RÅDGIVNING

Lamper til gangen
8 tips til den perfekte entré

Det er det første rum, vi kommer ind i: Gangen. Attraktiv belysning sikrer, at vi straks føler os hjemme - og byder vores gæster velkommen med stolthed, ved at sætte vores hjem i scene. Uanset om det er langt, vinklet, smalt eller med plads nok til spændende design: Det er muligt at finde det perfekte lys til enhver gang.

Køb nu


#1

Hvor lys bør belysningen i gangen være?

For at orientere dig i gangen og være i stand til at udføre næsten enhver aktivitet er en god grundbelysning på 100-150 lumen per m² vigtig. Som regel anvendes loftlamper med diffusor, loftspots eller spotlights med flere lyskilder eller flade LED-paneler med stor, homogen lysafgivelse.


#2

Belysning til lange eller vinklede gange

Lange gange og korridorer kræver - afhængigt af udstrålingsvinklen og lysstyrken - flere lyskilder, placeret med regelmæssig afstand. I vinklede gange skal hvert underområde belyses separat.

Skinnesystemer anbefales der, hvor der ikke er et ubegrænset antal strømudtag til stede i private husstande. Disse muliggør individuelle belysningsløsninger med kun en strømtilslutning. De enkelte spots kan justeres, og systemet kan udvides når som helst.


#3

Automatisér belysningen til gangen

Uanset om du kommer ind med fyldte indkøbsposer eller går igennem om natten: Du kunne måske ønske dig, at det ikke altid er nødvendigt at famle efter kontakten i gangen. En løsning er indbygningslamper med bevægelsessensorer, der automatisk tænder lyset, når det er nødvendigt.

Dette kan gøres ud nyt installationsbesvær med en smart lyskilde , som f,eks. er skruet ind i den eksisterende væglampe og tilsluttet en trådløs, batteridrevet bevægelsessensor via app. Dette er muligtf.eks. med Philips Hue.


#4

Indirekte lys

Indirekte lys skinner ikke direkte ind i rummet, men reflekteres først fra væggene eller loftet. Rumbelysningen virker derigennem særlig blød, er blændfri og giver ikke skygger. Væglamper med et mat skærm eller lys, der kun afgives opad og / eller nedad af væggen i stedet for ud i rummet, er populære.


#5

Indbydende lyssætning

Gangen er det første gæsterne ser, når de træder ind. En hyggeligere, behagelig lysfarve på mindre end 3.300 Kelvin vil være at foretrække for de fleste. Med en farvegengivelse på Ra 80 eller højere er det også let for os at tjekke dagens outifit i spejlet, da farverne gengives optimalt.

Hele spektret af lysfarver, farvegengivelse og lysstyrke samt enorm lang levetid og energieffektivitet leveres af LED-pæren, som kan indsættes i enhver lampe med fatning .


#6

Lys på kommoden

Kommoder, vindueskarme eller hylder har ofte brug for ekstra lys, fordi man f.eks. lægger sine nøgler eller vigtige papirer derpå. Men selv hvis der ikke er noget direkte på kommoden, der skal lyses op, tager møbler og vindueskarme sig ganske enkelt bedre ud, hvis de suppleres med et tiltalende, lysende design. Bordlamper er det oplagte valg og kræver kun en stikkontakt i nærheden for at give en lysende opgradering..


#7

Lysende allroundere

Pladsen i gangen er begrænset - så hvorfor ikke kombinere en lampes funktion med en hylde, opbevaringsplads eller garderobe? Lysende allroundere er mere end bare lyskilde. De er hverdagshjælpere. Hvis du for eksempel altid lægger din pung, dine nøgler eller mobiltelefon nøjagtigt det samme sted - og endda oplader sidstnævnte takket være det USB-stik, der kan være at finde på visse modeller.


#8

Pendellamper i gangen

Praktisk og frem for alt stilfuld: Pendellamper i gangen er ægte blikfang, da de i deres pragt altid er inden for synsfeltet. Man bør være opmærksom på, at lamperne hænger i en tilpas højde, til at alle beboere eller gæster let kan gå under lampeskærmen uden at skulle bukke sig. En afstand på 200 cm mellem gulvet og armaturets nederste kant er ideel til de fleste husstande.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om belysning i gangen

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.