RÅDGIVNING

Indbrudssikring med bevægelsessensorer

Bevægelsessensorer giver sikkerhed - når du parkerer i garagen, på stier og i trappeopgange. Men de tjener ikke kun til at give optimal orientering, men er også en meget god udvidelse af indbrudsbeskyttelsen. Indbrudstyve søger normalt efter nemme måder at få adgang ubemærket på - sensorstyret lys giver dem en kæp i hjulet.

Lys er en vigtig del af beskyttelsen mod og forebygning af indbrud. Mørke hjørner bliver effektivt oplyst, når der registreres bevægelse. På den måde gøres huset til et vanskeligt mål for indbrudstyve.

Indbrudssikring

Hvis lyset tændes, bliver naboerne også opmærksomme på det og kan nemt se, om det er husejeren eller en indbrudstyv.

For at opnå en afskrækkende virkning skal lampen straks nå op på 100 % lysstyrke og være koblingssikret. Dette opnås optimalt med moderne LED-teknologi.


Hvordan fungerer bevægelsessensorer?

Der anvendes forskellige teknologier i bevægelsessensorer:

Infrarøde sensorer
(PIR)

Infrarøde bevægelsessensorer reagerer på, at f.eks. personer og køretøjer nærmer sig, ved at registrere varmekilder i bevægelse. De er meget pålidelige, men de registrerer sidelæns bevægelser snarere end bevægelser, der nærmer sig sensoren direkte.

Intelligente
højfrekvenssensorer (iHF)

iHF (også: radarsensorer) fungerer via elektromagnetiske bølger og kan skelne mellem dyr og mennesker. De registrerer bevægelser uanset retning og nogle gange endda gennem tynde vægge eller døre.

Kamerasensorer
der registrerer billedindhold

Kamerasensorer evaluerer det registrerede billedindhold. Hvis der sker en ændring, eller hvis der registreres bestemte billedelementer, reagerer bevægelsessensoren. De fleste kamerasensorer kan nemt skelne mellem mennesker og dyr.


Hvor kan jeg bruge bevægelsessensorer som indbrudssikring?

For en omfattende indbrudssikring med bevægelsessensorer er det meget vigtigt ikke kun at belyse hovedindgangen. Side- og bagindgange samt vinduer og smalle stier og indgangspartier rundt om huset skal også sikres. Disse indgange foretrækkes af indbrudstyve, fordi de ofte ikke er direkte synlige.

Ved hoveddøren

Ved terrassedøren

På facaden og bagsiden af huset

Til overvågning af haven

Ved indkørslen og garagen

Til gårdspladsen


Hvad er den bedste måde at placere bevægelsessensorer på?

Alle lamper med bevægelsessensor og især separate bevægelsessensorer skal afprøves og indstilles optimalt efter installationen for at dække det område, der skal beskyttes, fuldstændigt og uden blinde vinkler. Lampen og/eller sensoren bør også monteres så højt som muligt og ikke være let tilgængelig for en indbrudstyvs lange fingre.

Mange bevægelsessensorer, der kan monteres separat, har horisontalt og vertikalt drejelige optiske systemer.

Steinel IS

Den optimale justering af bevægelsessensoren kontrolleres normalt af en anden person. På denne måde kan der foretages efterjusteringer uden problemer og strålevinklen tilpasses, så sensoren registrerer bevægelse på den rette afstand, hverken for langt væk eller kun helt tæt på.


Afskræk indbrudstyve med automatiske belysningsscenarier

Indbrudstyve foretrækker let tilgængelige bygninger, hvor der ikke er nogen hjemme, og hvor de kan nærme sig uden at blive set. Hvis dette ikke er tilfældet, vil indbrudstyven fokusere på et lettere mål.

Med intelligent tilstedeværelse-simulering fra smart home-lamper og -pærer er det i dag en leg at skabe indtryk af et travlt hus.

Afskræk indbrudstyve

Smarte lyskilder i forskellige rum kan programmeres via appen. Det giver et indtryk af "hverdagsliv via belysningen" i ejendommen.

Appstyret belysning uafhængigt af sted

Appen er intuitiv at bruge. Hvis smart home-systemet også er integreret i Wi-Fi netværket, er det muligt at få adgang til belysningen, uanset hvor den befinder sig.


Hvilket andet smart tilbehør
findes der til indbrudssikring?

Sikring af ens egen ejendom og hjem mod indbrud består af mange faktorer, fra f.eks. døre, vinduer og låse til selve den teknik en bygning kan udstyres med, som automatiske skodder og persienner. Med moderne smart home-systemer som Homematic IP eller smarte belysningssystemer som Philips Hue kan smart home-sikkerhed nemt eftermonteres.

Udendørs kameraer

Udendørs lamper med kamera er integreret i Wi-Fi-netværket. Før installationen skal det kontrolleres, om det trådløse internet når denne del af huset.

Netværksbaseret sensor

Der er ofte brug for separate SD-kort på op til 64 GB for at optage videoer i høj opløsning. Disse er ikke inkluderet i leveringsomfanget.

Smart alarmsystem

Videokameraer, til indbrudssikring, er et godt skridt, skulle uheldet være ude, kan videoptagelser hjælpe med opklaringen og nemt gennemses.


Et sidste tip

Uanset hvor smarte sikkerhedsforanstaltningerne er, er fyldte postkasser et tegn på, at der ikke er nogen hjemme. At bede naboen om at tømme den regelmæssigt i ferien er en del af en effektiv indbrudsforebyggelse.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.