RÅDGIVNING

Sådan finder du
DEN RIGTIGE…
bordlampe

Bordlamper er ægte allroundere. På grund af deres beskedne størrelse passer de ind i ethvert rum, uanset hvor lille det er. Og da du kun skal tilslutte dem i stikkontakten, kan de bruges fleksibelt overalt. Foruden den rene funktionalitet kan bordlamper ofte være ægte lysskulpturer, der er ideelle til at oplyse omgivelserne, og tilføjer dem et unikt præg.

Trin 1

Bordlampens form

Bordlamper findes i alle størrelser, former, farver og stilarter. Ikke desto mindre kan bordlamperne groft sagt opdeles i tre varianter.

Bordlampen med skærm

Den klassiske bordlampe er udstyret med en lampeskærm, der slipper lyset blødt ud i rummet. Dermed opstår der ingen blænding, men kun det smukkeste lys.

Med stel og fod er lampen op til 70 cm høj. De fås i et uendeligt antal stilarter, så de passer perfekt på bordet, vindueskarmen eller kommoden i enhver indretning.

Skrivebordslampen

Skrivebordslamper giver optimale forhold til lektielæsning, studiearbejde, at tegne eller på hjemmekontoret. Det bedste lys forhindrer hurtig træthed af øjnene.

Skrivebordslamper har ofte en fleksibel arm og et fleksibelt lampehoved samt en lysdæmper, så du kan justere lysets højde, vinkel og intensitet efter dine egne behov.

Klemmelampen

Klemmelamper kan bruges fleksibelt overalt. Det eneste, du skal gøre, er at sætte stikket i stikkontakten og fastgøre lampen til kanten af bordet, hylden eller sengegavlen.

Klemmelamper er den enkleste løsning til målrettet lys på et bestemt sted. For nogle gange er der ikke mere plads til selv en bordlampe.En klemmelampe løser den problematik med sin kompakte form.

Den dekorative

Bordlamper er lyskilder og dekorative indslag i ét - og da de er det belysningsobjekt med det måske største udvalg, er der noget for enhver stil og ethvert rum.

Uanset om det er abstrakt, ekstravagant, diskret eller helt enkelt betagende: Næppe noget kan sætte så smukke accenter i hjemmet som bordlampen i ens helt egen personlige yndlingsstil.

Trin 2

Funktionen

Bordlamper udfylder altid en bestemt opgave. Afhængigt af modellen kan man tale om en mest funktionel eller mere dekorativ bordlampe.

Oplys et område

Bordlamper er et belejligt og praktisk ekstra lys til ethvert opholdsrum og enhver aktivitet, uanset om det er at bladre i dit yndlingsmagasin, sy eller tegne. Ofte anvendes retningsbestemt lys, f.eks. med spots, til dette formål.

Som skønt blikfang i rummet

Især designerlamper, men også bordlamper i alle mulige stilarter er süvel lyskilder som også visuelle højdepunkter i indretningen. De fleste af disse armaturer udsender lyset indirekte, dvs. gennem en skærm eller via reflekterende overflader.

Til natbordet

Lamper til natbordet giver et ekstra funktionelt lys til læsning eller til at orientere sig i mørke. En ting der er værd at være opmærksom på, er at disse lamper behøver ikke at lyse ret kraftigt. Lidt lys, gerne med en læsearm så det kan målrettes, er nok.

Til arbejdet

Skrivebordslamper reducerer belastningen på øjnene. Det forhindrer hovedpine, og du kan arbejde længere og mere effektivt. Optimalt er skrivebordslamper, som kan tilpasses til forskellige opgaver ved hjælp af en integreret lysdæmper.

Trin 3

Bordlamper med ekstra features

Skrivebordslamper er især praktiske og nyttige, hvis de har ekstra funktioner. Med smart belysning tager de lyset i dit hjem til et nyt, mere kreativt og personligt niveau.

Dæmpbare bordlamper

Alle opfatter lysstyrke forskelligt. Med disse bordlamper kan lyset derfor altid indstilles efter behov. Der er også behov for forskellig lysstyrke alt efter bordlampen bruges som hyggebelysning eller funktionel belysning så både krydsord og puslespilsbrikker kan ses.

Bordlamper med batteri

Der findes en endnu mere fleksibel løsning: Bordlamper med genopladelige batterier har ikke brug for en stikkontakt, da de normalt oplades via USB, så du kan altid tage din lampe med dig, uanset hvor du går hen!

Smarte bordlamper

Disse bordlamper tilbyder den højeste grad af brugertilpasning, da de kan styres via en app eller via stemmestyring. Takket være et bredt udvalg af tilbehør er anvendelsesmulighederne næsten uendelige.

