Downlight 230 volt

Vores anbefalinger fra denne kategori

  230V indbygningsspots

  Få lys i alle hjørner og kroge af dit hjem

  Indbygningsspots ser ikke bare godt ud, men er også super fleksible. De kan bruges til din stue, i køkkenet eller gangen eller i indbyggede reoler og under overskabe. Uanset hvor du installerer indbygningsspots - også kaldet downlights - lyser de alle hjørner og kroge af dit hjem op.

  Hvordan er højvolt-indbygningsspots forskellige fra lavvolt-indbygningsspots?

  Den største forskel mellem højvolt- (230V) og lavvolt- (12V) indbygningsspots er, at højvolt-indbygningsspots ikke kræver en transformer for at fungere.

  Som med alle indbygningsspots er de enkelte spots sammenkoblet; der er altså en ledning fra det ene spot til den næste. Med 230V højvolt-indbygningsspots er der ingen grænse for, hvor mange spots der kan forbindes.

  Beslutningen om at vælge høj- eller lavvolt afhænger også af, hvor de skal bruges. For eksempel bør man kun bruge 12V lavvolt-indbygningsspots til over eller omkring brusere, badekar og håndvaske.

  New Tria indbygningsspots 230v hvid SLV

  Hvor bruger man 230V indbygningsspots?

  Højvolt-indbygningsspots kan bruges i næsten ethvert rum i huset, fra stuen til gangen, køkkenet og udestuen. Og som om det ikke var nok, får bogreoler og køkkenborde også et helt nyt liv, når de oplyses af et stilfuldt spot eller to.

  Badeværelset er en undtagelse - her bør man kun bruge 12V lavvolt-indbygningsspots over eller omkring brusere, badekar og håndvaske.

  Og da mange 230V indbygningsspots kan drejes, kan du endelig vinke farvel til de frustrerende mørke hjørner, edderkopperne så godt kan lide!

  Den anden fordel ved 230V indbygningsspots er deres kompakte design. Efter installationen forsvinder spottene ind i møbler, lofter eller vægge og efterlader kun en synlig dekorativ ring. Med spots kommer små rum til at virke større - for eksempel et kompakt køkken eller en trang entré.

  Hvordan monteres 230V indbygningsspots?

  Bemærk: Hvis du vil installere 230V indbygningsspots i dit hjem, anbefaler vi, at du lader en uddannet og autoriseret elektriker udføre installationen.

  Når den elektriske installation er lavet, bores der et hul i det forsænkede loft. Det pågældende produkt afgør hullets dimensioner. Når højvolt-indbygningsspotten skal placeres, presser man normalt klemmerne på bagsiden sammen og sætter spotten fast i det borede hul.

  Hvor dybt skal hulrummet være til højvolt-indbygningsspots?

  Hulrummets dybde afhænger af produktet. Der findes indbygningsspots med lave monteringsdybder, hvor et hul på 30 mm er tilstrækkeligt.

  Hvis du ikke vil lave et forsænket loft, fordi du ikke vil have en unødvendigt lav loftshøjde i rummet, er indbygningsspots med lav dybde et absolut must.

  downlights 230v Riperlamp kvadratisk guld
  Arcchio downlights 230v Jannis hojvolt alu borstet
  Arcchio downlights 230v alu solv

  Hvilken lyskilde anvendes til 230V indbygningsspots?

  Som regel anvendes en GU10-reflektorpære med halogenteknologi til 230V indbygningsspots. Men der findes varianter med permanent installerede LED´er, og LED-eftermonteringer til klassiske GU10-fatninger fås også.

  Hvis du skifter fra GU10-halogenpærer til GU10 LED-pærer, skal LED-pæren stadig have en:

  • sammenlignelig lysstyrke i lumen
  • lignende farvetemperatur i kelvin
  • god farvegengivelse startende fra Ra 80
  • sammenlignelig strålevinkel, f.eks. 40° til en defineret lyskegle eller 110° til bred belysning
  Vancouver Insitu PC Front spot

  Er det sikkert at installere indbygningsspots i badeværelser?

  Sammenlignet med ethvert andet rum i hjemmet dannes der meget mere fugt i badeværelset. Så her er det endnu mere vigtigt, at du får din installation udført af en autoriseret og dertil uddannet elektriker.

  Ved installation på badeværelset vil indgangsbeskyttelsen af den pære eller lyskilde, du skal bruge, variere:

  • Lyskilder over badekar, brusere og håndvaske skal være IP67-klassificerede og bør kun være drevet med 12V
  • Op til en højde på 2,25 m omkring brusehoved og badekar skal pæren være IP65-klassificeret og også 12V
  • Op til 60 cm omkring badekar, brusere og håndvaske og op til 2,25 m højde, skal lyskilden være IP44-klassificeret
  Tip: Vil du have mere indbygningsspots med mere variation? Oplev også smarte indbygningsspots fra Philips Hue.

  Vil du gerne vide mere om 230V indbygningsspots? Eller et andet emne, der har med høj- eller lavvolt-indbygningsspots at gøre? Så sidder vores tekniske kundeservice klar til at svare på alle dine spørgsmål. Ring på +45 89 88 18 90 eller kontakt os på e-mail.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.