Uplight

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Uplights

  Uplights er bare anderledes - anderledes end alle andre gulvlamper, for de stråler opad mod loftet og sørger med deres indirekte lys for en hyggelig atmosfære i rummet. Den specielle variant af gulvlampen kan bruges helt som du selv har lyst: til at oplyse et helt rum eller til at iscenesætte en enkelt del af et større rum.

  gulvlampe uplight

  Skal man skifte lyskilden ud i en uplight?

  I dag er det sjældent, at man behøver at bekymre sig om at udskifte lyskilden, for i de allerfleste tilfælde har moderne uplights fast indbygget LED-teknik. Du behøver heller ikke spekulere på, hvornår lampen holder op med at lyse, for hvis du har den tændt 4 timer om dagen, holder den i mindst 30 år.

  Der findes dog også stadig uplights, hvor man skal udskifte lyskilderne, men det er heller ikke noget problem. Du kigger bare efter, hvilke sokler du skal bruge - for eksempel E14 eller E27 - og du skal normalt bruge to lyskilder; en til foroven og en til læselampen længere nede.

  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight

  Hvorfor er det praktisk med en læselampe?

  Forestil dig, at du sidder dejligt i sofaen med en bog i hånden. Ved siden af står din uplight, som med sin skærm giver en passende dæmpet, behagelig grundbelysning, så det føles rart, men det lys er ikke godt nok at læse ved. Derfor har du brug for læselampen. Den tænder du bare, sætter dig endnu bedre til rette, og justerer læselampen på din uplight, så den lyser perfekt ned i din bog. Derfor er det så praktisk med en læselampe på en uplight - den er faktisk et must.

  Kan lyset i både uplight og læselampe dæmpes?

  Hvis det skal være så fleksibelt som muligt - også når det gælder din uplight - skal lyset kunne dæmpes, og det kan det også i de fleste moderne uplights, men for at være helt sikker, skal du i shoppen vælge filteret „Dæmper“. Når du først har fundet de uplights, der kan lysdæmpes, gælder det for det

  meste også den lille læselampe. Hvordan lampernes lys dæmpes, er forskelligt fra model til model, men målet er altid det samme: at du kan dreje op og ned for lyset, så det altid passer til stemningen og de behov, du har. Det kan du med:

  • Modeller med Easydim-pærer
  • Modeller med touchdæmper
  • Modeller med drejekontakt
  • Modeller med foddæmper
  • Modeller med fjernbetjening

  Halogen eller LED - hvad er bedst?

  Der er slet ingen tvivl: Halogen-lyskilder halter efter LED på alle punkter, for LED-teknikken har så mange fordele

  • 60 % energi- og driftbesparelse i forhold til halogen 
  • fuldstændig vedligeholdelsesfri med en levetid på op til 50.000 timer
  • få flere lumen og dermed mere lysstyrke med mindre energi
  • fleksibel lysfarve
  • designet til moderne Smart-Home-løsninger

  Findes der også uplights med fjernbetjening?

  I dag er det jo ikke ualmindeligt at betjene og styre sin belysning med en fjernbetjening, og derfor kan man selvfølgelig også få uplights med fjernbetjening, men det er de færreste, selv om de er stærkt på vej, når det gælder lysfarveskift og multifarvet-funktion

  Hvilke designs kan man vælge imellem?

  Uplights fås i mange forskellige designs. Når du vil kigge på forskellige stilretninger, er det nemmest at vælge filteret „Stilretning“ i vores shop, for dér finder du alt fra rustik landhusstil til designerlamper, og ud over de klassiske modeller også en hel del usædvanlige, som også er meget populære i øjeblikket. 

  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight

  Uplight eller gulvlampe - hvad er bedst?

  Trebens-lampe, buelampe eller hellere en uplight? Du skal faktisk stille et andet spørgsmål, nemlig: hvad skal lampen kunne? Generelt kan man sige, at en uplight lampe kan oplyse hele rummet, men kan også bruges til at oplyse en del af rummet. En almindelig gulvlampe derimod er snarere beregnet til at oplyse et område i et værelse eller en stue. Uplights har som regel små læselamper som ekstra funktion, og det har gulvlamper normalt ikke. På et punkt slår gulvlampen dog klart uplight lampen: Der er et større udvalg af designs, hvis du vælger en gulvlampe, så derfor bliver du nødt til at afveje, hvad der er vigtigst for dig:

  • Anvendelsesformål (almen- og zonebelysning) - her kan en uplight begge dele
  • Ekstra funktioner (læselampe) - har oftest kun en uplight
  • Uplights giver indirekte lys - ved gulvlamper er det forskelligt fra model til model
  • Design - gulvlamperne findes i mange flere forskellige varianter
  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight
  gulvlampe uplight

  Vil du gerne have et godt råd til, om du skal vælge en uplight eller en gulvlampe? Så henvend dig endelig til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller ganske enkelt via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.