Buet gulvlampe

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Buelampen: bløde kurver og nye lysoplevelser

  buelampe

  Hver lampetype blev udviklet til et bestemt formål. Buelampen blev designet til at oplyse et bord. Det kan loftlamper og pendellamper selvfølgelig også, men buelampen skulle løse den samme opgave, uden man behøvede bruge eller få lavet en strømtilslutning i loftet.

  I dag bliver denne lampetype, der i 1962 blev gjort kendt af brødrene Castiglioni med design-ikonet Arco, brugt til meget andet end bordbelysning. Buelampen oplyser lænestolen eller sofahjørnet ligesom pendellampen, og med et så målrettet lys, at der opstår smukke lysøer, hvor man for eksempel kan sidde og læse eller bare slappe af.

  Hvordan monterer man en buelampe?

  Det er så dejligt nemt at montere buelamper (for det meste meget hurtigere end at montere en loftlampe), og der følger en monteringsvejledning med til alle buelamper (her et eksempel fra mærket Lampenwelt.com). Den forklarer hurtigt og nemt, hvilke dele der skal stikkes eller skrues sammen, og bagefter skal stikket bare sættes i stikkontakten, og så er den nye lampe klar til brug.

  Hvis du, efter den er sat sammen, så pludselig finder ud af, at der ikke rigtigt er plads til lampen (for buelamper kan virkelig danne en stor bue, der fylder en del), er du nødt til at sende den retur, og det er besværligt både for dig og for os! Derfor får du her nogle tips til ting, du skal være opmærksom på, før du køber:

  • Mål op, hvor meget plads der er til rådighed.
  • Lys over spisebordet? Så bør du kigge nærmere på buelamper med en højde og dybde på 2m eller mere, så man stadig kan gå rundt om bordet, uden lampen står i vejen.
  • Lys til at læse ved? Vælg en lampe med en dybde på omkring 50 cm, så den står tæt på lænestolen eller sofaen, og hvis du vælger en med justerbar højde, kan du altid få det perfekte lys at læse ved.
  • Er der en skråvæg? Så kan du bruge buelamper i stedet for pendellamper, men husk at måle højden under skråvæggen.
  buelampe

  Hvilke fordele er der ved buelamper med LED?

  Nogle af standardegenskaberne ved LED er, at en fast indbygget LED-lyskilde er fuldstændig vedligeholdelsesfri og bruger 90 % mindre energi end en traditionel glødepære. Når det gælder buelamper, er LED-pærernes kompakte design også relevant, for LED´er er så bittesmå, at de kan integreres i stellet og derfor muliggør meget flade og slanke former.

  På den måde kan man undgå en stor skærm med åbning nedad, som man ellers kender, når der skal være plads til kolbeformede lyskilder.

  OBS: Ved LED buelamper er det meget vigtigt at være opmærksom på lysfarven og farvegengivelsen. Lysfarven bør være varmhvid, altså på mindre end 3.300 kelvin. Farvegengivelsen er især vigtigt, hvis du vil bruge buelampen over spisebordet i stedet for en pendellampe. Du skal op på Ra 80 eller mere for at madens farver kommer til deres ret, men eksklusive LED-produkter klarer det krav uden problemer.

  Findes der dæmpbare buelamper?

  Det gør der selvfølgelig, og du finder dem filtreret ud her i shoppen, hvor du måske vil undre dig over, hvor mange LED-produkter der er. Med dem kan du få fordelene ved denne lysteknik og samtidig nyde dæmpbart lys, så du kan skabe din egen individuelle lysstemning.

  Du skal dog være opmærksom på, at dæmperen oftest er indbygget i fodkontakten, så det kan altså ikke lade sig gøre at justere lysstyrken på stellet, som du måske kender det fra en uplight-

  Hvilken buelampe er en ægte klassiker?

  Arco fra Achille og Pier Giacomo Castiglioni, som fås i sortimentet fra designermærket FLOS, er en ægte klassiker. Vi ville faktisk slet ikke have en kategori med buelamper, hvis det ikke var for de to herrer. Arco-modellen med sin fod i Carrara-marmor og det elegante stel er lige så populær i dag, som den var i 1962, da den blev designet. Designerne vidste allerede dengang, hvad der menes med tidløshed!

  Egner buelamper sig til spisestuen eller køkkenalrummet?

  Man ville ikke lave endnu en pendellampe eller loftlampe, der krævede et strømudtag i loftet, så det handlede om at lave en gulvlampe, som kunne bruges til at belyse bordet oppefra, samtidig med den ikke måtte stå i vejen. Man skulle stadig kunne gå rundt om bordet, uden at skulle gå uden om lampen, og det kunne kun lade sig gøre med en høj lampe med stor dybde, altså buelampen - en fantastisk opfindelse!

  Hvis du vil gøre det samme, uden at vælge modellen Arco, skal din lampe have en tilsvarende højde og dybde, så du nemt kan gå under og igennem buen.

  Vær opmærksom på de her ting, hvis du skal bruge den til spisebordsbelysning:

  • en varmhvid, behagelig lysfarve på mindre end 3.300 kelvin
  • en farvegengivelse på mindst Ra 80, så maden ser appetitlig ud

  Har du flere spørgsmål? Så står vores tekniske kundeservice til rådighed på nummer +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.