Spotlys til bakke/grund

Udendørs nedgravede spot – spændende lys fra jorden

En helt særlig lygte under kategorien udendørslygter, er udendørs jord spot. Som navnet indikerer, monteres udendørs jord spot som oftest på jorden. Enkelte modeller kan yderligere monteres på en væg eller f.eks. en mur. Derudover findes også modeller, som kan indbygges i gulvet. For at kunne skelne bedre mellem disse, betegnes udendørs jord spot som enten nedgravet spotlight eller nedgravet belysning

Formålet med udendørs nedgravede spot

Alt efter model, er det forskelligt hvilke lysstråler, udendørs jord spot producerer. Lysstrålerne kan være både smalle og bredde, symmetriske eller asymmetriske. Udendørs jord spot med smalle lysstråler anvendes specielt godt til belysning af effekter udendørs. De smalle stråler fra bakkespotlyset, stiller skarpt på genstande, buske eller træer, så de kommer i centrum. Bakkespotlys med bredde lysstråler er mere nyttigt i forhold til orientering udenfor samt sikring og sikkerhed i haven. Udstyret med sensor og strømbesparende LEDs, er udendørs jord spot ikke alene nyttigt, men også meget energieffektivt.

Meget praktisk og populær: Udendørs jord spot med Solarteknik

Da udendørs jord spot indgår under typisk udendørsbelysning, er det naturligt, at de også findes i solar varianter. Udendørs jord spot der fungerer med solenergi er udstyret med et solpanel og et genopladeligt batteri. For at bakkespotlyset kan udnytte solenergien fuldt ud, skal man være påpasselig med, at panelet ikke placeres et skyggefyld eller mørkt sted i haven.

Et udendørs jordspot, skal tages i brug udendørs, må derfor som alle andre udendørslamper være særlig robust og beskyttende mod fugt og snavs. Man betaler altså ikke bare for design og funktionalitet, men også for materiale og beskyttelse (IP).


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage
+45 89 88 18 90 Kontakt +45 82 56 80 60

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.