Skinnesystem

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Skinnesystemer og lysskinner - så er der ingen grænser for belysningsideerne

  skinnesystem

  Indkøb af nok skinner i den rigtige længde. Planlægning af brugen og mængden af T-, X- og hjørneforbindelsesstykker. Valget mellem at have strømtilkobling som endetilkobling eller i midten. Indbygning af en Switch-komponent til den individuelle styring af de enkelte lysområder med en fjernbetjening.

  Et skinnesystem er helt sikkert ikke den nemmeste mulighed, når boligen skal belyses, men det er den mest individuelle form for belysning! Hvis du i forvejen er lidt af en gør-det-selv type og ved, hvor du har din tommestok og din boremaskine, kan du ret let få en masse fornøjelse ud af både planlægningen og placeringen af lysskinnerne. Denne rådgivningsdel hjælper dig lidt på vej.

  Som belønning for alle dine anstrengelser, får du en belysning, der ...

  • er ekstrem sofistikeret,
  • nemt kan udvides
  • er individuel og er et ægte unikum!

  Hvornår bruger man et skinnesystem eller en lysskinne i stedet for en loftlampe?

  skinnesystem

  Grunden til, at man i stedet for loftlamper beslutter sig for et skinnesystem, er næsten altid den samme: Man kan kun få strøm fra ét loftudtag. Og dette ene vil man gerne bruge til en »kompleks«, omfattende belysning af rummet.

  Med »kompleks« skal forstås, at man vil skabe forskellige lysområder, for eksempel som afbilledet, hvor man både vil have lys over spisebordet i køkkenet og samtidig have en lampe, der iscenesætter et billede på væggen. »Kompleks« kan også betyde, at man vil oplyse et rum med mange vinkler og hjørner, hvor en almindelig loftlampe ville efterlade for mange mørke områder.

  Disse er de typisk »komplekse« anvendelser i private boliger,

  På det erhvervsmæssige område derimod er »kompleks« nærmest standard, og derfor ser vi oftere skinnesystemer og lysskinner her. For eksempel i butikker bruges de tit til projektører, spots og pendler, som skal kunne justeres fleksibelt, så man altid med lyset kan sætte fokus på det skiftende vareudvalg. På museer belyser de målrettet forskellige udstillingsobjekter.

  På alle anvendelsesområder, både private og erhvervsmæssige, er det skinnesystemets høje fleksibilitet (også efter monteringen), der gør dem så attraktive.

  Hvad er forskellen på højvolt- og lavvolt-skinnesystemer?

  skinnesystem

  Højvolt-skinnesystemer tilsluttes til det normale el-net på 230 volt. Da der ikke er nogen transformator, er der heller ingen mindstebelastning. Det betyder, at systemet (stort set) problemfrit kan udvides med flere lamper, uden at skinnesystemet bliver overbelastet. Lavvolt-skinnesystemer fungerer på 12 volt, og for at opnå det, er en transformator nødvendig. Når det gælder skinnesystemer på lavvolt skal man huske at være opmærksom på den rigtige belastning af transformatoren.

  Her kommer vi ind i billedet: rettere sagt vores tekniske kundeservice. Ring til os på +45 89 88 18 90 eller send os en besked via vores kontaktformular. Beskriv for os, hvad du har tænkt dig at lave, eller lav planlægningen fra bunden sammen med os. Vi hjælper dig med at kaste lys over dit projekt!

  Kan skinnesystemer og lysskinner styres med en fjernbetjening?

  Enhver Smart-Home-lyskilde kan du i dag tænde og slukke med en fjernbetjening eller din smartphone, og du kan også ændre lysfarven, dæmpe lysstyrken og i det hele taget skabe en individuel belysning.

  Når vi så ved, at skinnesystemer er den mest fleksible form for belysning overhovedet, så burde det også være tilfældet her?

  Lige præcis. Et eksempel er skinnesystemet URail fra Paulmann, hvor det eneste du har brug for, er en fjernbetjening, der passer til systemet, og en switch-komponent, der gør det muligt at styre et bestemt afsnit af skinnesystemet. Det bagvedliggende afsnit kan så styres med fjernbetjening. Man kan selvfølgelig også sætte switch-komponenten i begyndelsen af systemet, for så kan hele systemet betjenes med et tastetryk.

  Hvilke andre lamper kan integreres ud over projektører og spots?

  De lamper, der skal integreres i et skinnesystem skal naturligvis være kompatible med selve systemet. Selv om det kan virke lidt uoverskueligt, så får du nemt et overblik ved at se på vores kategorier, der er sorteret efter systemer. URail-systemet fra Paulmann kan du for eksempel udstyre med Spots, pendellamper, flade lyspaneler, pendellamper med stofskærm, downlights og flere endnu.

  Skinnesystemer giver altså, som du kan se, en masse frihed, hvor du kan give din kreativitet frit løb! Forestil dig, at du gerne vil have en spot, der målrettet belyser din læsestol i hjørnet, en lille pendellampe over sidebordet, hvor du plejer at stille din kaffe og endelig flere downlights, der skal sikre grundbelysningen i rummet.

  Til denne belysningsløsning ville du normalt skulle bruge flere strømtilslutninger både i loftet og på væggen, men med et skinnesystem behøver du kun en enkelt strømtilslutning til dem alle sammen!

  Hvordan monterer jeg et skinnesystem?

  skinnesystem

  Vi vil helt klart anbefale, at du inddrager en dygtig elektriker. Herunder vil vi, med URail-systemet fra Paulmann som eksempel vise, hvor komplekst sådan et system kan være. Trin for trin vil følgende fremgangsmåde være gældende:

  • Bestemme rummets form. Skinnesystemer og lysskinner fungerer i alle rum, men det bliver først rigtigt interessant i L-, T- eller U-formede rum.
  • Måle rummet op og planlægge lysområder.
  • Systemet tilsluttes via strømudtaget i loftet, som er nok til alle lamperne. Er sådant strømudtag må derfor være tilstede.
  • Hvilken tilkobling, der er behov for, afhænger af hvilke retninger skinnesystemet skal løbe i. Hvis et skinnesystem skal løbe i to retninger fra strømudtaget (for eksempel i et L-formet rum), skal du bruge en mellemtilkobling. Hvis skinnesystemet kun skal løbe i én retning, har du kun brug for en endetilkobling. Hvis strømtilslutningen sidder forskudt for skinnesystemets startpunkt, men ligesom en endetilkobling, anvender man en såkaldt svanehals.
  • Fra strømtilslutningen går skinnerne i forskellige længder, som forbindes indbyrdes med forbindelsesstykker, altså lige forbindelsesstykker, hjørneforbindelsesstykker, T- og X-forbindelsesstykker, samt højdejusterbare og flex-forkoblinger.
  • Der sættes et switch-element foran de områder, der skal kunne tændes og slukkes separat, ligesom et forbindelsesstykke.
  • Lamperne klemmes, skubbes, retningsjusteres og skrues til sidst fast til skinnesystemet. Bemærk: Selv om det er højvolt, er der en maksimal belastning for skinnesystemer som URail-systemet. I dette eksempel må det maksimalt belastes med 1.000 watt.
  skinnesystem

   Hvis du gerne vil planlægge dit system eller brugen af lysskinner sammen med os, så du er sikker på ikke at mangle en vigtig del, kan du ringe til os på +45 89 88 18 90 eller sende os en besked via vores kontaktformular.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.