig findes der også de moderne modeller - de abstrakte vægfakler - hvor materialet ofte er kromfarvet metal eller transparente glaselementer (ud over lampeskærmen), og hvis formål er at forme lyset og så i øvrigt se godt ud.

Hvilken stil foretrækker du?

wandfackel
wandfackel
wandfackel
wandfackel

Findes der også væglamper i fakkel-look med kontakt?

På film ser det jo hyggeligt og romantisk ud, når borgfruen går rundt med en fakkel eller et stearinlys og tænder vægfaklerne, men i dag er det sikrere og mere behageligt at tænde dem via en kontakt direkte på fakkel-væglampen.

De fleste vægfakler - disse charmerende både rustikke og moderne lysøer - kan selvfølgelig også tændes på en almindelig kontakt på væggen.

Findes der også fakkel-væglamper med LED?

Selv om det kan virke lidt forkert at sætte en moderne LED-lyskilde i en vægfakkel i antikt look, så bør du alligevel kraftigt overveje det, for du kan skrue en elegant LED-kertepære i enhver fakkel-væglampe med fatning. Så kan du både spare strøm og få et hyggeligt lys (vær her opmærksom på at vælge lysfarven varmhvid), og som Smart-Home-lampe kan LED-kertepæren også skabe effekter som flimrende lys, og så er man faktisk rigtig tæt på en ægte, rustik vægfakkel.

Du kan også få fakkel-lamper med indbygget LED-teknik, hvor du aldrig skal udskifte lyskilden, og de er som regel i et vildt moderne design. De passer nok ikke ind i en rustik middelalderlig stil, men egner sig perfekt til den moderne boligindretning.

wandfackel

Hvilke vægfakler ser ud som ægte fakler?

Det er jo smag og behag, hvornår noget er stilægte, men du behøver i hvert fald ikke en vægfakkel med en rigtig flamme - som du kender det fra en havefakkel - hvor din smarte røgalarm hele tiden ville bippe løs, for

at det skal være hyggeligt og stemningsfuldt. Det kan du også klare med Smart-Home-lyskilder med flimrende blafre-effekt, som oven i købet kan lyse i en rødlig farvetone som en ægte flamme. Hvis du så også vælger en antik model i rustikt, måske rustent jern med lidt effekter i træ og en beige glaslampeskærm, så kan du næsten ikke komme tættere på en »ægte« vægfakkel, samtidig med den er moderne og tidssvarende uden nogen brandfare.

wandfackel
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.