Spotlys til bakke / grund

Nedgravningslamper

Sæt din have i spotlightet.

Det er altid dejligt at slappe af udenfor, og vores udvalg af nedgravningslamper kan hjælpe dig med at forvandle din have til et sted hvor du kan finde ro og koble af.

Uanset om du bruger dem som sikkerhedsbelysning rundt om dit hjem eller til at oplyse smukke skulpturer, husfacadens ornamenter, græsplænen, havebassinet, blomsterbede eller havegange - hvad du end vælger - så er en ting sikker: din have vil være stedet, hvor du har lyst til at være fra januar til december.

sorte nedgravningslamper

Hvad bruger man udendørs nedgravningsspots til?

Indbygningslamper bruges udendørs til at oplyse udendørsområderne rundt om huset tilstrækkeligt, nogle gange af sikkerhedsårsager. Men de bruges også til at sætte fokus på bestemte områder eller genstande, for eksempel blomsterbede, græsplæner, skulpturer, bassiner eller havegange.

I den professionelle sektor anvendes nedgravningsspots ti indsatsområder i et vidt spænd og belyse alt fra slotte, og særlige highlights som monumenter, statuer, træer, springvand til store erhvervsejendomme og deres facader. Hvem har ikke set sidstnævnte oplyst fra motorvejen?

Hvad bør du overveje, når du installerer udendørs nedgravningslamper?

De fleste udendørs nedgravningslamper har en kapslingsklasse på IP44 eller højere. Det er nødvendigt, fordi lyskilderne hele tiden er udsat for vind og vejr, så de skal være beskyttet mod fugt og fremmedlegemer.

Afhængigt af placeringen, for eksempel ved siden af et bassin eller en havedam, kræves der muligvis en højere grad af beskyttelse.

Til overdækkede områder vil en lavere kapslingsklasse som regel være tilstrækkelig.

Følgende overblik viser, hvad de enkelte cifre står for mht. kapslingsklassen:

soelv nedgravningslamper
IPX4Beskyttelse mod fremmedlegemer
0Ikke beskyttet
1Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
2Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
3Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
4Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
5Støvskærmet
6Støvtæt
IP4XBeskyttelse mod vand
0Ikke beskyttet
1Beskyttet mod vanddråber
2Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
3Beskyttet mod regn
4Beskyttet mod vandsprøjt
5Beskyttet mod vandstråler
6Beskyttet mod kraftige vandstråler
7Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
8Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

 
sorte nedgravningslamper

Hvad er fordelene ved udendørs lamper udformet som jordspyd?

Nedgravningsspots med jordspyd kan monteres på enhver egnet overflade og kan flyttes når som helst, når du har behov for det, og det betyder, at hvis du ikke kan lide placeringen eller laver ændringer i haven, så kan du flytte lampen hen til et nyt, mere velegnet sted.

De fleste nedgravningsspots har et jordspyd, men der findes også varianter til betonoverflader, der skal skrues fast.

Kan man også få udendørsspots med solceller?

En solcellespot er ideel, hvis du ønsker at installere nedgravningslamper af dekorative årsager. Her skal solcellepanelet placeres, så det bliver eksponeret til så meget sollys som muligt. Du skal også sikre, at panelet forbliver rent og frit for støv, skidt og blade.

Af denne grund leveres mange nedgravningsspots med jordspyd, da det betyder, at du kan flytte dem rundt og sætte dem et nyt sted, hvis du har lyst.

Det allerbedste ved solcellelamper er, at du aldrig kommer til at betale en krone for strøm til dem, da de ikke skal have em ledning og strømforbindelse, men alligevel kan stråle hele året rundt (afhængigt af vejret).

Bemærk: Af sikkerhedsmæssige årsager bør nedgravningsspots med solceller ikke anvendes til sikkerhedsbelysning, da batterikraften kan være stærkt forringet, når det er overskyet eller om vinteren i det hele taget.

sorte nedgravningslamper

Vil du gerne vide mere om vores udendørs nedgravningsspots og indbygningslamper? Eller om noget andet, der har med f.eks. LED-nedgravningslamper at gøre? Så sidder vores tekniske kundeservice klar til at svare på alle dine spørgsmål. Ring på +45 89 88 18 90 eller kontakt os via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.