LED lamper udendørs

Vores anbefalinger fra denne kategori

  LED udendørslamper - det er spild af tid og penge ikke at bruge dem

  LED udendørslamper

  De tider er længst forbi, hvor der sad en traditionel glødepære i den udendørs væglampe, som hele tiden skulle udskiftes. Det samme er tiderne, hvor driften af en 40 watt pære på facaden kostede det samme som at gå ud og spise. I dag benyttes både udendørs og indendørs LED.

  Med LED udendørslamper får du:

  • Stor energibesparelse: 90 % besparelse i forhold til en traditionel glødepære med samme lysstyrke
  • lang levetid på op til 50.000 timer og vedligeholdelsesfri drift
  • straks 100 % lysstyrke - vigtigt til bevægelsessensorer og indbrudssikring
  • lang holdbarhed på antal tænd/sluk - de kan tænde og slukke igen og igen, fx med en bevægelsessensor hver gang nogen går forbi
  LED udendørslamper

  Hvilken IP/kapslingsklasse skal min LED udendørslampe have?

  LED udendørslamper skal kunne klare en hel del: myg bliver tiltrukket af lyset, snegle kravler hen over jordspydlamperne, Regnen hamrer ned på lampen af rustfrit stål, og det kan ske, at vejlampen bliver begravet i en meter sne.

  Det er især fugten, der er hård ved lamperne udendørs, men ikke alle står lige udsat. På en overdækket terrasse kommer lamperne sjældent i berøring med vand, mens belysningen i havedammen er våd hele tiden.

  Alt efter, hvor lamperne skal placeres, kræves der forskellige IP/kapslingsklasser (IP = ingress protection). IP44 bruges med en beskyttelse mod fremmedlegemer >= 1mm, og beskytter også mod vandsprøjt. Belysningen i havedammen skal derimod have IP68, som er støvtæt og er beskyttet til at være permanent nedsænket i vand. Mange nedgravningslamper har IP67, som beskytter mod nedsænkning i vand fra tid til anden, fx ved kraftig regn. I Lampegigantens produktdetaljer kan du se kapslingsklassen i linjen „Kapslingsgrad“.

  I nedenstående tabel uddybes de forskellige kapslingsklasser:

  IPX4Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4XBeskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  Hvis du gerne præcist vil vide, hvilken kapslingsklasse du skal bruge til en helt bestemt anvendelse, vil vores tekniske kundeservice gerne hjælpe dig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  LED udendørslamper

  Hvor mange watt skal min LED udendørslampe have?

  På grund af det forskellige lysudbytte (forholdet mellem optaget energi og produceret lys) og den kvalitet, LED´erne er fremstillet i, giver energiforbruget i watt i dag slet ikke noget klart billede af lysstyrken i en lyskilde. I dag bruger man lumen-værdien som reference (denne finder du i produktdetaljerne ved enhver LED udendørslampe og LED-lyskilde).

  En LED udendørslampe, der har et praktisk formål - fx en væglampe, vejlampe eller en udendørs loftslampe - bør levere 500-1.000 lumen lysstyrke. På grund af lyskildernes forskellige energieffektivitet kræver det 7-15 watt. Til sammenligning har en traditionel glødepære på samme lysstyrke et energiforbrug på ca. 40-75 watt. Så du får altså en markant besparelse med LED!

  Der er ingen retningslinjer for dekorationslamper til udendørs brug, for de skal bare lyse så kraftigt - eller svagt - at der skabes en smuk lysstemning. Her er 10-20 lumen med et energiforbrug på bare 1 watt som regel nok. Derfor kører LED dekorationslamperne til haven og terrassen ofte på solenergi, fordi de har et så lavt energiforbrug. Det vil sige ingen udgifter til el overhovedet!

  Hvilke slags LED udendørslamper findes der?

  LED udendørslamper
  LED udendørslamper
  LED udendørslamper

  Selv hvis du vil belyse din grund med udendørslamper, behøver du ikke se bort fra visse lampetyper, for de findes alle med LED! Hvis du har forelsket dig i en helt speciel lampe med gammeldags fatning- eller vil bruge en eksisterende lampe - kan du bare skrue en passende LED-pære i, og straks kan du udnytte alle fordelene ved LED-teknikken.

  • Ligesom almindelige væglamper har LED udendørs væglamperne ofte et hus fremstillet i rustfrit stål. Dette robuste materiale er optimalt til brug udendørs, ligesom enkelte eksklusive kunststofmaterialer. Der findes for eksempel eksklusive mærke-væglamper med sensorteknik fra Steinel.
  • Med den nye, kompakte teknologi i LED vejlamper er helt nye designs blevet mulige, sammenlignet med de gængse vejlamper. Derfor kan man fx få LED vejlamper, der er meget flade; noget der aldrig ville have været muligt med en traditionel glødepære. Man kan dog også sagtens kombinere mere klassiske designs med moderne LED-lyskilder. Philips har blandt andet lavet nogle meget attraktive lamper i „Robin“-produktserien.
  • LED spots og projektører sørger for godt lys i indkørslen, og det med betydeligt lavere energiforbrug end almindelige projektører.
  • LED indbygningslamper iscenesætter indkørslen eller husfacaden og har en afgørende fordel: Takket være lysteknikken med den lange levetid behøver du de næste mange år ikke at tænke på, hvordan man udskifter lyskilden i nedgravningslampen.
  • Udendørs loftslamper med LED-lysteknik anvendes ligesom de almindelige modeller, for eksempel i loftet på den overdækkede terrasse, men forskellen er, at du også her kan nyde den bedste lyskvalitet uden at skulle udskifte lyskilderne.
  • Mange dekorationslamper med LED til områderne udendørs kræver slet ikke nogen strømtilslutning i dag, men kører på grund af det lave energiforbrug på solenergi eller batterier. Blandt dekorationslamperne finder man for eksempel flotte lyskæder eller fleksible lysslanger. Derudover har mange af disse artikler også en funktion med RGB farveskift, som kan betjenes enten på lampen eller via en fjernbetjening.

  Har du stadig nogle spørgsmål om LED udendørslamper, nødvendige kapslingsklasser, mærkevareproducenter eller specielle produktgrupper? Så ring til vores tekniske kundeservice på telefon +45 89 88 18 90 eller skriv til os via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.