Med ladestation

Qi eller USB: Med disse multifunktionelle bordlamper kan din smartphone oplades direkte ved at placere den på selve lampen. En meget praktisk funktion, f.eks. på skrivebordet.

Trin 4

Stilen

Perfekt til enhver indretning: Som næsten ingen anden type belysning fås bordlamper i alle stilarter, så du kan altid vælge alt efter din smag og indretningsstil.

Vintage / Klassisk

Storslået elegance og charmen fra forgangne tider: Ideel til fornemme hotel- og virksomhedslokaler, samt private boligområder ligeså!

Landlig/rustik stil

En 100 % rustik eller lidt romantisk atmosfære. Et ubekymret design væk fra den urbane travlhed.

Banklamper

Art deco lampen fra 1920'erne og 1930'erne har bevaret sin elegance og giver et klart lys, der er perfekt til læsning. Takket være skærmens typiske grønne farve er lyset slet ikke blændende.

Moderne

Moderne bordlamper, der ofte er udstyret med fast indbygget LED´er, afviger fra mere klassiske linjer ved at kombinere grundlæggende geometriske former. Resultatet er nye belysningsidéer med unikke lyseffekter.

Industriel stil

Industrielt design kan nemt kombineres med enhver anden stil takket være deres ukonventionelle linjer og den nostalgi, de giver, selv hvis du ikke har en loftlejlighed.

Nordisk stil

Den skandinaviske devise: "Keep it simple!". De enkle design modvirker den stadig mere hektiske og komplicerede verden med funktionalitet og harmoni.

Trin 5

Materialerne

Den varierede brug af materialer gør bordlampernes design spændende og nyt gang på gang: et ægte blikfang i ethvert rum.

Træ

Et naturligt touch: Bordlamper med træelementer passer til forskellige indretningsstile, fra nordisk til moderne, og tilføjer et strejf af varme til ethvert rum.

Glas

Stilfuld transparens i de mest kunstneriske former: Dette materiale med sin ædle feel-good charme har oplevet en sand renæssance i de seneste år!

Beton

Den autentiske grå farve og den robuste fornemmelse gør betonlamperne både ekstraordinære og diskrete på samme tid. Charmen ved disse lamper er både moderne og tidløs.

Tekstil

Lamperne med stofskærme er en ægte klassiker. Lampeskærmene fungerer som en diffusor, der gør lyset blødt og blændfrit. Takket være det uendelige udvalg af forskellige nuancer og stel er det nemt at tilpasse din bordlampe.

Trin 6

Designklassikere

Lyskilde og udsøgt indretningsgenstand: Lyset og lyseffekten er langt fra blot funktionelle i disse lysende kunstværker, men henleder opmærksomheden direkte på det ekstraordinære objekt lampen er i sig selv.

Tolomeo fra Artemide

Denne ikoniske lampe er kendetegnet ved sit karakteristiske fjederbalancesystem.

Wagenfeld fra Tecnolumen

Genudgivelsen af Bauhaus-klassikeren - kvalitet og historie 'Made in Germany'!

Formakami fra &tradition

Denne lampe inkorporerer den asiatiske tradition for rispapirlamper og deres formgivning.

Pipistrello fra Martinelli Luce

En klassiker fra Gae Aulenti med en markant, firdelt lampeskærm og højdejusterbar lampefod.

Panthella fra Louis Poulsen

Den tidløse klassiker i akryl fra designikonet Verner Panton.

Poul Poul fra Ingo Maurer

Det kreative design bringer et eksotisk præg til hjemmet.


Kai

Creative editor hos Lampegiganten

Eksperttip

De fleste af nutidens bordlamper har indbyggede LED'er. Og det er der en god grund til: De fladere designs ville ikke være mulige med andre belysningsteknologier. Når jeg vælger min bordlampe, foretrækker jeg derfor at være opmærksom på hvilke ekstra funktioner jeg ønsker. Med et touchpanel kan jeg f.eks. ikke kun justere lysstyrken, men på nogle lamper også lysfarven. Med et enkelt klik kan jeg skifte fra arbejdstilstand med 4.000 Kelvin til afslapningstilstand med 2.700 Kelvin. Sådanne overvejelser er værd at gøre sige. Med en sådan funktion kan jeg nemlig bruge den samme lampe både til arbejde og til at læse min yndlingsroman i ro og mag. Og mens glødepærer ofte går i stykker efter 1.000 tændingscyklusser, har LED-lamper ikke noget problem med hyppig tænd og sluk, dæmpning og farveskift.

TRAE Maze Z

LED sparer omkostninger. Denne belysningsteknologi er 80-90 % billigere end glødepærer.

Arcchio Lianel

Kun LED er så let at justere med hensyn til lysets farve og lysstyrke.

Axolight Cut

Fast indbyggede LED'er muliggør former, som ikke ville være mulige med andre lyskilder.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.