Hvordan det hele startede

Historien om Lampenwelt GmbH strækker sig helt tilbage til 1999. I dag ved brødrene Thomas Rebmann (CEO) og Andreas Rebmann (CCO), som opbyggede firmaet sammen, at de tog de rigtige beslutninger på de rette tidspunkter, og at vejen til målet er blevet til sammen med mange dygtige medarbejdere.

Over 40.000 lamper og lys, ca. 500 højtmotiverede og fagkompetente medarbejdere, 8.000 kvadratmeter med kontor- og lagerfaciliteter, mere end 10 års erfaring og over 3500 positive kundeanmeldelser på den uafhængige portal Trustpilot – disse tal er resultatet af succeshistorien om Lampegiganten.dk, Europas førende online forhandler af belysning.

Det hele begyndte i 1999 da firmagrundlægger og direktør, Thomas Rebmann, startede med at sælge kvalitetslamper over eBay ved siden af hans uddannelse som elektroingeniør. På dette tidspunkt var midlerne begrænsede, og han måtte improvisere, udvikle egne ideer og have maksimal udnyttelse af midlerne, som var til rådighed. Disse ideer er stadigvæk noget, som gør Lampenwelt dynamisk og succesfuld den dag i dag. Det, som egentlig var ment som en ekstraindtægt, udviklede sig efterhånden til en stor succes. Man forstod kundernes ønsker, og man gav mere end gennemsnittet. "På denne tid (slutningen af 90-tallet) var den elektroniske handel stadig i sin barndom. Men med god service, høj motivation og udholdenhed har det lykkedes os at vinde tilliden til både kunder og leverandører", fortæller Thomas Rebmann om den første tid.

I 2002 startede man med et udvidet produktudvalg på egen internetplatform. Ved stadig voksende kundeskare bestod den hurtigt af både privat- og virksomhedskunder. Efter en stor og vellykket opgave bestemte Thomas og Andreas Rebmann sig for at etablere selskabet Rebmann Lichtsysteme GbR i 2004. I samme år købte de domænet www.lampenwelt.de. Investeringen i en ny butik-software og intenst arbejde med et kundeorienteret udvalg af produkter gav muligheden for at opgradere virksomheden til en højere klasse i 2007 – fra Lichtsysteme GbR til Lampenwelt GmbH & Co. KG.

På grund af stor vækst flyttede virksomheden i 2009 til Schlitz, i nærheden af Fulda, først til et tidligere skovbrugshus og i 2010 til den nybyggede administrationsbygning på Seelbüde. Den markante, moderne bygning har om aftenen og natten et oplyst indgangsparti, og i dagstimerne har man en flot udsigt over Schlitz gennem de store panoramavinduer. Kontorbygningen har den højeste standard, så medarbejderne har en optimal arbejdsplads både til effektivt arbejde og trivsel.

I juli 2012 blev et nyt logistikcenter taget i brug, hvor moderne teknik benyttes og muliggør udsending af flere tusinde pakker dagligt. På grund af udvidet lagerkapacitet har vi også fået muligheden for at forbedre leveringsdygtigheden. Logistikken i Lampenwelt GmbH er helt i top, når det gælder en fusion af kundefokus, nyskabende idéudvikling samt den nyeste teknik. Her kan du få en lille rundtur: Lampenwelt-logistikken.

I de sidste år har Lampenwelt åbnet netbutikker i flere europæiske lande. I 2013 åbnede der en netbutik for de danske kunder under navnet Lampegiganten.dk, og glæden er stor over, at vi kan tilbyde vores store og unikke sortiment til danske kunder.

I 2017 overtog firmaet 3i, investor i mellemstore virksomheder, størstedelen af virksomheden. Lampenwelts vision bliver stadigvæk fulgt med øget støtte: Virksomhedens vækst og internationalisering skal drives endnu stærkere frem. Project A, en overativ VC, investerede også i Lampenwelt i 2017 i samarbejde med 3i. I forbindelse med investeringen kommer Project A, med sit team, til at hjælpe med flere tekniske opgaver. Det nye Lampenwelt GmbH holder stadig fast på Lampenwelts velafprøvede kurs: „At tilbyde hver kunde den passende drømmebelysning og dertil give fagkompetente råd“. Denne firmapolitik har ført til vækst, hvilket derfor skal føres videre i fremtiden.

I efteråret 2017 blev det udvidede logistikcenter i Fraurombach taget i brug. Med den nye lagerhal har Lampenwelt nu til sammen 9.500 kvadratmeter til logistikken. Kapaciteten på udsendelse af varer er dermed steget til en kvart million pakker per måned.

I april 2018 blev Oliver Merz Chief Financial Officer (CFO) og administrerende direktør sammen med grundlægger og CEO Thomas Rebmann. Oliver Merz var før CFO i den tyskbaserede broadcasting-virksomhed ProSiebenSat.1 Media SE og medlem af direktionen i ProSiebenSat.1 TV Deutschland GmbH. Her var han både ansvarlig for finance og controlling, strategi og drift samt business intelligence og dataanalyse.

Vores virksomhedshistorie i korte træk

 • 1999 Salg af de første lamper og lys på internettet
 • 2002 Første egen internetplatform
 • 2004 Oprettelsen af firmaet Rebmann Lichtsysteme GbR og domænet www.lampenwelt.de bliver købt
 • 2007 Forandring og navneændring fra GbR til Lampenwelt GmbH & Co. KG
 • 2009 Flyttede til nyt kontor i Ringmauer 20 i Schlitz
 • 2010 Flyttede til administrationsbygningen Seelbüde 13 i Schlitz
 • 2011 Bygningen af et Logistikcenter blev påbegyndt
 • 2012 Det nye logistikcenter sættes i drift på Eichberg 1 i Schlitz
 • 2013 Nyt ERP-system bliver taget i brug
 • 2013 I marts lanceres den danske lampebutik under domænet www.lampegiganten.dk
 • 2014 ISO Certificering (DIN EN ISO 9001)
 • 2014 En optimal butiksløsning bliver udviklet, logoets design bliver fornyet og sloganet«A bright decision» bliver implementeret
 • 2015 Lampenwelt GmbH & Co. KG omdannes til Lampenwelt GmbH
 • 2017 3i overtog størstedelen af virksomheden
 • 2017 Project A investerer i Lampenwelt GmbH
 • 2018 Oliver Merz bliver CFO og administrerende direktør sammen med Thomas Rebmann
 • 40.000 produkter
 • Gratis levering fra 999 kr.*
 • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.